Eddig nem verték nagy dobra, de kedden Magyarországra érkezett Szergej Alejnyik, a belarusz külügyminiszter. Szijjártó februárban járt Minszkben, az Európai Parlament akkor állásfoglalásban bírálta a magyar külügyminisztert, mert látogatása „ellentétben áll a Fehéroroszországgal és Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborújával kapcsolatos uniós politikával”.

Kedden a déli órákban Magyarországra érkezett és Nagy István agrárminiszterrel már tárgyalóasztalhoz is ült Szergej Alejnyik, Fehéroroszország külügyminisztere – írja a 444 a fehérorosz BelTA hírügynökség alapján. A 444.hu megjegyzi: a magyar kormány egyelőre nem kommunikálta, hogy Alejnyik Magyarországon van, és az MTI sem számolt be róla. A hírügynökség tájékoztatása szerint szerdán Alejnyik találkozik a Moszkvából hazaérkező Szijjártó Péterrel is.

A hírügynökség emlékeztet rá, hogy Szijjártó nemrég, februárban járt Minszkben, és ott állapodtak meg arról, hogy folytatják a közeli jövőben az egyeztetéseket.

Mélyen hallgat a kormány és az MTI is, de kedden Magyarországra látogatott Fehéroroszország külügyminisztere, aki Szijjártó Péterrel is találkozik Nagy István után

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3) és Vlagyimir Andrejcsenko fehérorosz házelnök (b3) találkozója Minszkben 2020. március 3-án. MTI/KKM/Borsos Mátyás

Az Európai Parlament akkor állásfoglalásban bírálta a magyar külügyminisztert, mert minszki látogatása „ellentétben áll a Fehéroroszországgal és Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborújával kapcsolatos uniós politikával”.

A BelTa képeket is közölt Alejnyik és Nagy István keddi találkozójáról, de a fehérorosz külügyminisztérium annyit árult csak el az egyeztetésekről, hogy a mezőgazdasági együttműködés egyike a fontos témáknak a felek között.

Az EP februárban arra kérte az EU-t és tagállamait, hogy szélesítsék ki és erősítsék meg a Fehéroroszországgal szembeni uniós szankciókat, és tegyék feketelistára a rezsim elnyomásában részt vevő valamennyi személyt, beleértve a bírákat, ügyészeket, valamint a bűnüldöző és a börtön- és büntetőtelepek tisztviselőit.

Forrás: 444.hu, 24.hu

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocskos hazaáruló maffiózók. Az ország érdekei ellen dolgoznak, kiszolgálva Putyinnak az országunkat!
És a hülyemagyar maffiahívők jó esetben csak hallgatnak, rosszabb esetben helyeselnek az országunk elárulására!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...és akkor mi van ? ma már csak azzal szabadna találkozni akiket valaki megenged ,...és ettől akkor a pofája sok szarházi nagyszájúnak akik itt üvöltöznek kánonba ?...nyomorék térdeplő szarházi, akinek nincs egy cseppnyi akaratereje , önbecsülése csak behódoló, megalázkodó magatartása.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 16.00

Köszi, készen vagyok. :)
jáger laszló
Minek doboljanak pötyiék amikor semmiféle eredményt nem értej L csak jól L beszélgettek a külügyben!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Elfelejtettem!Az EP menjen a búsba!Remélem jövőre jobban választ Európa!
namihami
Vagy, miként a mondás tartja: Lapulnak, mint a sz@r a gazban!
Hiteles és pontos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.