Az orvosok több mint kétharmada úgy döntött, hogy kamarai tag marad – jelentette be Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke hétfőn egy Facebookra feltöltött videóban.

Saját pofonjukba szaladtak bele Orbánék – Keménykedni akartak, de nem bírnak az orvosokkal

A kormány azt követően törölte el a kötelező kamarai tagságot az orvosok esetében, hogy a szervezet élesen tiltakozott az új ügyeleti rendszer bevezetése miatt.

Az eddig feldolgozott adatok alapján, több mint harmincháromezer ember, azaz a tagság kétharmada jelezte azt, hogy a kamara tagja akar maradni

- mondta Kincses, hozzátéve, hogy a kényszerű folyamat a kormányzati szándék ellenére nem meggyengítette, hanem megerősítette a kamarát.

Harmincezer orvos akaratát, véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ez feljogosít bennünket arra, hogy továbbra is az egészségpolitika hiteles, politikamentes szereplői maradjunk. Hogy ez mennyire lesz sikeres, az elsősorban a kormányzati szándékon és együttműködési készségen múlik

– közölte Kincses.

Ám ahogy arról beszámoltunk, a kormány tagjai továbbra is támadják az Orvosi Kamarát, mint arról tegnap beszámoltunk, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, az orvosi kamara megpróbált az új ügyeleti rendszer körül "feszültséget gerjeszteni", próbálta az orvosokat minden eszközzel, akár etikai eljárással is fenyegetve távolt tartani attól az ügyelettől, amelyet az orvosok hagyományosan mindig is adtak, kiemelve: az új rendszerben havi egy-két napot kell ügyelni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 07:41
Esetleg valami kis bizonyítékkal meg tudnád erősíteni ezt a kijelentésedet?
Tudom nektek nehéz elképzelni hogy az orvosoknak annyi a problémajuk,nem akarnak sem kizsákmányoltak sem pedig csicskák lenni,csak simán gyógyítani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
azt a bátor 133 -at ezek után " különös aggódással " kezelni...
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 07:41
Esetleg valami kis bizonyítékkal meg tudnád erősíteni ezt a kijelentésedet?
Tudom nektek nehéz elképzelni hogy az orvosoknak annyi a problémajuk,nem akarnak sem kizsákmányoltak sem pedig csicskák lenni,csak simán gyógyítani.
justhpeter
A legkomolyabb kérdés az, mekkora pofon kell az egészségügyért felelős miniszternek, hogy észrevegye megbukott ? Mert tulajdonképpen ez történt. Az egészségügyi szakma meghatározó tényezői megüzenték a kormánynak, hogy játszatok a sajátotokkal. Szerencsétlen Pintér belement ebbe az eszméletlen keménykedésbe aminek a végén dobattak vele egy hátast, magyarul hanyatt esett az erőlködéstől. Mára már az sem kérdés, hogy ki mögött áll a társadalom.
Havanagi
@kulabombaafityiszre: Ezek a fidesz csicskák arra szocializálódtak,hogy mindenkit meg lehet venni.Fel sem merül bennük az elhivatottság a tudás, a tisztesség,a becsület.A fogalmakat sem ismerik,csak Orbán valagát!!
Nessy
@Maccska: Ezt Jolika a javasasszony mondta? Úgy mellékesen, ha ügyeleti időben orvosra lenne szüksége, az új rendszerben lehet kilométereket autózni( ha van mivel, és kivel) a legközelebbi ügyeleti pontig. Vagy türelmesen várni, mondjuk egy vesegörccsel.
troppauerhumer
@KisTehen: Gondolom,önmagad lájkokoló-leszopó - fososseggokos takony hogy rátör a kisebbségi érzés, ha a libsiket meglátod Jaj, ne már, ez olyan, mint az egyszeri ember problémája, akinek térdig érő fasza volt, de senkinek nem merte megmutatni, pisálni meg baromi kényelmetlen volt vele.Csak egyszer mondaná meg egy lipsiző túlértelmes,hogy mi az a liberális,mit
tartalmaz a liberális gazdaság és társadalompolitika ,de nem ,csak lipsi..Mindenki libsibolsikomcsi, aki nem a jelenlegi kormánnyal ért egyet. Pedig csak gondolkodik és nem sz.pja be amit a fejébe nemzetthy inzultálnak Rájöttem végre, mit jelent az a kifejezés, hogy "liberális". Így nevezik a jobboldalon azokat a szabadelvűeket, akiknek egyrészt igazuk van, másrészt tehetségesek és harmadrészt ez kurva kellemetlen höhöö..
Mondjuk Orbántól megkérdezhetnéd mit jelent ,Mo ő volt a legszélsőbb libernyák-a KISZ titkárból katonai spicli után-még a Liberális Internacionálé alelnöke is volt ,egészen 1994-ig,amikor a választási buktából ránem jött ,azon a gondolkodó oldalon nem terem babér neki,de populista néphülyítőként mindig lesz annyi magát megvezetni hagyó hülye akik hatalomba tartják ,tőle származik:amíg én leszek a fidesz elnöke mindig mérsékelt liberális párt marad.
"Addig amíg én vagyok a Fidesznek az elnöke, addig a Fidesz egy nemzeti elkötelezettségű, mérsékelt liberális párt."
troppauerhumer
Akkor ez több mint 2/3 höhöö...hatalmas köszönet a gyógyítóinknak
Hogy visszanyalt a fagyi!
Gratulálok!

