Az EU második legkisebbje a magyar minimálbér – Be kell vezetni az európai minimálbért! – írta közleményében a DK.

Orbán el akarja gáncsolni az európai minimálbért, a dolgozók kizsigerelésével szolgálja ki a multicégeket – Közleményt adott ki a DK
Kép: DK

A párt szerint semmi sem bizonyítja jobban az orbáni kormányzás elmúlt 12 évének kudarcát, mint hogy az Európai Unió statisztikai hivatala szerint 19 évvel Magyarország uniós csatlakozása után a magyar minimálbér nagysága az utolsó előtti helyen áll az EU-ban, vagyis a korábban lesajnált Románia is megelőzte a hazánkat.

Az Árnyékkormány szerint csak az európai minimálbér bevezetése segíthet a magyar dolgozókon, mert a fizetések rohamosan értéktelenednek el az orbáni infláció, a történelmi élelmiszerdrágulás és a hétszeres rezsiemelés miatt.

- írták.

Mivel az Európai Parlament már elfogadta a minden tagállamra, így Magyarországra is kötelező európai minimálbér-szabályozást, ezért a magyar kormányon a sor, hogy bevezesse.

Orbán Viktor azonban el akarja gáncsolni az európai minimálbért, mert olcsó munkaerővel, a magyar dolgozók kizsigerelésével szolgálja ki a Magyarországon működő külföldi multicégeket.

- tette hozzá a párt mely szerint az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyarok munkája se érjen kevesebbet, mint más európaiaké.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: de finnyás lettél az origo után! :) boci, az eleve egy hülye, aki csak 0rbánnak hisz és más senkinek ,szóval te egy nagyonhülye!
0rbán napi átlag hazugságai elérik az 5 -10 db.-ot , választások elött ez akár napi 500 db.ra is fölmehet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: de finnyás lettél az origo után! :) boci, az eleve egy hülye, aki csak 0rbánnak hisz és más senkinek ,szóval te egy nagyonhülye!
0rbán napi átlag hazugságai elérik az 5 -10 db.-ot , választások elött ez akár napi 500 db.ra is fölmehet!
drrotf
Orbán célja teljesen világos, így biztos, hogy az Eu-ban a mi minimálbérünk az egyik legalacsonyabb marad az térségben.Orbán megmondta, hogy az alacsony munkabér a külföldi beruházásoknál egy fontos szempont, és ezt nem akarja elveszíteni.Ebből is látszik hogy ez az ember a magyar érdekeit annyira védi hogy majdnem beleszakad!Az alacsony minimálbér iránti szenvedélyét mutatja a most elért utolsó előtti helyünk az Eu-ban!Ilyen eredményt még senkinek nem sikerült elérni, úgy hogy ha nem sírni kellene ezen az eredményen, akkor gratulálnák neki,Szégyen amit ez az ember a magyar munkavállalókkal elviseltet!
Őrnagy
"Mit jelentene az európai minimálbér?
Hónapok óta szó van az úgynevezett európai minimálbérről, amit a javaslat szerint az átlagbér 60 százalékában kellene meghatározni. Magyarországon ez bruttó 375 ezer forintos átlagbérrel számolva 225 ezer forint lenne. A Növekedés.hu elemzése.

Az európai minimálbér fogalma felkavarta a közvéleményt, hisz logikusan azt gondolnánk, hogy ez egy olyan összeg lenne, ami minden európai uniós dolgozót megillet, és közelebb áll a gazdagabb országok jelenlegi minimálbéréhez. Ez azonban természetesen nem lenne megvalósítható, hisz az Európai Unió országai gazdaságilag még mindig rendkívül eltérő fejlettségűek, annak ellenére, hogy a felzárkózés viszonylag jó ütemben zajlik. Még mindig óriási bér- (és ár)különbségek vannak, melyek csökkentése időigényes folyamat.

Ilyen értelemben az európai minimálbér fogalma kissé megtévesztő is, sokkal reálisabb lenne európai minimálbér-szabályozásról, vagy inkább uniós minimálbér-szabályozásról beszélni, hisz a felmerülő tervek nem egy adott összegről, vagy egy adott ország szintjéről szólnak, hanem arról, hogy a minimálbérnek milyen arányban kellene igazodnia az átlagbérhez minden egyes országban."
Őrnagy
@Őrnagy: A garantált bérminimum majdnem rendben

A garantált bérminimum tehát kis eltéréssel már megfelel az európai minimálbér javaslatnak, a minimálbár azonban, amely lényegesen kevesebb embert érint, jóval alcsonyabb. Ennek megemelése ugyanakkor vélhetően nem okozna túl nagy megterhelést a munkaadóknak, viszont a gazdaság fehérítését segítené: az alkalmazottak nagy része már most is megkapja az ennek megfelelő nettó összeget (150 ezer forint), csak egy részét készpénzben, adózatlanul.
Borsó
A lényeg az, hogy saját maguknak elegendő összegeket tudjanak összelopni, harácsolni. A pénzt munkával keresőknek pedig úgysem magasabb fizetés kell, elég rájuk kiáltani, hogy GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNCSOK, BRÜSSZEL és akkor boldogok a szerencsétlenek, hogy mindettől megvédik őket és cserébe csak a zsebük marad üres és csak az ország züllik egyre lejjebb. A hülyék világa így működik. És mivel működik, hát hajrá, így tovább az éhhalálig, emberek.
amortizáltok
ki kéne ám az országból is kergetni moszkva vagy Dallasz itt már lerongyolt mindent. vigyék
teuton
@Maccska: "A DK hazudik" Na rez am az igazi erveles!!! Melyik kijelentes hazugsag? Az utolso elötti hely??? Olvasni kell megtanulni herelt kandur!!!
Menni a tenyleges magyar minimalber? A ma kijött hivatalos nemet staisztika szerint egy 15 eves szakmunkastanulo az 1. evben 410ezer ft-myi eurot keres. Egy nemet vagy francia kezdötanar alapfizetese 2000 euro. Mennyit keres egy magyar gimnaziumi tanar 25 ev utan??? kezdheted a hazudozast!!!
Nessy
Ez van! Erre szavazott kb. 2 millió honfitársunk! Akkor most szilencium! Talán a passzivak is felemelik legközelebb a szebbik felüket, és méltóztatnak elmenni szavazni! Utólag egy,egy csoport nem ér el semmit a béremelést, és munkakörülmények javítását illetően.!
ómió
Na, de efftársak! Ti bércsökkentésben vagytok "nagyok"! Vagy "árkon túl" már mindenben?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.