A kínai sajtóban megjelent információkra hivatkozva állítja azt a Momentum országgyűlési képviselője, hogy a magyar kormány 800 millió euró, azaz 320 milliárd forint értékű támogatást ad a kínai CATL Debrecenben épülő akkumulátorgyárának. Tompos Márton nevetségesnek tartja, hogy egy kommunista diktatúra több információt tesz elérhetővé egy magyarországi beruházásról, mint maga a magyar kormány. 

A kínai sajtóban megjelenő információkra hivatkozva állítja azt a Momentum országgyűlési képviselője, hogy a magyar kormány 800 millió euró értékű támogatást ad akínai CATL Debrecenben épülő gyárának. Tompos Márton ismertetése szerint ez az információ két cikkben is megtalálható – írta meg a Népszava.

Ezt az információt a kínai (!) médiából sikerült megszerezni, miközben a kormány sunnyog és elindította a gyűlöletkampányt is a tiltakozó debreceniek ellen

– írta Facebookján az ellenzéki politikus. Tompos emellett felidézte, Szijjártó Péter külügyminiszter korábbi megszólalását is, hogy „a CATL-lel két és fél évvel ezelőtt kezdtük meg a konkrét tárgyalásokat, amikor a vállalat még egy másik helyszínben gondolkodott, így mondhatni, hogy „bravúros mentéssel” sikerült befurakodnunk a képbe, és világossá tenni a kínai fél számára a hazánk és Debrecen városa által kínált előnyöket.”

Az ellenzéki politikus olvasatában a „bravúros mentés” annyit jelent hogy

beton helyett pénzbe öntené a magyar kormány a vízzabáló kínai monstrumgyárat

"Minderről persze nem tudnánk, ha a kormányon múlna, hiszen nem árulnak el semmit, ezért kínai forrásokból kell tájékozódni. Nevetséges, hogy Kínából, egy kommunista diktatúrából több információ elérhető egy magyar beruházásról, mint a magyar kormánytól... A debreceniek megérdemlik, hogy világosan lássák, mi történik a városukban. Legyen népszavazás Debrecenben az akkumulátorgyárról!” – zárta sorait Tompos Márton.

