A Fidesz-KDNP debreceni önkormányzati frakciója szerint ellenzéki politikusok a tervezett kínai akkumulátorgyár beruházása kapcsán félelmet keltenek a helyi lakosságban a saját politikai haszonszerzésük érdekében.

A Fidesz megvédte az akkumulátorgyárat, és irányt mutatott debreceni híveinek
Kósa Lajos, Pósán László és Tasó László, Debrecen országgyűlési képviselői. Fotó: Facebook/Fidesz Debrecen

Az MTI-hez péntek este eljuttatott közleményükben azt írták: sajnálattal vették tudomásul, hogy a Debrecen legnagyobb munkahelyteremtő beruházásával kapcsolatos második közmeghallgatás sem tudta elérni valódi célját, ami a debreceniek hivatalos tájékoztatása volt a jelen lévő szakértők, a beruházó és a szakhatóság szakemberei közreműködésével.

Kiemelték, a pénteki közmeghallgatáson – éppúgy, mint az előzőn – hosszú órákon keresztül sem tudtak érdemleges tájékoztatást adni a lakossági aggodalmak eloszlatására.

"Ebben hathatósan közreműködtek azon ellenzéki politikusok, akik részt vettek és felszólaltak a mai eseményen, félelmet keltve a debreceniekben, a saját politikai haszonszerzésük érdekében"

- fogalmaztak.

A debreceni kormánypárti frakció közölte: a beruházás a magyar és az európai uniós környezetvédelmi és iparbiztonsági előírásoknak megfelelően kaphat engedélyt és végezheti tevékenységét, így ezen irányelveknek megfelelően a környezetre és az egészségre semmilyen káros hatással nem lehet.

"Ennek a garanciáit kívánták bemutatni a mai közmeghallgatáson is annak szervezői. Mivel ez csak részlegesen sikerült, ezért fontosnak tartjuk, hogy a következő időszakban minél több hasznos és megnyugtató információ lásson napvilágot a beruházással kapcsolatosan, melynek előmozdítása érdekében lépéseket teszünk"

- jelezték.

"A felfokozott hangulatú közmeghallgatáson látott erőszakot pedig teljes mértékben elítéljük" – zárul a közlemény.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Magyarázza már meg valaki ezeknek hithű fideszeseknek a litium mérgező tulajdonságait! A gyártás iszonyú vízigényét! Azt meg nehéz elhinni, pont a kínaiaknak, hogy még véletlenül sem kerül a már mérgező víz sehova! Itt meg, mint kiemelt beruházás minden engedélyt simán megkapnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Magyarázza már meg valaki ezeknek hithű fideszeseknek a litium mérgező tulajdonságait! A gyártás iszonyú vízigényét! Azt meg nehéz elhinni, pont a kínaiaknak, hogy még véletlenül sem kerül a már mérgező víz sehova! Itt meg, mint kiemelt beruházás minden engedélyt simán megkapnak!
Sámannus
Bizony mondom véreim az úrban, ha egy ipari parkhoz építitek azt a gyárat a kutya sem szól meg benneteket. valójában miért kellett ezt így elkapkodni, és miért kell az embereket állatként kezelni. Nórmálisak vagytok vagy kibaszottul geciknek akartok látszani? A kutya sem piszkol oda ahonnan eszik! Az 44 AK föld az anyátok ne sirasson beneteket Miért vagytok ennyere barmok?
Sámannus
Ha a ti eszetek el is ment a népben még maradt a túléléshez ragaszkodás, ha pusztítani szeretnétek az anyafölddel netegyétek!
jáger laszló
Hát nem mondható,hogy a lítium akku gyártás a környezetvédelmi technológiák csimborasszója az biztos
Ennek ellenére szükség van rá,mert az autógyárak igénylik
Az igényt pedig ki kell elégíteni ,ha a fene fenét eszik is!
No de miért Debrecenbe hiszen van ennél alkalmasabb helyszín is?
A válasz nem lehet más
Csak!
Hát így már érthető
+vagyok győzve!!!??
Vitának helye nincs!!!
csak ennyi
barátilag
J,L,
terlasz
Debrecent, mint a fidesz fellegvárát szeretnék fejleszteni, fővárosi rangra emelni, kerül, amibe kerül.
szaboria1
Csak gondoljunk bele egy borászat egy patakot teljesen kiszárított. Debrecennek honnan lesz vize? A Berettyó vizét fogja elszívni ez beruházás.
Edebácsi
A cikkből az olvasható ki, hogy a Fidesz érveinek hatására mindenki megnyugodott, a továbbiakban már mosolygós, nyájas elfogadás várható (MEGvédte...)
Ha mégsem így lenne, akkor nem MEGvédte, csak védte!
(édes anyanyelvünk)
Alfa
adjatok hálát a korrupt gerinctelen keresztény-fasiszta orbánnak és a korrupt narkós a fidesz-ner szektának ezekért a dicsősséges eredményekért ,és imádkozzatok... hozzá és putyinhoz
Néro2
Mottó:
Aki Nagy Orr Bán rendszarát támogatja az vagy csak vegetatív idegrendszerrel jött a világra vagy maga is pont olyan korrupt min a rendszar amit támogat.

