Kocsis a világ- és atomháborútól is nagyon tart, és szerinte a magyar baloldal a külföldről kapott "guruló dollárokért" cserébe háborúpárti.

Minél több ország vonódik bele az ukrajnai háborúba, annál nagyobb iramban haladunk egy világháború felé – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, kiemelve: ha világháború lesz, akkor az atomháború lesz.

Kocsis Máté: a kormány elkötelezett a svédek NATO-csatlakozása mellett, a Fidesz-frakció azonban megosztott

Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Az MTI híre szerint Kocsis Máté a kormánypártok nevében közölte: az utolsó lehetőségig fognak azért küzdeni, hogy a béke és a tárgyalások kikényszerítése felé menjenek a dolgok, ne a háborús eszkaláció, ne a fegyverszállítások és ne a halottak számának növekedése felé. A magyar baloldal nem ilyen, ők nem támogatták a békepárti határozati javaslatot a parlamentben – tette hozzá. Álláspontja szerint a magyar baloldal a magyar érdekekkel szemben egy háborúpárti érdekcsoportot képvisel, ahogy már a tavalyi országgyűlési választások idején is tette, az orosz-ukrán háború kitörése óta pedig egyértelműen háborús retorika mentén politizál.

A magyarázat egyszerű, a magyar baloldal "azt a feladatot kapta dollárért cserébe, hogy a háborúpárti álláspontot képviselje Magyarországon, mert ez az amerikai érdek" – fogalmazott Kocsis Máté, megjegyezve, az európai országok jelentős része is ebbe az irányba tart.

A nagyobbik kormánypárt politikusa szerint Oroszország és Ukrajna háborús konfliktusa kiszélesedett, a nyugati hatalmak pedig ahelyett, hogy erejüket, befolyásukat és katonai fölényüket a béke vagy az azonnali tűzszünet kikényszerítésére használnák, egyre nagyobb hatásfokú és erősebb fegyverek szállításával egyre jobban belesodródnak a háborúba.

"Lépésekre vagyunk attól, hogy nyugat-európai, vagy a konfliktustól nyugatra lévő országok katonákat is küldjenek Ukrajna területére, a mi álláspontunk szerint éppen ez az, amit el kellene kerülni" – hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője.

Arra a felvetésre, hogy a baloldal a hasonló tartalmú ENSZ-határozat elfogadását javasolta a parlamentnek, Kocsis Máté úgy válaszolt, a magyar Országgyűlésnek a magyar szempontokat és érdekeket kell elsősorban figyelembe vennie.

Úgy azért nehéz békepártinak lenni, hogy fegyverszállításokat követelnek, a háborús retorikát használják katonák küldésére – jegyezte meg, megerősítve: ez szinte feloldhatatlan politikai ellentétet okoz a kormánypártok és a baloldal között.

Kérdésre válaszolva a Fidesz frakcióvezetője elmondta: a legerősebb politikai válasz, amit Magyarország adhat az őt ért politikai-gazdasági nyomásgyakorlásra és kihívásra, az éppen az Országgyűlés békepárti határozata.

Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról szólva kifejtette, a Fidesz-frakció a helyszíni egyeztetéseket követően végül támogatta Finnország csatlakozását a szervezethez, a svédek esetében még zajlik egy egyeztetési folyamat, így ebben a kérdésben később hoznak döntést.

A magyar kormány elkötelezett a svéd csatlakozás mellett, a kormánypárti frakció azonban továbbra is megosztott a kérdésben, de megpróbálják rendezni a konfliktust – közölte Kocsis Máté.

Forrás: mti.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hazudsz meleg málé...a frakció azt teszi amit a cigó mond...ti akarat nélküli cigánycsicska bábok vagytok..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Ezek a marhák miatt lassan nemhogy barátunk nem lesz az Unióban, hanem mindenki rühellni fog minket...
De a hülyemagyar maffiahívőket ez egyáltalán nem zavarja, sőt! Büszkék rá!
Havanagi
Ezt a néphülyítés csimborasszója! Méghogy a frakció megosztott!Repülnétek a csába,ha ellentmondtok a fő döbröginek.És ezt be is veszi a szellemi toprongy 2/3, mást nem tudnak hülyiteni.Tessék ájuldozni,hozsannázni,királyozni,agyamentek.
Qqberci
Mártuska, mióta van saját véleménye a fidesz frakciónak?...
surdilloFUJT
@Maccska: ...nnaaa te idétlen szellemi, szarevő fidess toprongy!Mehetsz a központba a júdáspénzért,meg a piros pöttyér a seggedre,utána visszabujhatsz a vezíredbe nyaldosni a meleget,vagy a hugyosmátéval egy Kék lagunás ,vagy Osztriga báros langyos partit ,mivel két idióta az egy pár!!!
ómió
Nem megszavazni a ránk acsarkodó viking neobolsikat!
simmering73
"Vasárnap Kocsis Máténak kellett eltrappolnia a rádióba, hogy elmesélje, mennyire nagyon háborút akar mindenki, kivéve persze a szélsőjobbos magyar kormányt és híveit. Normális ember már ezen is erősen elcsodálkozna, de nálunk lényegében csodálkozni sincsen idő, mert helyből rálicitált Kocsis a saját hazugságaira – jó, nem saját, ezt kell kötelezően hajtogatnia minden rezsimszolgának napi 24 órában -, mert szót ejtett arról is, hogy a kormány nagyon akarja Svédország NATO-tagságát, de a fideszes frakció meg van sértődve, megosztott és még nem szavazták meg azt, amit a kormány (Orbán Viktor) szeretne. Ez egészen szürreális helyzet, az ország hülyének nézésének egy olyan szintje, amire már szavaim sincsenek. A fideszes frakció bármit, bármikor megszavaz, amire utasítást kap a főnöktől. A saját kiherélésüket is megszavaznák, kilencven százalékuk azt sem tudná, mire szavazott, a maradék nem értené, vagy értené, de gyáva lenne ellentmondani. Most pedig azt is elviselik, hogy őket rántja maga elé védőpajzsnak a geci, rájuk hivatkozik, amikor valamelyik diktátor érdekeit védi. Szánalmas alakok."
kolozsvaros.com/2023/04/03/itt-ijesztgetnek-vele-ott-unneplik-a-demokraciat/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.