A román külügyminisztérium bekérette kedden a bukaresti magyar nagykövetet, hogy nemtetszését fejezze ki Németh Zsolt a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn közzétett Facebook-bejegyzésével kapcsolatban, írja a Transtelex.

A fideszes politikus közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy „a székely zászló addig lobog a magyar közintézmények homlokzatán, amíg a román állam engedélyezi korlátozástól mentes szabad használatát Románia egész területén!”

Bekérette a bukaresti magyar nagykövetet a román külügyminisztérium

Illusztráció:123rf.com

„A külügyminisztérium határozottan elutasítja a Németh Zsolt Facebook-oldalán megjelenő tartalmat, amelyben az »úgynevezett« székely zászló korlátozástól mentes szabad használatát követeli. A bukaresti magyar nagykövetet ma délelőtt Bogdan Aurescu külügyminiszter bekérette minisztériumhoz, hogy közölje a román fél álláspontját”

– áll a román külügy tájékoztatójában.

A közlés kissé megalázó folytatását a Transtelex.hu cikkében olvashatják. 

Forrás: 24.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem tudom kivel vagyunk még Európában jóban, a szerbeken és a ruszkikon kívül. Az idióta fideszeseknek lételeme az állandó harc és ellenségkeresés, anélkül nem tudnak élni. Amikor Orbán azt mondja győztünk: 1) nem biztos hogy győztünk, 2) lehet, hogy verseny sem volt , 3) lehet, hogy ellenfél sem volt...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/121687097_843556366388786_1781623734449557130_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=AVS78ZimC-gAX8pJZy4&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDJI06JxqZfeUazq2GtSoxPdevaa5oGgLH2wo_-_-2vqA&oe=6409CC50
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
Az, hogy Magyarországon hol és meddig milyen zászló lobog az a magyar kormány belügye.
Az, hogy Romániában milyen zászló használatát nem engedélyeik - az meg Románia belügye.
Őrnagy
@szép új világ: Ez látszólag így van, de a románok nem ezt ígérték 1918-ban Gyulafehérváron, és nem ez van a kisebbségek jogiról is rendelkező Trianoni Békediktátumban, amit az ANTANZ hatalmak egészen az aláírás pillanatáig garantáltak, de másnaptól már leszarták, és azóta is leszarják, csak a területek elvételét gondolták komolyan!
justhpeter
Bolond világ, ahol bolondok és eszementek uralkodnak különböző embercsoportok felett. Mind a két ország az Unió tagja annak összes előnyével. Hihetetlen, hogy pitiáner ügyekkel hergelik egymást. Arról nem beszélve, hogy ezekkel az ügyekkel mindkét ország távolabb kerül az európai civilizációtól.
Jozefina
Ennek is a Romániában élő magyarok isszák majd meg a levét!!!
ómió
Ezek még mindig a "lopott szajré" miatt aggódnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok