A honvédelmi miniszter első alkalommal erősítette meg az elbocsátások tényét és mértékét, ugyanakkor visszautasította azokat a kritikákat, miszerint az átalakítás politikai indíttatású lenne – számolt be róla a Telex.

Megszólalt a honvédelmi miniszter a hadsereg vezetőségének lefejezésével kapcsolatban: Ez nem egy szociális intézmény
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Klaudia Tanner osztrák védelmi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Budapesten, a Róheim-villában 2023. január 30-án. MTI/Soós Lajos

A miniszter szerint a változtatások révén új lehetőség nyílhat a fiatalabb, jó fizikai állapotban lévő, több nyelvet beszélő és kitüntetett, NATO-missziós tapasztalattal rendelkező katonák előtt.

Teljesítménytől függő versenyhelyzetet akar bevezetni a honvédségnél, ezért menesztett több száz magas rangú katonai vezetőt

– erről beszélt a Bloombergnek adott hétfői interjújában Szalay-Bobrovniczky Kristóf, melyet a telex szemlézett.

Ez nem egy szociális intézmény, azok a vezetők, akik megfelelnek az új kritériumoknak, maradhatnak. Ez egy hadsereg, méghozzá egy tomboló háború szomszédságában, Európa közepén

– indokolta az elbocsátások szükségességét Szalay-Bobrovniczky.

Egy új kormányrendelet lehetővé tette, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter egyoldalú döntéssel, kéthavi felmentési idővel felmondhassa a szolgálati viszonyát egyes katonáknak azok közül, akik betöltötték 45. életévüket, és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonnyal rendelkeznek. 

Ellenzéki politikusok szerint a rendelkezés célja az volt, hogy meggyengítsék az ország nyugati orientációját, és hogy a hadsereget politikailag elkötelezett emberekkel töltsék fel.

Forrás: Telex

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Mirabilis: Ugyanakkor végig nézve a kormánypárti képviselőket, tanácsadókat, biztosokat, minisztereket,etc. ott bizony ki lehet tenni a Nappali Szociális Foglalkoztató (jó pénzért) táblát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sunoge
@Őrnagy: Új kinevezések elvei??? Nógrádi pubi után szabadon: 1. Vannak nekik elveik? Nem hiszem, hogy pont ezen a területen lenne az a puhosnak. Nem erőssége. 2. Ezt egyelőre csak mondják, mondani meg bármit lehet, meg az ellenkezőjét is. 3. Sohasem tudod meg a valós okokat, miért küldenek el egyes embereket a nyálas kaszinótulajdonos személyes döntése alapján.
Toller Béla
Tekintve, hogy aktív éveikben nem lehetnek vállalkozók, nem lehetnek bennfentes befektetők sem, igazán érdekes, hogy mindegyik gazember a hivatali évei alatt tornászta fel magát millárdossá ! Alszik a jog ebben az orszgban ! A kisrogánnak van annyi esze, hogy feltalálót alakít, de a többi ...?
Sámannus
Gondolom, a szuperlatos vészhelyzetben a játéktermek duplázzák a tétet, méghozzá adómentesen, szokjuk mán meg hogy ez nem szociális intézmény akkor csak a nert kell kibaszni az ablakon veled együtt munkakerülőkém.
lusta
@Sámannus: Köszönöm a budiforradalom felemlítését. Az utóbbi időben minderről (is) kussolnak. Ugyanakkor, ha már szóbakerült a Schadl-Völner ügy, meg a minisztériumi dolgozók vallomásai, egyszerű a kérdés, a pirostérdű asszonyság mit keres még a helyén? Egy bordélyházban nagyobb rendet tart a madame.
drrotf
Ha Sztálint megkérdezték volna a II.Világháború előtti Vörös Hadsereg lefejezéséről, ő is körülbelül ezeket mondta volna amit a mi civil hadvezérünk!Akár hogy is nézzük a katonák elbocsájtása előtti években toborozni kellett a katona tiszteket, életpálya modeltlel csábították ide az embereket!Mire összejött egy csapat és átestek különböző nemzetközi megmérettetésen , azt mondták nekik "Nem kelletek, túl öregek vagytok és begyepesedett fejlődés képtelenek ", és azzal hogy egyesek kaphatnak némi ellátást, amit én a messziről jött és a honvédelemhez nem értő miniszter döntök el,jóll hátsón rúgták őket!Ez az új Ecki-Vecki Bobroveczky féle megbecsülés!"Úri módon" tették és teszik ki a gyakorlott bakák szűrét!Ugye Miniszter úr?
csipetke
Szakértők szerint folyik a NATO-tlanítás..A 45 éves emberek már tapasztaltak,még nagy a munkabírásuk, így a szakértők se tudnak másra gondolni,minthogy a saját fidesz-szekta hívő embereket ültetnek a helyükbe...Van a fideszben egy rakás unszimpatikus fazon,de ez a szalai benne van a top5-ben. Már jól megszedte magát az ölébe pottyant kaszinó-bizniszen, most meg eljátssza a nagy embert

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.