Ez gyönyörű eredmény!Gratulálok,köszönet és tisztelet a kamarának a sok munkájáért,amit az orvostársadalomért ,azok jövőjéért és mi értünk ,betegekért is tettek és egy jobb egészségügyért is !!!Mégegyszer nagyon gratulálok!!Csak így tovább!!Mindent jól csináltatok!!!Jó munkát a jövőben,mert az lesz ,bizony sok!!Hosszú út és nagy munka előtt álltok!!Sok lelki kitartást és erőt nektek!!!:)Ez egy nagyon erős visszajelzés is(33 ezer orvos),hogy ez a kamara felállás jól végzi munkáját ,emberül képviseli védi és küzd az orvostársadalomért!!Nincs még egy ilyen kamara az országban!!És veletek;a ti felállásotok óta értek el a legtöbbet az orvosok(2019 november óta)!! Minden jót nektek!!:)
Nyírfa
@troppauerhumer: 08.55

" 1994-ig,amikor a választási buktából ránem jött ,azon a gondolkodó oldalon nem terem babér neki,de populista néphülyítőként mindig lesz annyi magát megvezetni hagyó hülye akik hatalomba tartják. "

Ez a lényeg. Minden középszerű, ám átlagon felüli ambícióval megáldott ember így válik kártékonnyá a társadalmi szerepében. Is.
jáger laszló
Inkább a MOK szakértelmében bízom,mint a Pintér intézményében!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
Köztudott,hogy az orvosok zöme ellenzéki. Nyilván van egy-két seggnyaló egzisztenciális okokból,de ez elenyésző.Az orvosok pontosan látják,hogy mi folyik itt, és őket nem lehet két kiló krumpliért megvenni,mint választáskor a fidesz-birkát. Orbán azt hitte,hogy majd az egyik láncoskutyája, pintér erőből lenyomja a dokikat,de most majd rájönnek,hogy nem így lesz.
Meg lehet nézni az egészségügyet,és az oktatást. Teljesen szétverte orbán. Amihez ez az ember hozzányúl,az szarrá változik. Az ország se magától csúszott a bányászbéka segge alá
Nyírfa
Végre egy hatékony érdekképviselet, végre hűség egy eskühöz! Én is gratulálok, az orvosoknak, a kamarának ezért a példamutatásért, amelynek a társadalmi jelentősége, a szolgálat mindenekfelettisége, perdöntő.
troppauerhumer
@KisTehen: A tehén ugye barom ,mint te höhöö..,alacsonyan szállnak az IQ-k
Hát egy biztos Fletóval riogatva lehet hülyíteni azt az egyetlenegy agysejtjük a választóknak ezt a szellemesnek vélt hülyeségeke6bt mindig azok sütik el, kiknek egyetlen önálló gondolatuk sincs egyetlen cikkről sem jut eszükbe. semmi, nem értenek egy szót sem.
