Eddig nem verték nagy dobra, de kedden Magyarországra érkezett Szergej Alejnyik, a belarusz külügyminiszter. Szijjártó februárban járt Minszkben, az Európai Parlament akkor állásfoglalásban bírálta a magyar külügyminisztert, mert látogatása „ellentétben áll a Fehéroroszországgal és Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborújával kapcsolatos uniós politikával”.

Kedden a déli órákban Magyarországra érkezett és Nagy István agrárminiszterrel már tárgyalóasztalhoz is ült Szergej Alejnyik, Fehéroroszország külügyminisztere – írja a 444 a fehérorosz BelTA hírügynökség alapján. A 444.hu megjegyzi: a magyar kormány egyelőre nem kommunikálta, hogy Alejnyik Magyarországon van, és az MTI sem számolt be róla. A hírügynökség tájékoztatása szerint szerdán Alejnyik találkozik a Moszkvából hazaérkező Szijjártó Péterrel is.

A hírügynökség emlékeztet rá, hogy Szijjártó nemrég, februárban járt Minszkben, és ott állapodtak meg arról, hogy folytatják a közeli jövőben az egyeztetéseket.

Mélyen hallgat a kormány és az MTI is, de kedden Magyarországra látogatott Fehéroroszország külügyminisztere, aki Szijjártó Péterrel is találkozik Nagy István után

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3) és Vlagyimir Andrejcsenko fehérorosz házelnök (b3) találkozója Minszkben 2020. március 3-án. MTI/KKM/Borsos Mátyás

Az Európai Parlament akkor állásfoglalásban bírálta a magyar külügyminisztert, mert minszki látogatása „ellentétben áll a Fehéroroszországgal és Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborújával kapcsolatos uniós politikával”.

A BelTa képeket is közölt Alejnyik és Nagy István keddi találkozójáról, de a fehérorosz külügyminisztérium annyit árult csak el az egyeztetésekről, hogy a mezőgazdasági együttműködés egyike a fontos témáknak a felek között.

Az EP februárban arra kérte az EU-t és tagállamait, hogy szélesítsék ki és erősítsék meg a Fehéroroszországgal szembeni uniós szankciókat, és tegyék feketelistára a rezsim elnyomásában részt vevő valamennyi személyt, beleértve a bírákat, ügyészeket, valamint a bűnüldöző és a börtön- és büntetőtelepek tisztviselőit.

Forrás: 444.hu, 24.hu

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocskos hazaáruló maffiózók. Az ország érdekei ellen dolgoznak, kiszolgálva Putyinnak az országunkat!
És a hülyemagyar maffiahívők jó esetben csak hallgatnak, rosszabb esetben helyeselnek az országunk elárulására!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
európa rohadt árulói...megoldás...románia '89
kereső
Druzsba Pjotr tegnap Moszkvában, ma a Belarus külügyminiszter Bpesten. Mi készül, mi fől putyin boszorkánykonyhájában az Eu , és a NATO ellen- Magyarország kárára, orosz nemzeti érdekből.?
Nyírfa
@Pálinkás Pál: A kivégzést ellenzem, a forradalmat támogatom.
tothjani
A Fasiszták miért ne hívhatnák meg fasiszta barátaikat??
Béla333
Mocskos hazaáruló maffiózók. Az ország érdekei ellen dolgoznak, kiszolgálva Putyinnak az országunkat!
És a hülyemagyar maffiahívők jó esetben csak hallgatnak, rosszabb esetben helyeselnek az országunk elárulására!
Nyírfa
@kereső: És ez a lapítás! Olyan, mint amikor a kisgyerek az anyukája szoknyájába bújik abban a hiszemben, hogy így láthatatlan marad.
Én ezt a sunyi, hazug, végtelenül ostoba csürhét már nem tudom kormánynak nevezni.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: ez a te dolgod...ez a szarzsák a fegyházból is lázítana...a kárpátok géniuszának erre esélye sem volt...nagyon helyesen...
Nyírfa
Csak néhány százezer ember kellene egy szakértői kormány felállítását követelve. Tudom, hogy ennél sokkal többen vagyunk, miért hallgatunk?
Beérjük azzal, hogy kokárdát tűzünk a mellünkre, aztán majd csak jön Petőfi, és megcsinálja helyettünk, nekünk a XXI. század 48-át. Fogjuk meg, és vigyétek!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 08.28

