A Völner-Schadl-ügyről, az egykori MSZMP-tagokról és a háborúpártiságról is kérdezték az ellenzéki képviselők Orbán Viktor miniszterelnököt kedden az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában.

Orbán Viktor megszólalt a Völner-Schadl-ügyről: "Ez nem azonnali kérdések, hanem azonnali sértések órája, ami zajlik"
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. március 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kálmán Olga (DK) véleménye szerint Völner Pál volt igazságügyi államtitkár "nem hajlandó egyedül elvinni a balhét" az utóbbi évtizedek legsúlyosabb korrupciós botrányában, ugyanis bíróság elé idéztetné egykori főnökeit, Varga Judit igazságügyi minisztert és a tárca volt vezetőjét, Trócsányi Lászlót. Völner Pál nem hajlandó eljátszani, hogy Varga Judit és Trócsányi László tudta és beleegyezése nélkül lépett szövetségre a végrehajtók vezérével, Schadl Györggyel, hogy együtt semmizzék ki a tartozásba sodródott magyar embereket – mondta.

Azt kérdezte,

Orbán Viktor miniszterelnök tudott-e Völner Pál, Varga Judit és a végrehajtók korrupt üzelmeiről? Ki irányítja a kormányt?

Orbán Viktor miniszterelnök közölte,

az én kormányom, Magyarország kormánya és a magyar nép megbízásából én irányítom a kormány működését.

Közölte, a kormány döntései világos elvek mentén születnek, amelyek közül az első és legfontosabb elv, hogy a jogszabályok mindenkire vonatkoznak.

Elmondta, örül annak, hogy az ügyészség ellátja a feladatát.

Hozzátette: a konkrét üggyel kapcsolatban a képviselő forduljon a legfőbb ügyészhez.

Kálmán Olga viszonválaszában azt mondta, a miniszterelnök akármennyire is védi az embereit, 

nem fogja tudni ezt a nagyon-nagyon sötét ügyet lemosni se a kormányáról, se a pártjáról, se saját magáról.

Orbán Viktor felszólalását azzal kezdte, régóta tudja, hogy "ez nem azonnali kérdések, hanem azonnali sértések órája, ami zajlik".

Hangsúlyozta, minden parlamenti képviselő, minden kormánytag és a kormány feje is esküt tesz hivatalba lépéskor, az eskü szövegének része, hogy "a törvényeket megtartom és megtartatom". "E szerint végeztem a munkámat és e szerint fogom végezni a jövőben is" – fogalmazott.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a rázós kérdés mitöl sértö? -persze akinek vaj van a fején az védekezésböl akár sértve is érezheti magát! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Jó, hát "Boldog karácsonyt!" nem mondhatott áprilisban.
csak úgy....
a rázós kérdés mitöl sértö? -persze akinek vaj van a fején az védekezésböl akár sértve is érezheti magát! :)
Sámannus
A kérdés csak az, hogy kinek sértés? Nekünk nem, allítólag csak neked? Pedig nekünk sértés minden amit ebben a kérdéskörben összebarmoltatok. Csak azért sértődsz meg, mert azt hiszed, hogy így kibújsz a kérdés elől! Ezért is plusz éveket fogsz kapni az ítélethozatalkor. Ha a rablóbandád akcióit számoljuk minden esetben jár tíz év a fácánosban. Előtte szépen búcsúzz el az unokáktól, mert nem biztos hogy látni fogod őket, vagy látni akarnak téged, te notórius bűnöző.
rokker33
Mert az ellenség pártjában nincs elég korrupt hazug tolvaj alak?? Szerintem a fele mehetne a börtönbe,de ez a fideszre is igaz!Igazságos korrupt mentes párt az egész világon nem létezik csak mi többet kaptunk, mint amennyit elbírunk :(
kulabombaafityiszre
Még itt is hazudik pofátlanul.
"Közölte, a kormány döntései világos elvek mentén születnek, amelyek közül az első és legfontosabb elv, hogy a jogszabályok mindenkire vonatkoznak."