Forrás: Népszava, 24.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Én ezt nevezem hazaárulásnak, nem a környezetszennyezés és közpénzégetés elleni kiállást.
Ezt a fidesz tudja a legjobban, ezért hergel minden szinten a kritikusok ellen.
A buta szektájuk mögé bújnak, mert azok most is beindultak idióták módjára. Nyomják, amit a fidesz a szájukba ad.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
A "megszokott" aljasságok Orbán részéről!!!??
Az Orbán-kormány sunnyog, a kínai sajtó viszont megírta, hogy 320 milliárd forint állami támogatást kap a debreceni CATL-akkumulátorgyár!!!
Alfa
.az örökké hazudozó-sunnyogó korrupt keresztény-fasiszta magyar kormány, .
Magyar közmondás...a hazug ember hamarabb utólérni mint a sánta kutyát ...de ezek a kecskebaszók ezt nem ismerik
Aki Én
Én ezt nevezem hazaárulásnak, nem a környezetszennyezés és közpénzégetés elleni kiállást.
Ezt a fidesz tudja a legjobban, ezért hergel minden szinten a kritikusok ellen.
A buta szektájuk mögé bújnak, mert azok most is beindultak idióták módjára. Nyomják, amit a fidesz a szájukba ad.
izéke
Mikor a kommunista kínában nagyobb sajtószabadság van mint a "demokratikus" magyaroknál...röhög a vakbelem
icegygenabro
Remélem megérem, hogy ezeket a mocskokat lámpavasra lógatják!!!
jáger laszló
1 dolog azonban még mindig nem derült ki
Mi ebből mezei magyar állampolgár haszna!!!??
Vagy a haszon kié,hol realizálódik!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
gondolom a kínaiak jó nagyot röhögtek mikor megtudták,hogy európában van egy kuka ország, ahol 320 milliárdot fizetnek nekik, ha a szar ,környezetszennyezö akksiaikat náluk gyártják! mosoly országa 0rbanisztán..
Giovanni Alba
@jáger laszló: ma, 09:34
Gondolkodj László, gondolkodj! Tudod te a választ, mondd is ki.
Kis segítség: légzést segítő petipumpák és a vakcinabiznisz.
Yoda69
Amit orbanek muvelnek tobbszorosen kimeriti a hazaarulas buntettet. Nem eleg hogy bakfittyert kiarusitjak a jo magyar termofoldet egy idegen kommunista orszagnak, es kornyzetszennyezo vizpazarlo beruhazast hoznak ide, de mindezek tetejebe mindezt a magyar adofizetokkel fizettetik meg. Ugyanugy mint az elcseszett belgradi vasutvonalat, vagy a komcsi kemeket kepzo Fudan egyetemet.
Nem ertem a magyar embereket, hogy nyelhetik ezt le egy szo nelkul. Ennyire toprongy nep lettunk volna? Pedig gyava nepnek nincs hazaja - ahogy azt a klasszikus mondja.
puszt
Ez valószínűtlenül nagy szám. Itt valami félreértés lehet, még talán az AUDI sem kapott ennyit. De ha ez igaz, akkor nettó hazaárulás ebben a gazdasági helyzetben. Azt meg soha nem fogjuk megtudni, h pluszban mennyi ideig nem fizetnek majd adót, Debrecennek mennyibe került a terület előkészítése. (utak, villany, víz, gáz) Hab a tortán, h mint az AUDI-t ezt is évekig fogják tömni, Kína kedvére...
puszt
@csak úgy...: Ez csak egy újgyakorlat a kínaiak érdekében kezdett vasútépítéshez képest... 800Mrd, kínai hitelből, kínai munkásokkal, magyar törlesztéssel. Eddig ez volt a csúcs.
Stop Orbán és Gyurcsány
Az illiberális csahos NER kutyáknak,ez tetszik.
Megbaszódhatna már ez az egész NER mindenestül együtt!
ómió
Ez a "Zorbán" képes beruházástámogatásra "lopni"!? Hát, ez tényleg nem efftársi!
Toller Béla
Megnyugodhatunk + Csak 320 milliárd ! Valamelyik újdondász 3200 milliárdot írt, egy cikkben kétszer is, hogy száradna le a szenzációhajhász szakálla ! 320 milliárd, nálunk, nem egy tétel, amikor nincs pénzünk semmi értelmesre. Mert egyébként a 3200 se lenne sok !
Dr. Proktor
Oktatásra nincs, levegő és víz károsítására van pénz!
Mint Debrecenben is kijelentették, lehet hogy lokálisan szennyező az üzem, de globálisan környezetbarát...
drrotf
