Kiálltak az EU-tagországok külügyminiszterei, hogy támogassák Ukrajnát, csak Szijjártó Péter nem ért rá. 

A háború első évfordulóján az Európai Unió országainak külügyminiszterei rövid videóüzenetben fejezték ki támogatásukat és szolidaritásukat Ukrajnával. A felvételt a tárcavezetők hétfői ülését követő sajtótájékoztatón mutatták be. Magyarországot kivéve minden tagországból a külügyminiszter állt a kamera elé.

Igaz, hogy Szijjártó Péter nem vett részt a hétfői ülésen, de hiányzott róla osztrák kollégája, Alexander Schallenberg is, utóbbi mégis szerepel a videóban, mert előre rögzítette az üzenetét. Ezt Szijjártó Péter is megtehette volna, mert értesítették a tervezett felvételről. Ő mégis az egyik államtitkárára, Sztáray Péterre bízta a feladatot.

Sokszínűség

– ezt a szót választotta a Magyarországot képviselő Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára ahhoz a videóhoz, amit az EU-tagországok külügyminiszterei az orosz–ukrán invázió évfordulójára készítettek az Ukrajna melletti kiállásként. 

Bár Sztáray nem külügyminiszter, a videóban ő szerepel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter helyett, és ezzel Magyarország lett az egyetlen olyan tagállam, amelynek nem a külügyminisztere szólal meg a videóban. A Népszava azt írja, hogy Szijjártónak Budapesten volt elfoglaltsága hétfőn, így Sztárayt küldte maga helyett az uniós külügyminiszterek ülésére, ugyanakkor a felvételről jó előre tájékoztatták őket.

Oroszország kudarcot vallott, amikor azt gondolta, hogy néhány nap alatt legyőzi Ukrajnát, és továbbra is kudarcot fog vallani

– mondta a felvétel bevezetőjében Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, majd erre csatlakoztak rá a külügyminiszterek egy-egy, szerintük Ukrajnához fűződő szóval, például a bátorsággal, hősiességgel, szabadsággal, egységgel, igazsággal – Sztáray pedig a sokszínűséggel.

Forrás: Népszava, Telex

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a fidesz magyarországnak semmi köze európához, talán még az árpádházi királyok is európaiabbak voltak, mint ezek a nagyon lentröl fölkapaszkodott pénzéhes akárkik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
SzP
Minden apró-cseprő üggyel nem foglalkozhatom személyesen
Ezt az ügyet rábíztam Sztáray úrra és ennyi...
csak ennyi
barátilag J.L.
balos
@szar-nagy: nedveske!Rossz számon próbálsz pénzhez jutni!Nem vagyok semmilyen férfi nemiszervvel barátságban,bár elismerem,hogy neked ez az első rendű szempont!Szóval,ha az utcán véletlenül pofán váglak kesztyüs kézzel akkor jogom van segítségért kiabálni?Mert ez jött le az ide hányt nemzethy konzumációdból!Maradj meg a családod felbaszásánál,mert abban olimpinai csúcsra értél!Elneveztelek SZAR-nAGYNAK,mert a budi ilyen darabbal van kitöltve!
vacsi
Szégyenpad? Én inkább büszke vagyok rá!
ómió
@m73: Megdugtad már a bárcáskurva anyádat, bolsi fajgörény, vagy most éppen Bite efftársadat szopod!?
Havanagi
Érdekes ez, a magyar népet el tudják árulni,de putyint nem!
Dr. Proktor
@Őrnagy: Sükebóka barátom, itt ki a magyar?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.