Most történt pár napja és van pofája hazudni.
propeller.hu/itthon/3916226-torvenyt-serthetett-orban-viktor-unokaival-haccp-eloirasok-jelentos?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral
csak úgy....
@Maccska: te vagy 0rbán leg butább ügyvédje! :)
Nessy
És nem szakadt a mennyezet Orbánra é az álomtitkáraira! Kormány döntései??Mennyi ideje van "vészhelyzet"?? Mennyi ideje van egyszemélyes, "rendeleti kormányzás"?
Olyan ügyekben is Orbán dönt egy rendelettel,aminek semmi köze a mondva csinált vészhelyzethez sem.
balos
@Maccska: nedveske!Mi a faszt keres 1 geci a pékség MŰHELYÉBEN,aki ráadásul nem is vevő,hanem tolvaj,mert fizetés nélkül,de megpakolva távozott a hátsó ajtón!Ilyenkor hol vannak a rendőrei?Netán a sebeiket számolták amit a kordonbontóktól "szereztek"?Akkora trágya lett a fideSS vezette naszád,hogy a bivaly-basznádiak is csak csettinteni tudnak erre a fostalicskákra!
balos
A geciéket meg megsérteni,még a cápa se tudja,mert olyan vastag hájat nővesztettek,hogy cápa se fanyalodik a zsírós disznókra!
csak úgy....
@Shikari: te lófaßjancsi, nem tanár , te egy idióta proli!
Istenakinincsen
Azonnali kérdésre illene azonnal válaszolni...
Emmersson71
...

"Ez nem azonnali kérdések, hanem azonnali sértések órája, ami zajlik"

Félreértetted!
Sertések, dagi..SERTÉSEK!
szegény hazám
@Shikari: Akkor kérdezek én is: Kedves uram ön ellette a disznó kocáját? A fogantatásnál segített a gyergyát tartani?
Ugye milyen ízlésesek a megnyilvánulásai!!! Ilyeneket a legprimitívebb emberek képesek írni. Csak a példa kedvéért mentem át primitívbe, bújtam az ön bőrébe.
gina
Elég szomorú hogy egy ilyen elmebeteg nárcisztikus emberi nulla "irányitja" lopja ezt az országot, remélem a bitófán végzed te aljas patkány,, és nem a magyar nép hanem egy pár fogatlan unintelligens idióta hivö válaszott téged,,,normálisan gondolkdó magyar ember nem választ egy ilyen román elmebeteg cigányt,,,,,
Nessy
@Shikari: Ez aljas megszólalás volt! Ha nem bizonyítható, akkor rágalom!
Clavigo
@Shikari: Valszeg,,@nyádon kívűl nem volt dolgod nővel.. Álmodozzál csak kicsi muzsik,,vajon milyen lehet ..(?)
Terminátor
Az MSZMP-tagok elfoglalták magyarország kurmányát?
Én ezt nem tudtam!
Azt hittem, hogy ők emigráltak oroszországba, vagy kínába, legfeljebb észak kóreába 1989-ben.
Meg mindig itt vannak?
Nagy csalódás!
jáger laszló
Orbán a Völner ügy kapcsán is magát és az ügyészséget védte és mosdatta de nem sok sikerrel!!!A képviselői kérdést pedig sértésnek minősítette!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szegény hazám
@Shikari: Istenem...Istenem! Ön milyen primitív, és buta. Előnyére legyen mondva legalább helyesen fogalmaz, és olvasni tud, nem úgy mint nyájtársa a német putyuli. Részemről befejeztem, ne fáradjon a válasszal.
Dr. Proktor
@Shikari: Ha már a kitalált hülyeségeknél tartasz, akkor ne feledkezz el apádról a sárgarépáró, valamint anyukádról a karfiolról sem...
jáger laszló
Miimóza lélek
A ME a képviselői kérdést sértésnek vette!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Szó, mi szó, "kérdéseikkel" efftársiassá tették a légkört az efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.