Ha egészséges lenne, tudná onnan is irányítani az ellenállást. Esetleg. De onnan előbb kerülne elmegyógyintézetbe, mint valaha szabadlábra.
Törölt Nick
Titkolták, mert már ők maguk is szégyellik, de a medve szorítása nem enged. Ha utasítást ad a fehéroroszokkal való simliskedésre, akkor nincs mese.
Béla333
@Nyírfa: 08.33
Ennél rosszabb a helyzet! Ostobaság miatt az eddig már "bizonyított" politikusi "elit"-re szavazunk újra és újra. Mindkét oldalon.
Az új arcokat, pártokat meg ezen "elit" vezényletével mi magunk gáncsoljuk el, a helyett hogy segítenénk őket!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: ha él, bármi történhet,...ellenkező esetben semmi...
Nessy
Mi ebből a háborúba nem veszünk részt, mi kimaradunk! Mármint szép szavakban! Minden csaló diktátort, agresszort lelkesen támogat a kormány " magyar családok érdekében4"
Nyírfa
@Béla333: Ezek szerint te látsz új arcokat. Megpróbálom nagyobbra nyitni a szemem, hátha én is.
De én még Bajnainál tartok, meg Juhász Péternél.
Bajnai lehetett volna a XXI., század elejének legkiemelkedőbb államférfia. Juhász pedig igazi partizánalkat, én rá merném bízni az ország mozgósítását. De hát...ők visszavonultak.
Pálinkás Pál
@Béla333: nem kellenének pártok...egy tömörülés csak, akinek az a programja hogy elintézze őket..miután már a fegyházban meg a temetőben rohadnak, no akkor lehet már tárgyalni,kinek milyen poszt jusson...de ez a fos ellenzék egymás torkát is elvágná, a közös ellenség helyett...
jáger laszló
Hát nem reklámozzák az biztos!!
Mondhatni titkos tárgyalásokat folytattak!!!??,
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 08.42

Nem kell mindenben egyet értenünk. Én elvből elutasítom a halálbüntetést. Amikor Oidipuszt a Vének Tanácsa életre ítélve száműzte, úgy éreztem, hogy ennél gyötrelmesebb , szenvedéssel teli életet elképzelni is nehéz. Nincs megváltó halál, csak az emlékezés, a szembenézés kínja.
Orbán elborulna, a börtönben már nem tudná eljátszani az "utcai harcost". Nem szentírás, hogy így kéne lennie, csupán az én véleményem.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: a börtönt esetében csak középkori módon tartanám megvalósíthatónak, kazamata, falhoz láncolva,senkivel nem beszélhet...de azt hiszem ez esetben maga kérné a golyót...
Yeromos
@KisTehen: Ezt kaptátok párt feladatnak, ha nem tudtok semmi értelmesset írni (mondjuk nálatok komcsiknál ez mindíg így van) Akkor jöjjenek a papagály kommadó áltatal mantrázott sablonok, dollárbaloldal, brüsszel, soros, gyugcsány stb. gratulálok, ennyi IQ val csak erre tellik?
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 08.48

Elintézni őket, majd utána kormányt alakítani - kikkel? -, nem jó sorrend.
Az új kormányt már most működtetni kéne - nem Kláráékra gondolok -, még illegálisan, de tárgyalva minden fontosabb szervezettel, itthon és külföldön egyaránt.
Az új alakzat nyilván leül a pártokkal is, egyelőre nélkülük nem lehet összehívni az Országgyűlést.
Úgy beszélek róla, mintha már holnap megtörténne. :)
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 09.07

De ez nem a középkor.:)
Vagy úgy gondoltad, ha Orbán oda vágyik, kapja meg?
Pálinkás Pál
@Nyírfa: amíg a fidesz-kdnp nevű rákos daganatot ki nem vágják, nem kell országgyűlés...,most sincs...ráadásul az elmúlt 30 év megmutatta,hogy csak cirkusz a népnek...nézzük a mostani helyzetet..a cigó kigondol valamit, elrendeli...ha nem lenne szükségállapot, akkor kigondolja ,a parlament meg elfogadja a 133 bátorral-...ergo semmi különbség, csak némileg hosszabb idő...a magyar nép, amíg a félanalfabétáknak szavazati joga van, nem érett meg a demokráciára...kissé röhejes hogy ellenőr nem lehetsz érettségi nélkül, de négy elemivel szavazhatsz...
Pálinkás Pál
@Nyírfa: orbánt nem kell emberként kezelni, azt a jogát rég elvesztette...
kereső
@Nyírfa: 09:14 Most irtad le egy "árnyékkormány" lényegét. És miért is nem "Kláráék"?- hiszen ezt csinálják. Csak éppen önző, kicsinyes, pártérdekektől hajtva a többi kisebb ellenzéki párt- mert nem ők találták- ezt is félremagyarázza, ezért aztán a fideSS jogosan teszi röhej tárgyává. Azt, ami egyébként egy demokráciában- főleg az angol-szász területen bevett gyakorlat. Mi a kifogásod "Klára" ellen? Látod az "árnyékkormány" tagjait- de nem látod, és nem is lenne jó ha látnánk a mai körülmányek között a háttérben dolgozókat, a szakértőket- jobb is ha névtelen maradnak, és szó sem essék róluk.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 09.27