A demokráciát maguk a szavazók nullázták le. Ők döntöttek, hogy azt akarják, ami most van többször, egymás után.
De nem a kormány szavazza meg magát, hanem a választók. Legutóbb az ellenzék már össze is állt, így sem sikerült. Többek között pont azért, mert sokaknak csak fanyalgásra meg bűnbak keresésre futja. Csinálhatott volna a Fidesz bármit, ha nem szavaznak rá elegen. De szavaztak. Minden disznóságuk ellenére. Persze kényelmesebb Gyurcsányra fogni.
Gyurcsányra csak azért kell fogni, mert egy értelmes elviekben a népért dolgozó ember felismeri azt a tényt, hogy ő a demonizálás alapja…
Na ezért nem kell az iskola , a tanult ember Orbánnak tanulatlan ,buta megvezethető magyar a NER alapja.Debreceni József "nem kell ahhoz különösebb jóstehetség, aki látta Orbán 1998-2002 közötti vagyonszerzés ,országrablását,hogy mi következik ha bakkecske 8 év éhezés után 2/3-al rászabadul a káposztáskertre..
Egyre inkább biztos , hogy a butaság a fő oka az egész romlásnak.Jól demonstrálja ,hogy milyen buta nép amelyik a saját kirablóit is jól tartja és csorgó nyállal éljenzi,mert nemzetthybe mázba csomagolva besz.pja megvédi -a hatalom által kreált -mindenkori pillanatnyi hatalmi érdeke szerinti ellenségtől.
az van ,hogy tetszik ,nem tetszik Gyurcsány DK-a legerősebb ellenzéki párt,immár két - Orbán FideSSes náci párt van a parlamentben -a FideSS és kistesója a tanyanácik, a DK nélkül nem nyerni,de Gyurcsány nemis akar minielnök lenni ezt már 2013 -tól mondja, ő a DK-t akarta sikerre vinni és lássuk be sikerülni.De már rég nem Gyurcsány vagy Orbán a lényeg kishazánkban -ezt csak a fogyatékosoknak szóló FideSSpropaganda tolja ,hanem demokrácia...
Eladott Ország
Karmelita rendfőnök: Ezentúl kamara-tag orvos nem operálhat. Ott van a telefonközpontos, annak a megnevezése operátor, legyen ez elég. Nagyon jó, a 2-3 évvel ezelőttig meglehetősen passzív (konzervatív) orvostársadalom is jelzi, hogy eddig és ne tovább. Most kellene egy általános tanári sztrájk, és ha csak a fele csatlakozna, már lehetne erőt mutatni. Belülről kell megdönteni a kleptokráciát és az orbanizmust, mert másképp a setét középkor borul ránk beláthatatlan ideig.
Nyírfa
@Galway: 07.34

