A Fidesz-KDNP debreceni önkormányzati frakciója szerint ellenzéki politikusok a tervezett kínai akkumulátorgyár beruházása kapcsán félelmet keltenek a helyi lakosságban a saját politikai haszonszerzésük érdekében.

A Fidesz megvédte az akkumulátorgyárat, és irányt mutatott debreceni híveinek
Kósa Lajos, Pósán László és Tasó László, Debrecen országgyűlési képviselői. Fotó: Facebook/Fidesz Debrecen

Az MTI-hez péntek este eljuttatott közleményükben azt írták: sajnálattal vették tudomásul, hogy a Debrecen legnagyobb munkahelyteremtő beruházásával kapcsolatos második közmeghallgatás sem tudta elérni valódi célját, ami a debreceniek hivatalos tájékoztatása volt a jelen lévő szakértők, a beruházó és a szakhatóság szakemberei közreműködésével.

Kiemelték, a pénteki közmeghallgatáson – éppúgy, mint az előzőn – hosszú órákon keresztül sem tudtak érdemleges tájékoztatást adni a lakossági aggodalmak eloszlatására.

"Ebben hathatósan közreműködtek azon ellenzéki politikusok, akik részt vettek és felszólaltak a mai eseményen, félelmet keltve a debreceniekben, a saját politikai haszonszerzésük érdekében"

- fogalmaztak.

A debreceni kormánypárti frakció közölte: a beruházás a magyar és az európai uniós környezetvédelmi és iparbiztonsági előírásoknak megfelelően kaphat engedélyt és végezheti tevékenységét, így ezen irányelveknek megfelelően a környezetre és az egészségre semmilyen káros hatással nem lehet.

"Ennek a garanciáit kívánták bemutatni a mai közmeghallgatáson is annak szervezői. Mivel ez csak részlegesen sikerült, ezért fontosnak tartjuk, hogy a következő időszakban minél több hasznos és megnyugtató információ lásson napvilágot a beruházással kapcsolatosan, melynek előmozdítása érdekében lépéseket teszünk"

- jelezték.

"A felfokozott hangulatú közmeghallgatáson látott erőszakot pedig teljes mértékben elítéljük" – zárul a közlemény.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Magyarázza már meg valaki ezeknek hithű fideszeseknek a litium mérgező tulajdonságait! A gyártás iszonyú vízigényét! Azt meg nehéz elhinni, pont a kínaiaknak, hogy még véletlenül sem kerül a már mérgező víz sehova! Itt meg, mint kiemelt beruházás minden engedélyt simán megkapnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
kurvaannyát mostmár a fidesznek!
ez egy plusz hazaárulás a kovid, a frankcsapda és egyebek mellé!
sosem voltunk ipari ország, bármennyire erőltették kádárék a vas és acélipart.
a mezőgazdaságot kellene fejleszteni, nem a külföldiek segge alá tenni a földünket!
ha a ferdéknek fontos az akksi, csinálják kínában!
balos
@Nessy: Ezek a nemzethy polgári ökrök,még akkor is éltetik a megrontójukat,mikor a házukat viszi a lölö!
amortizáltok
@Shikari: @Shikari: ja tudnak rólad is mindent ismernek .bányatöcskölős meg ho dubrincs csilletologatós
drrotf
Az látszik a nyilatkozaton hogy a nép akarata az szent, és ez a kormány odafigyel arra, hogy mit akar a nép!Ez nagyon jól látszott!Meg az is hogy a FIDESZ csak a saját elképzeléseit tartja jónak, a azok véleménye akiket az intézkedéseik érintenek azok nem számít!Az nem megoldás, hogy ha a környezetvédelmi engedélyben foglaltakat az aku gyár megsérti akkor súlyos pénzbüntetést kell fizetni a környezet szennyezőnek, mert a károk így nem reparálhatók!Az lenne a megfelelő ha egy szennyezés megállapítása után a a gyár működését beszüntetnék a sokkal súlyosabb bírság kiszabása mellett amíg a kárt el nem hárították és kártérítést nem fizettek a károsultaknak, és többszöri környezet károsítás után a gyárat végleg leállítanák és köteleznék a különböző állami kedvezmények legalább kétszeresének a visszafizetésére!Ennek az intézkedésnek ugyan az a logikája mint annak az MVM-es intézkedésnek amelynek alapján most büntetik azokat az önkormányzati cégeket akik távhőt szolgáltatnak, de a megtakarítások miatt nem használják fel a lekötött gázmennyiséget. Itt a beruházáskor adott állami támogatás nem érte el a célját és a pénzt nem tudta az állam máshol felhasználni!
Nyírfa
Egy kicsit bővebben a közmeghallgatásról:

g7.hu/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.