Az orvosok több mint kétharmada úgy döntött, hogy kamarai tag marad – jelentette be Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke hétfőn egy Facebookra feltöltött videóban.

Saját pofonjukba szaladtak bele Orbánék – Keménykedni akartak, de nem bírnak az orvosokkal

A kormány azt követően törölte el a kötelező kamarai tagságot az orvosok esetében, hogy a szervezet élesen tiltakozott az új ügyeleti rendszer bevezetése miatt.

Az eddig feldolgozott adatok alapján, több mint harmincháromezer ember, azaz a tagság kétharmada jelezte azt, hogy a kamara tagja akar maradni

- mondta Kincses, hozzátéve, hogy a kényszerű folyamat a kormányzati szándék ellenére nem meggyengítette, hanem megerősítette a kamarát.

Harmincezer orvos akaratát, véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ez feljogosít bennünket arra, hogy továbbra is az egészségpolitika hiteles, politikamentes szereplői maradjunk. Hogy ez mennyire lesz sikeres, az elsősorban a kormányzati szándékon és együttműködési készségen múlik

– közölte Kincses.

Ám ahogy arról beszámoltunk, a kormány tagjai továbbra is támadják az Orvosi Kamarát, mint arról tegnap beszámoltunk, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, az orvosi kamara megpróbált az új ügyeleti rendszer körül "feszültséget gerjeszteni", próbálta az orvosokat minden eszközzel, akár etikai eljárással is fenyegetve távolt tartani attól az ügyelettől, amelyet az orvosok hagyományosan mindig is adtak, kiemelve: az új rendszerben havi egy-két napot kell ügyelni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 07:41
Esetleg valami kis bizonyítékkal meg tudnád erősíteni ezt a kijelentésedet?
Tudom nektek nehéz elképzelni hogy az orvosoknak annyi a problémajuk,nem akarnak sem kizsákmányoltak sem pedig csicskák lenni,csak simán gyógyítani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@nemkati: Megmondta pártunk és kormányunk, hogy az Ipar kamara vezetője egyetért a kormány politikájával! Begyűjti az 5000 forintokat, és nem nyújt érte semmit. A tagság érdekeinek védelme helyett a kormány és a saját érdekeit védi! Jobban megél belőle, mint a szaniter kereskedelemből! Pocsék egy hapsi.
nemkati
@Nessy: Én nem akartam belépni az Iparkamarába, mégis kötelező volt. Viszont nem fizettem Parraghnak, meg is büntettek egyszer (csak az elmaradt tagdíjat kellett befizetni), azt befizettem, de azóta se fizetek. Megvárom, amíg az se lesz kötelező, és akkor nem lépek be.
balos
@nemkati: Kedves!Mindenki olyant választ amit megérdemel!Ezért nem választok én olyat,amiről már elsőre lesír,hogy szájgyártó!A Nagy Imre temetésén kiderült,hogy a csúti törpe hova vezeti a népet!Immár ötödszörre is a szarra "szavaztunk"!Állítólag 56 ban ezért lázadtunk fel hogy az ország "rossz irányba" tart!Akkor most MI VAN?
nemkati
@balos: Most az van, hogy a sok rossz irány közül megint megtaláltuk az egyiket.
balos
@Nemkati:Ez már "bejött" a vármegyei despotáknak!
Yoda69
orban nem ért a szép szóból, csak a pofonokból. Igy nevelte őt a kommunista apja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.