Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó bejelentette, hogy belép a Kereszténydemokrata Néppártba (KDNP).

Szili Katalin hazatalált – A KDNP tagja lett

Szili Katalin úgy érzi: hazatalált. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Semjén Zsolt a Parlamentben a közmédiának elmondta: öröm és megtiszteltetés Szili Katalin csatlakozása a KDNP-hez. Szili Katalin nemzeti elkötelezettsége, az egyházak iránti szimpátiája, hozzájuk kötődő szolgálata mindig ismert volt. A KNDP kereszténydemokrata, keresztényszociális pártként mindig azonos volt a szociális értékek, a családok képviseletével.

Szili Katalin a gyurcsányi időkben, amikor a Magyar Állandó Értekezletet megszüntetve megakadályozták az összmagyar együttműködést, házelnökként létrehozta a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amivel átmentette a magyar-magyar párbeszédet.

A volt házelnök emellett az elmúlt időszakban a nemzetpolitika területén óriási szolgálatot lát el, az autonómia koncepciók kidolgozásával, testre szabásával az egyes nemzetrészek vonatkozásában.

Szili Katalin azt mondta: az elmúlt 12 év "senki földjén tartózkodásához" képest a Kereszténydemokrata Néppárt közössége áll hozzá legközelebb. A belépéssel formálisan is csatlakozik, ahhoz a közösséghez, ahová eddig is tartozott – mondta.

"Hazataláltam, és ha szolgálhatom úgy a nemzetet, hogy vállaltan egy értékrendet is szolgálok, akkor ezt szívesen teszem" – fogalmazott a politikus.

Kitért arra is, hogy örömmel vállalta a miniszterelnök felkérését a nemzetpolitikai ügyek szolgálatára. Megjegyezte, a szocialista pártban való politizálása idején is mindig kereszténynek és nemzetinek tartották, ott is mindig kilógott a sorból. Az elmúlt 12 évben a Fidesz-KDNP nyilvánvalóvá tette, hogy szociálisan is elkötelezett. Példaként említette a családpolitikát, a szociálpolitikai intézkedéseket, a demográfiai, nemzetpolitikai ügyeket.

Szili Katalin szólt arról, hogy a határon túli magyarságra is kiterjesztették a családpolitikai kedvezményeket.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
A képet elnézve; két összeillő ember.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
mocskos fakezű ribanc...pont oda való ,a marhák közé...
drrotf
Eddig álcázta párthovatartozását Katika, most már úgy gondolt hogy nem élet az élet párttagság nélkül!Hogy miért is?Mert a múlt század 80-as éveiben is így gondolta, hogy egy jogvégzett ember nem lehet meg, nem érvényesülhet párttagság nélkül, és látja hogy a ma semmi sem változott e vonatkozásban az élet.Sőt!!
rohács1926
A képet elnézve; két összeillő ember.
izéke
Egy újabb belülről bomlasztó aki nár akkor is nemzeti volt,mikor azt se tudta mi az
jáger laszló
Katika már kiskorától kezdve keresztény demokrata szeretett volna lenni,de az élet másfelé sodorta!!??
Most végre a vágya telesülhetett!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Most, hogy Tömjén magáévá tette teljesült minden vágya. Jó neki !
justhpeter
Még egy régi, kipróbált elvtársnő szaporítja a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhét.
justhpeter
@justhpeter: Arról nem beszélve, hogy az elvtársnő munkásmozgalmi múlttal is rendelkezik.
szaboria1
Nem semmi a Szili viselkedése. Annyira törtető lett, hogy a lelkét is eladná csak legyen előtérben. KOMCSIBÓL HIVŐ NA EZ A NEM SEMMI.
drrotf
@szaboria1: Megtért, csak elég késő!
csak úgy....
a vármegyék után a boszorkányüldözés is egy szép tradició lehetne..
szegény hazám
Hát igen. A patkányok mindig megtalálják a szemétgödröt, meg a budit. Minden patkány előbb utóbb hazatalál.
Nessy
Miért eddig állandóan eltévedt?? Szili elvtársnő, a demencia egyik tünete a dezorientáció! Nem baj, majd Semjén utat mutat, és haza vezeti, ha eltévelyedik!
vitriol
szerencsétlen szili azt hiszi, hogy itt mindenki demenciában szenved. Sokan emlékeznek még arra, hogy az mszp kitüntetett sz@rkeverője volt az "öszödi beszéd" idején. Később alapított egy Kamu pártot, amire felvette a milliókat, de sosem számolt el vele, viszont túl sok információval rendelkezvén orbán "tanácsadója" lett, ennél több babér itt már nem termett neki, ezért most idejét látta átnyergelni a kdnp-hez. Hogy innen hová vezet a karrierje, az még igencsak kérdéses, de nem tévesztjük szem elől!
ittott
igazi genyó. tudom nőkre ezt ne mondják, de ez jutott eszembe. mennyi szájalt ezért. az MSZMP.ben az MSZP.ben most meg a Karmelitákban.
csak úgy....
"Szili Katalin, volt MSZP-s képviselő, kamupárt alapító, legújabban pedig Orbán főtanácsadója a lelke mélyén mindig is kdnp-s volt. " :)
Emmersson71
"1983 és 1989 között az MSZMP tagja, 1989-ben az MSZP alapító tagja. 1992 és 1994 között pécsi önkormányzati képviselő volt. Emellett 1993 és 1994 között az MSZP parlamenti frakciójának szakértője volt."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.