Csak az európai minimálbér bevezetése segíthet, amíg Orbán miatt a magyarok viszik haza az Európai Unió szinte legalacsonyabb fizetéseit - hangsúlyozta Dr. Dávid Ferenc, gazdasági árnyékminiszter az MTI-hez eljuttatott közleményében.

DK: "Orbán Viktor el akarja gáncsolni az európai minimálbért"
Fotó: Dávid Ferenc, a DK képviselője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 22-én. MTI/Kovács Tamás

A közleményben kiemelte:

Kiábrándító elemzést tett közzé a GKI Gazdaságkutató: Orbán Viktor elmúlt 12 éves kormányzása sem volt elegendő ahhoz, hogy a magyar dolgozók fizetései végre felzárkózzanak az Európai Unió legtöbb tagországának fizetéseihez. Sőt, 25 tagállam közül a 21. helyről a 23. helyre estünk vissza 2010 óta.

Az Árnyékkormány szerint "csak az európai minimálbér bevezetése segíthet a magyar dolgozókon, mert a fizetések rohamosan értéktelenednek el az orbáni infláció, a történelmi élelmiszerdrágulás és a hétszeres rezsiemelés miatt".

Kiemelte:

Mivel az Európai Parlament – Dobrev Klára munkája nyomán – már elfogadta a minden tagállamra, így Magyarországra is kötelező európai minimálbér-szabályozást, ezért a magyar kormányon a sor, hogy bevezesse.

A DK szerint

Orbán Viktor azonban el akarja gáncsolni az európai minimálbért, mert olcsó munkaerővel, a magyar dolgozók kizsigerelésével szolgálja ki a Magyarországon működő külföldi multicégeket.

Hozzátette:

Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyarok munkája se érjen kevesebbet, mint más európaiaké.

Forrás: MTI/OS

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
0rbán nótája : nem kell pénz a boldogsághoz (elég ha nekem és a haveroknak van)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
0rbán nótája : nem kell pénz a boldogsághoz (elég ha nekem és a haveroknak van)
csak úgy....
@Maccska: faszság az lenne ha te elutasítanád az európai minimábért,persze amennyire te zizi... :)
csak úgy....
@Maccska: nézz utána te libcsizö elmebeteg!
Emmersson71
@Pegero: Háát..az árak már az EU átlag felett járnak.
csak úgy....
@Maccska: te azt hiszed,hogy mindenki annyira hülye mint te? :)
Emmersson71
@Maccska: "Az EU-s minimálbér-szabályozás nem azt jelenti, hogy egységes összeget határoznak meg a legkisebb kötelező bérek esetében, hanem egy indexálási megoldás alapján a számítási módszertant rögzítik az uniós jogban. A lépésről már júniusban megállapodott a tagállami vezetőket tömörítő Európai Tanács* és az Európai Parlament. A minimálbér-kontrol esetében már akkor azt a megoldást preferálták, hogy arányos kompenzációhoz jusson minden minimálbérre jogosult munkavállaló, az országának megfelelő megélhetési költségekhez mérten."

* hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_Tan%C3%A1cs#Az_Eur%C3%B3pai_Tan%C3%A1cs_tagjai (Orbán is az!)

www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/europai-minimalber-direktiva-megallapodas-europai-tanacs-mennyi-lesz-az-unios-minimalber.760948.html
csak úgy....
@Maccska: jujj , te betegesen magabiztos,már-már gyogyósan... :)
Törölt Nick
@Maccska: A tagállamoknak ét éve van arra, hogy hatályba léptesse, és meghatározza az összeget. Mivel a Geci elhúzza majd ameddig csak lehet, honnan kéne tudnia Dávid Ferencnek ma, hogy 2 év múlva mit gondol majd a gecikormány.
Törölt Nick
@Maccska: Mert ott eleve nem éhbéren dolgoztatják az embereket, ezért nincs rá szükség.
csak úgy....
@Maccska: és érdekes módon mégis többet keresnek mint a magyarok! :)
sokkal többet!
csak úgy....
@Maccska: basszus,te egy ritka buta és értetlen paraszt!
Emmersson71
@Maccska: Neked idézni és belinkelni sem érdemes...
Eladott Ország
@Maccska: ma, 19:46 ♦ Közlöd: "Olaszországban, Ausztriában, Cipruson, Dániában, Finnországban és Svédországban nincs minimálbér", mégsem jönnek Csutisztánba dolgozni. Akkor nézd meg az átlagbért. Egyébként a román vásárlóerő nagyobb mint a magyar, már csak a bulgároké kissebb. A forint a béka segge alatt az élelimszer infláció meg világszinten a "legjobb" 10-ben. Ilyen országokkal vagyunk egy csoprtban, mint világranglista Zimbabwe, Libanon, Venezuela, Törökország, Argentina, Irán, Sri Lanka, Rwanda, Suriname, Hungary. Úgy, hogy lehet a mellett verni b+!
jáger laszló
A fidex szerint ez aggályos
Ugyanis növelni kéne a magyar minimálbéreket ami növelné az inflációt ,mert a többi béreket is növelni kéne és ez rontaná a magyar versenyképességet a nyugati beruházóknál!!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
csak úgy....
@Maccska: ugye téged anyád jézus máriának hívott? szegény asszony...
Jozefina
Orbánnak semmi sem kedves ami az EU-ból jön, ráadásul kedvezne a jbbágyoknak!!!
KisGenyo2
Az a "baj", hogy szó nincs és nem is volt európai minimálbérről, hanem európai minimál jövedelemről volt/van szó.
A kettő olyannyira nem ugyanaz, hogy teljesen félrebeszélnek miatta. "Dolgozókról" beszél az ellenzék, holott ennek a munkához semmi köze nem lenne...
NKF
Ja,majd az árnyékszékkormány megold mindent!
Nessy
Pártunk és kormányunk csak kapni, elvenni szereti a pénzt, adni annál kevésbé. Kivéve természetesen a "családjuk", a haverok, a sport, meg amiből le lehet venni a sápot! Ha rendes jövedelmük lenne az embereknek, nem lehetne pár kiló krumplival szavazatot vásárolni!
ómió
Ez a Dávid efftárs átaludta az 1945-1990. közti időszakot!? De, akkor, legalább, ügyesebben hazudozhatna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.