Visszaszólt a dnyiprói polgármesternek Orbán Viktor legközelebbi embere. Nagy János államtitkár szerint a tisztelet kijár mindenkinek, különösen akire ennyien szavaztak. 

Lebarmozta és ribancpofának nevezte Orbánt, a magyar kormányfő közvetlen titkára tette helyre a dnyiprói polgármestert – videó

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ahogy korábban mi is megírtuk, lebarmozta a magyar miniszterelnököt az egymillió lakosú Dnyipro (2016-ig Dnyipropetrovszk) polgármestere.

Borisz Filatov a Telegramon reagált Orbán Viktornak egy minapi háttérbeszélgetésen elhangzott szavaira, miszerint: Putyin célja az, hogy irányíthatatlan roncsot csináljon Urajnából, éspedig azért, hogy azt a Nyugat ne tudja trófeaként felmutatni; mi több, ez már sikerült is neki, és „Ukrajna olyan, mint Afganisztán: a senki földje”.

Filatov ezután azt üzente Orbánnak, hogy

Először is, ribancarc, nem a mi földünk a senkiföldje, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő. Másrészt pedig különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek, és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tettek titeket. Negyedszer pedig, milyen alávalóságra vall megbocsátani 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak? Ötödször: teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek. Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem az ott hatalmon lévők.

Nagy János védte meg Orbán Viktort: A tisztelet kijár mindenkinek, különösen akire ennyien szavaztak

Az ukrán polgármester trágár kirohanására most Orbán egyik legközelebbi munkatársa reagált – szúrta ki a 444.hu. Nagy János az elmúlt 12 éveben Orbán Viktor egyik legközelebbi munkatársa volt, szinte mindenhová követi a miniszterelnököt. A hvg.hu 2012-es portréja szerint már akkor olyan egyeztetéseken is ott jegyzetelt Orbán mellett, ahol a gazdasági élet befolyásos vezetőivel tárgyalt a miniszterelnök, de az időbeosztását is ő csinálta. Jelenleg pedig államtitkárként vezeti a Miniszterelnöki Irodát. Nemrég Nagy saját Facebook-oldalt indított, ahol most a főnökét ribancpofának nevező dnyiprói polgármesternek, Borisz Filatovnak üzent.

Nagy Facebook-videójában megjegyezte, hogy a polgármestert csak 150 782 ember választotta meg, ezért adja meg a tiszteletet annak, akire 3 060 706 ember szavazott. Magyarországon egyébként nem közvetlen miniszterelnökválasztás van, így ezek a szavazatok valójában a Fidesz-KDNP közös listájára mentek.

A tisztelet csak kölcsönös lehet.

– mondja Nagy.

Szerinte Orbán nem Ukrajnára mondta, hogy olyan, mint Afganisztán, hanem a frontszakaszra, amelyen brutális harcok dúlnak. Szerinte ez valóban inkább Afganisztánra hasonlít. Szerinte kicsi az esély arra, hogy hamarosan véget érjen a háború, így az a terület sajnos valóban senki földje marad.

Nagy szerint az is szubjektív, hogy kit hol utálnak. De problémás, hogy egy politikus, ezzel a polgármesterre utal, gyűlöletből soviniszta megjegyzéseket tesz. Szerinte Magyarország sem a zsarnokok kedvében járt. Szerinte Ukrajna polgárának illene tudnia, mennyire nehéz a nagyhatalmak szorítása alatt egyensúlyozni.

Szó sincs róla Nagy szerint, hogy Orbán megbocsátott volna a szovjeteknek, és emlékezteti, hogy a vörös hadsereg legkeményebb hadosztályait pont az ukrán katonák adták, akik részt vettek 1956 leverésében.

Azt pedig kikéri magának, hogy Ukrajnában a korábban a nácikkal együttműködő személyeknek állítanak szobrokat.

A szerénység és a történelem ismerete indokolt lenne.

– mondja Nagy. Utána kicsit megengedőbb lesz, mert tudja, hogy szörnyű úgy munkába menni, hogy minden nap bombák hullanak a városunkra, de Magyarország igyekszik jó szomszéd lenni. Végül arra kéri, hogy mutasson példát, majd megköszöni magyarul és ukránul is.

Forrás: 444.hu, 24.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
Egyszer vágják a ribancarcába az igazságot, és felhördül az egész Geci konda.
Ne követeljen már tiszteletet az aki érdemtelen rá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Akkor most az 5. Iktor egy barom ribancpofa?

Szeretnek téged Ikktor. De mi is szeretünk téged Ikktor, mint a román tollokat.
m73
@Shikari: meg akadt a fideszes lemezjátszó patkány?:-)
Shikari
Olvasgatom a patkány libsik hörgéseit itt. Ezek ami mocskot össze tudnak okádni a nemzeti oldalra és a képviselőikre felveti azt a kérdést, meddig tűrjük még?
Ideje lesz tiszteletre és becsületre megtanítani ezt a hordát! Félek, fájni fog a vinnyogó minoritásnak, de nem igazán zavar ez engem.
m73
@Shikari: de hogy olvasod kretén, mert úgy olvassák fel neked te analfabéta köcsög:-) sokáig fogsz még tűrni fotelbuzi:-) féljél csak fasszopó,mert fájni fog! A kurvaanyádat!
terlasz
Tiszteletet adni kellene ám, nemcsak elvárni.
Alfa
geci orbán fidesz-ner szekta fáj az igazság??
korrupt fasiszta-náci keresztény fidesz-ner barmok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok