Ahogy arról korábban beszámoltunk, nagyon paprikás hangulatban zajlott az a lakossági fórum, amit Debrecenben, a Fidesz sokat emlegetett fellegvárában tartottak a városba csábított CATL akkumulátorgyár ügyében.

"Vigyék Felcsútra!" Hiába tiltakoztak a helyiek, katasztrófavédelmi engedélyt kapott a debreceni akkumulátorgyár"Vigyék Felcsútra!" Hiába tiltakoztak a helyiek, katasztrófavédelmi engedélyt kapott a debreceni akkumulátorgyár
Fotó: Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond Magyarország legerősebb szuperszámítógépének átadásán Debrecenben 2023. január 13-án. A Komondor névre keresztelt berendezést a Debreceni Egyetem Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe. A szuperszámítógép 4,7 milliárd forintba került, teljesítménye öt petaflops, ami percenként 50 ezer laptopnyi kapacitásnak felel meg. MTI/Czeglédi Zsolt

Úgy tűnik hiába volt minden tiltakozás, mégis katasztrófavédelmi engedélyt kapott a debreceni akkumulátorgyár – számolt be róla a Népszava.

A fórumon a legtöbb savat Papp László polgármester kapta, aki igyekezett nyugodtan, és türelmesen kezelni az indulatokat. De számos kérdésre nem sikerült érdemi választ adnia.

A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerint nem veszélyezteti a Debrecenben és környékén élők biztonságát a kínai CATL cég által tervezett akkumulátorgyár.

A katasztrófavédelem határozata a környezeti terhelésre vonatkozó előírásokról nem rendelkezik, ezekről a kérdésekről a január 20-ára, péntekre tervezett, a megyei kormányhivatal által összehívott közmeghallgatáson kellene szót adni a helyieknek.

A Népszava információi szerint az eseményt olyan időpontra tették, amikor a legtöbb ember dolgozik,

így szabadságot kell kivennie annak, aki el akarja mondani a véleményét, vagy kérdéseket tenne fel.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Népszava

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az aljasságnak nincs határa!!!? Népakarat leszarva, jöhetnak a kínaikak ezerrel a szaros akkumulátoraikkal együtt!!!?? És még arculcsapva a nemzetet vissza nem térítendő manit is kapnak!!!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Én tökéletesen megértem a debreceni embereket. Némi tapasztalatom van a hasonló helyzetekben kialakuló vitákban, amiér bizalmatlanok az emberek. Én olyan helyen dolgoztam, ahol napi szinten kellett felkészülni egy váratlan eseményre, és a védőfelszerelések állandő készenlétben voltak és vannak ezekben az üzemekben. Sőt a lakosságot is fel kell késziteni a rendkívüli helyzetekre. Próbáltam tájékozódni a lítium gyártási körülményekről de eddig magyarnyelvű irodalmat kerestem de ilyen nem volt. kínai volt amihez könnyen hozzáfértem. Lehet hogy én vagyok a hibás de még a lítium bányaszatáról is kevés információ van, így csak feltételezem honnan szerzik be a kiinduló anyagokat. A hazai termálvizek megcsapolása lenne egy lehetőség, de a meglévő kutak mellé nem lenne tanácsos a kivételezést végezni. A hasznosított termálvizek kiválthatnak valamennyit de nincs róla elég információ. Úgy tűnik a kormány és a bábák olyan cselekményt akarnak elkövetni ami ha lakosság tudomására kerül ismét lincshangulat lesz belőle. Eltitkolják a gáztározókba préselt vizek összetételét az olajkutakból kinyerhető meddö nem hasznosított vizek ásványtartalmát. (lehet összefüggés van egy megszüntetett gáztározó ilyen célú felhasználására is.
Egyszóval a kormányunk nem csak a környezetteé, de a társadalmilag hasznosítható értékeinkel is vissza akar élni, amikor nem tárja fel előttünk a pontos körülményeket. Valószínűleg azért mert az erős poilitikai hátteret önző céljai megvalósítására tartogatja. Kirántják a vizet a talajból, és huss elfutnak a pénzzel. nekünk csak a gyalázat marad amit itthagynak.
ómió
@Macskaszem: Ó, hogyne! Idetolul az egész világ! Így kell hazudnotok, idiótája!? Akkor, jobban húzz bele!
ómió
@Eladott Ország: Itt a legnagyobb szennyet és szennyezést, ti bolsik képezitek! Egy akkugyár csak javíthat ezen! És talán a magyart, pl. a "nyócévetek" alatt is, nem kellett volna úgy lerabolnotok, hogy a legszegényebbek közé süllyedjen!
Macskaszem
@ómió: Ti meg olyan nagyon ügyesek vagytok, hogy 12 év sem volt elég, hogy a legszegényebbek közül felhozzátok a süllyedésből, idén már Bulgária is lenyom bennünket, annyira ügyesek vagytok, az európa bajnok 50%-os áremelkedésről már nem is beszéve.
lusta
@Eladott Ország: - 50 milliárdért építjük a Tisza-Debrecen vízcsövet.
ómió
@Macskaszem: Mi megharmadoltuk (Eurostat) azt a "szegénységállományt", amit 2010-ben "hagyatékoltatok", a munkanélküliségeteket meg megnegyedeltük, szóval ki-ki megkeresheti magának az útat kifelé a mélyszegénységből, még, ha ti bolsik azt az egekbe hazudjátok is nálunk! Áremelkedésben meg - gondold végig - sokkal "impozánsabb" lenne 550%-ot hazudnod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.