A veszélyes anyagokat feldolozó buruhásá termőföld és környezetszennyezésért még mi fizetünk nekik!A kínaiak jó üzlete,mberek csak erkölcstelenek ,mert más földjét ,ékőhelyét szennyezik, veszélyeztetik nem a sajátjukat!Mi rossz vevők, beruházók vagyunk , mert még azért is fizetünk amitől védeni kellene a földünket.Pénzt adunk annak aki teljesen valószínű, hoghy környezetre káros, veszélyes tevékenységet folytat, azzal a felkiáltáéssal hoghy 300 ezer munkahely lesz veszélyben ha ez a károsító gyár nem épül meg!Mondja ezt a Szíjgyártó, aki már azért is pénzt kap az államtól hogy egy kuratóriumot vezet, de ha megnéznénk ebbéli tényleges tevékenységét az a nullához közelítene!Képzeljük el, hogy akkor ezért az akkumulátorgyár hazánkban történő elhelyezéséért, amelyért a miniszter úr a lelkét kitette mennyi pénzt kap a kínaiaktól.Mi adunk a kíniaknak azért, hogy nálunk szennyezzenek 320 milliárdot, ebből a Szíjgyártó mennyit kaphat vissza, mert a gyárak elhelyezéséért megdolgozott , kitette a lelkét!
jáger laszló
Mitől jobb a Gödön gyártott Dél-koreai akku .mint a kínai akku
A fene se tudja!!!
Erre nincs válasz se nyugtalan se +nyugtató!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@Őrnagy: Hogy lehet, hogy ennyi itt töltött, feltehetően hasonló cikkeket elolvasva, ennyire nem érted miről szól ez a történet?
Hogy lehet, hogy ennyi segítséggel sem sikerült 13+4 év alatt kiismerni orbánt?
De fura...
Amit végképp nem értek, miért nem tudjátok helyén kezelni és elgondolkodni, hogy miért csak az ország egyötöde fideszes.
De fura...
És nem kell baloldalinak, lipsinek... lenni, hogy ezt az ember megértse.
De fura...
Giovanni Alba
@Őrnagy: ma, 11:30
Őrvezető elvtárs, ehhez mit szólsz: " "... az állam 2,3 milliárd forintos támogatásával, aminek nyomán hatvan új munkahely jön majd létre."
Hatvan munkahely, 2300 millió forint állami támogatás egy külföldi cégnek, és vannak akik ennek tapsolnak.
Béla333
Nem elég, hogy az akku gyár környezetszennyező, annyi energiát, vizet igényel, mint ide Lacháza, de még ráadásul 320 milliárd adóforintunk is bánja...
Na hülyemagyar maffiahívek! Igaz-e, hogy érdemes volt a maffiózókra szavazni?
csak úgy....
@Őrnagy: kohn bácsi, hol van magyarországon munka nélküli alapjövedelem ?
kapsz 3 hónapot és schluss, tehát ismét butaságot beszélsz!
balos
Arra azért kiváncsi lennék,hogy ebből 320 milliárdból mennyit akasztanak le a engedélyeket kiadó,majd a hatástanulmányokat eltüntető "becsületes nemzethű tömeggyilkosaink"?
csak úgy....
@Őrnagy: ha neked kohnom mindenki moslék, akkor te kire vagy mire vársz?
-rajtatok már se a csodaszarvas sem a turul nem segít...,ti mindenre és mindenkire köpködtök,közben tehetetlen tétók vagytok!
Emmersson71
Ha majd a tanárok akkumulátorral működnek, kapnak béremelést.
csak úgy....
@Őrnagy: jajj, majdnem elfelejtettem,hogy te vagy a fostos kohn bácsi, elnézésedet kérem! :) azért örülök ám, hogy te így hülyén is elvagy magaddal...
Emmersson71
@csak úgy...: Hagyd, előbőrnagy az igazi fityma hívő ;)
terlasz
Jó sok támogatást adnak a pénzünkből, hogy jól mutasson O. titkos számláján, amikor a felét visszautalják rá akkumulátorosék.
jáger laszló
A Budapest -Belgrád Szuper vasúti pálya pedig szép csendben épül a magyar rónán mindenki örömére???!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
@jáger laszló: A kínaiak még nem bizonyítottak! A kopreaiak miatt többszázezer autót kellett visszahívni akkumulátor cserére...
ómió
@Őrnagy: Jól látod! Bizony, ez a "fityesz kormány" azzal "basz át" mindenkit, hogy "lopottból" mindenkit támogat! Még - ha a "körbe esik" - a tetübolsiját is, aki - ezt a "csodát" - még el is fogadja azt!
Lepényleső
...és ez vélhetően sokak által csak a jéghegy olyan kicsi csúcsa,- ami bőven a szint alatt van,
ahogy szokták "kezelni" a köztörvényes bőnöket,csalásokat,lopásokat,- száz évre titkosítva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.