A Fidesz megvédte az akkumulátorgyárat, és irányt mutatott debreceni híveinek
Irányt ? Szerintem be a középső ujját mindenkinek. Ha hívő ha nem.
nyuggerpasi
Miért is hoz Kína Magyarországra akku gyárat? Talán olcsóbb a magyar munkás mint a kínai? Nincs elég munkáskéz a világ legnépesebb országában? NEM ! Csak azért,mert szennyezi a környezetet a technológia és akkor inkább szennyezze Magyarországot. Így vannak hazánkban ázsiai gumigyárak is. Orbán nem vigyáz másra,csak a saját,a családja,a haverjai és a talpnyalói zsebére.
Nyírfa
Fideszesek, ennyire nem kéne projektálni, mert már a saját lólábatokban botlotok meg!
ómió
Szóval, bolsi pánikkeltési törekvések! Ezt a "meglepit"!
Toller Béla
Ha a kínaiak nem politikai alapon döntentének, akkor szépen elmennének még a közelből is !
amortizáltok
ti meg a saját zsebeteket védtétek de nyugtában dicsérjétek a napot kosa!@Shikari: téged is rohagyjál meg a bányátokban
kulabombaafityiszre
Ez meg a másik nagy probléma.
Se híre, se hamva egy olyan új nagyerőműnek, amely árammal látná el a jövőre átadandó debreceni akkumulátorgyárat. Sakkozhat a CATL áramkereskedője a már most is hatalmas import további növelésével és az időjárásfüggő naperőművekkel.
www.vg.hu/energia-vgplus/2023/01/aramhiany-fenyegeti-a-debreceni-akkumulatorgyarat
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 12:17
Ne idegesítsd fel magad röfi csikari.Még a végén lefokoznak mert nem tudod megenni a moslékot amit a förifi orbántól kapsz
amortizáltok
@Shikari: na akkor meséld el itt az oldalon hol születtél én Magyarországon képzeld . és az őseim is magadat zsirozd és a kurva anyádat zsidózd ha pofán nem vág érte kaslapáccsal senkiházi orbánszócső. töcskölj a bányátokba.selejtes embrió, a fürdővizzel kellettek volna kiönteni szemét.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 12:22
Csikari buta röfi malac nem tünt fel.hogy kinai tulajdonu lesz a gyár.
Esetleg a kolostor főröfi ha utasít akkor a kinaiak seggét nyalod tisztára?
Félix
@Nessy: Mindez nem számít nekik! Eladják a jóédes búbánatos anyjukat is a kínaiaknak és persze az orosz barátaiknak! Nekik ebből személyes hasznuk is van nem kevés! Komoly biztonsági kockázatot jelentenek a NATO és az EU részére is amíg páros lábbal ki nem rúgják őket ezekből a szervezetekből!
Rockxy
kurvaannyát mostmár a fidesznek!
ez egy plusz hazaárulás a kovid, a frankcsapda és egyebek mellé!
sosem voltunk ipari ország, bármennyire erőltették kádárék a vas és acélipart.
a mezőgazdaságot kellene fejleszteni, nem a külföldiek segge alá tenni a földünket!
ha a ferdéknek fontos az akksi, csinálják kínában!
balos
@Nessy: Ezek a nemzethy polgári ökrök,még akkor is éltetik a megrontójukat,mikor a házukat viszi a lölö!
amortizáltok
@Shikari: @Shikari: ja tudnak rólad is mindent ismernek .bányatöcskölős meg ho dubrincs csilletologatós
drrotf
Az látszik a nyilatkozaton hogy a nép akarata az szent, és ez a kormány odafigyel arra, hogy mit akar a nép!Ez nagyon jól látszott!Meg az is hogy a FIDESZ csak a saját elképzeléseit tartja jónak, a azok véleménye akiket az intézkedéseik érintenek azok nem számít!Az nem megoldás, hogy ha a környezetvédelmi engedélyben foglaltakat az aku gyár megsérti akkor súlyos pénzbüntetést kell fizetni a környezet szennyezőnek, mert a károk így nem reparálhatók!Az lenne a megfelelő ha egy szennyezés megállapítása után a a gyár működését beszüntetnék a sokkal súlyosabb bírság kiszabása mellett amíg a kárt el nem hárították és kártérítést nem fizettek a károsultaknak, és többszöri környezet károsítás után a gyárat végleg leállítanák és köteleznék a különböző állami kedvezmények legalább kétszeresének a visszafizetésére!Ennek az intézkedésnek ugyan az a logikája mint annak az MVM-es intézkedésnek amelynek alapján most büntetik azokat az önkormányzati cégeket akik távhőt szolgáltatnak, de a megtakarítások miatt nem használják fel a lekötött gázmennyiséget. Itt a beruházáskor adott állami támogatás nem érte el a célját és a pénzt nem tudta az állam máshol felhasználni!
Nyírfa
Egy kicsit bővebben a közmeghallgatásról:

g7.hu/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.