Engedelmeddel terjesztem.
nemkati
@csipetke: "az orvosok zöme ellenzéki"
Mindenki ellenzéki lesz, aki felismeri, hogy neki, vagy az országnak ez a kormány mennyire ártalmas. Sajnos elég kevesen ismerik fel.
csipetke
@nemkati: 10:08 Merkelyre gondoltam konkrétan,akik egy kitüntetésért, egzisztenciáért képesek 0-24-ben segget nyalni.
Van rajta kívül is néhány,de elenyésző a számuk
fergeteg
Magyar emberek pénzén tanultak.
Menjenek kifelé innen. Ezekre nincs szükség.
Liberális embertelen mocskok.
Nessy
@Maccska: Ahol bevezették, ott aki nem a jóval kevesebb adott ügyeleti pont környékén lakik, annak bizony még többet! Ez logikus. Ha harmadjára, negyedére csökken az ügyeletek száma, ott nehezebb az ügyelet felkeresése!
ómió
Akkor, azért, még bőven tartanak az "efftársi jóindulattól"!
nemkati
@csipetke: Én meg minden magyar emberre.
balos
Ismerve a nemzethy oldal "találékonyságát" a bosszúra,szép lassan karakter gyilkosságokat fognak kreálni némi foltos péterrel!
gina
Igy kell tenni minden józan eszü magyarnak, ezt a szemét bandát a fenébe küldeni, ahol a helyük
gina
@Maccska: Mi köze ehhez az ellenzéknek te terhelt agyú barom, nm veszed észre micsoda bunkó vagy???ja hogy fidesz hivö proli vagy ...
jáger laszló
Bahratban tovább folynak a baráti ismerkedések!!!
Ez várható húsvétkor is locsolkodás nélkül!!
csak ennyi
barátklag
J.L.
nemkati
@balos: Nem kellett sokat várni a bosszúra, most a "nemzethy" oldal azt állítja, hogy csalással duzzasztották fel a kamarai tagok létszámát, mert tudnak egy orvosról, aki nem akart belépni a kamarába, mégis tagnak nyilvánítják. Ezt azért a belépési nyilatkozat hiányával lehetne bizonyítani. Ha ez igaz, akkor nem 33 911 tagja, csak 33 910 tagja van az orvosi kamarának.

Nem hallottam a MOK részéről azt az érvet a tagság mellett, hogy miért érdemes tagnak lenni. Az érdekvédelem, a továbbképzések mellett van még jó pár. Én az összes kötelező kamarai tagságot megszüntetném. Az Iparkamarába, az Ügyvédi kamarába pl. miért kötelező belépni? Ha érdeke valakinek belépni, akkor be fog lépni. A kamarai tagokat ellenőrzik, hitelesítik, ami elismerést jelent, az érdemteleneket pedig kizárják.
balos
@nemkati: Minden SZERVEZET akkor működik jól,ha jóra használják!Amikor 1 politikus próbál ebben vájkálni,abból jó nem származik!( óta ami ebben a "disznó ólban" történik,azt bizonyítja,hogy nem tanult a határon belül élő nép a hibáiból!Itt nem a "vezetéssel" van baj,hanem a választóival!
nemkati
@balos: Én meg úgy látom, hogy a vezetéssel is baj van. Zsákutcába vezetik a népet, vagy a szakadék szélére, pedig példával kellene előttük járni. Lehetőleg jó példával.
Nessy
@nemkati: Megmondta pártunk és kormányunk, hogy az Ipar kamara vezetője egyetért a kormány politikájával! Begyűjti az 5000 forintokat, és nem nyújt érte semmit. A tagság érdekeinek védelme helyett a kormány és a saját érdekeit védi! Jobban megél belőle, mint a szaniter kereskedelemből! Pocsék egy hapsi.
nemkati
@Nessy: Én nem akartam belépni az Iparkamarába, mégis kötelező volt. Viszont nem fizettem Parraghnak, meg is büntettek egyszer (csak az elmaradt tagdíjat kellett befizetni), azt befizettem, de azóta se fizetek. Megvárom, amíg az se lesz kötelező, és akkor nem lépek be.
balos
@nemkati: Kedves!Mindenki olyant választ amit megérdemel!Ezért nem választok én olyat,amiről már elsőre lesír,hogy szájgyártó!A Nagy Imre temetésén kiderült,hogy a csúti törpe hova vezeti a népet!Immár ötödszörre is a szarra "szavaztunk"!Állítólag 56 ban ezért lázadtunk fel hogy az ország "rossz irányba" tart!Akkor most MI VAN?
nemkati
@balos: Most az van, hogy a sok rossz irány közül megint megtaláltuk az egyiket.
balos
@Nemkati:Ez már "bejött" a vármegyei despotáknak!
Yoda69
orban nem ért a szép szóból, csak a pofonokból. Igy nevelte őt a kommunista apja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.