Hogy nem értünk meg a demokráciára, ez, tény. De a cél az, hogy , azok, akik képesek a létrehozására, tartsák is magukat az alapelveihez. Nem hiszek abban, hogy az erőszak tartós békét szül, hogy utat enged, ad, biztosít a fejlődéshez. Félreértés ne essék, az erőszak alatt nem a jogos hatalomátvételt , igazságszolgáltatást értem, hanem annak fegyveres eszközeit.
'56 sem a Corvin-közzel indult, hanem az egyetemisták felvonulásával, akik nem a rendszert akarták megdönteni, hanem csak élhetőbbé kívánták tenni azt. Hogy miért fajult el, arról vitatkozhatnánk napestig.
Tehát, semmi lincselés, semmi rendőri túlkapás, semmi utcai atrocitás.
Eladott Ország
„A kipcsakok már a Centrális Előtérben vannak. Isten bizony lelki és szellemi egészségre vall, hogy valaki törzsi tanácsokba járkál Európa közepéből és tövig benyal Belső-Ázsia diktátorainak? És azok a törzsfőnökök ott nem hallottak még arról, hogy kicsi barátjuk, akit odaengedtek a tábortűz köré, arra építette fel a hatalmát, hogy az ő országaikban elterjedt vallást pusztító veszélynek állítja be a saját kipcsakjai előtt? Juj, annyira izgi, el sem tudom képzelni, meddig fajul még Macaristan állapota. Hamarosan törpelovakon fogunk száguldozni, faekével szántunk, miközben hátrafelé nyilazunk. Ódeszéplesz! Bár most úgy fest, mégsem fog az olyan zökkenőmentesen sikeredni, ahogy a törzsfőnök elképzelte a barlangjában, miközben körbeülte a tábortüzet, pacalcsontot szopogatott . Én nem tudom, hogy ezt már akkor mondta, amikor evett szépen, bevette a gyógyszereit, elegendő alkoholmentes folyadékot is fogyasztott, pihengetett. Mert ha igen, akkor ideje lenne szakember kezére adni, mielőtt még eszébe jutna a kipcsakok élén lovasrohamot vezényelni a Budai várból, hogy kiverje a fővárosból a baloldali hordákat.” Piros pöttyök a seggen újszülötteknél.Tízparancsolat, meg kipcsakok.Tényleg feladom,és felköltözöm, az üres gólyafészekbe. Április végén vissza adom a kéglit a gólyáknak. Ez már fáj.Viktor fiam! Nagyon várunk már! Az én utamat járod...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/295308828_5129534100478970_8545263879912024128_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=s07PDBVOxRAAX9MhiWr&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCAhZvJnDU8IiwLUJLjh26zpTvcp5Kw_swnM0E4GmyGMg&oe=643AF57F
Nyugodjon meg mindenki! Az euró, 480 forintnál hatósági áras lesz! Igen, ez így vicces , groteszk, de valahol borzasztó , hogy itt tartunk , de eszembe jutott ma , ez látszik e a holdról vajon? Ezt üzenjük Brüsszelnek?!
Nyírfa
@kereső: 09.28

Tudom. :)
Tekintve, hogy a DK-ban már nem bízom - ez vonatkozik egyébként az összes pártra - , elengedtem őket. Ennek a járulékos következménye, hogy Klára, akit abszolút alkalmasnak tartok/tartottam - még nem tudom, hogy jelen- vagy múlt idő-e - a miniszterelnöki szolgálatra, talonba került.
A DK, bármennyire is a legerősebb ellenzéki párt, nekem kevés. Gyurcsányt bármikor megvédem emberileg, de politikusnak, kevés.
Hosszú évek óta propagálom a szakértői kormányt, bár boldogan kiegyeztem volna '14-ben is, '18-ban is és tavaly is az összefogás győzelmével. De bebizonyosodott,hogy ez az út nem járható.
Nem vitatom, hogy Klára árnyékkormányában megbízható szakértők dolgoznak és tárgyalnak a háttérben, sőt, nyilvánosan is, hiszen Brüsszeltől Londonig , több országban jártak a delegációik.
De nem érzem a súlyukat. Az kontraproduktív, hogy mindenütt mantrázzák, Klára, a DK a megoldás, de közben nem mutatják fel azt az erkölcsi erőt, kiállást, amire az ember azt mondaná, igen, őket akarom.
Azt várnám, hogy menjenek Hadházyval kordont bontani, valóságosan is, jelképesen is. Az a kordonbontás nem gyerekesség, aminek a fidesz megpróbálja beállítani, hanrem jel, a változtatás igényének a leghangosabb felkiáltójele.
Van elképzelésem arról, hogy miként terjeszthetnénk ki ezt az akciót valódi ellenállássá. Csak ne reggel csináljuk, mert akkor még használhatatlan vagyok. :)
Pálinkás Pál
@Nyírfa: anélkül pedig nem megy...várom a példákat ,amikor demokratikusan megdöntöttek diktatúrákat...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: A háborúk és világjáborúk övezte történelmünkben ez elég nehéz kísérlet lenne, különösen, hogy a demokrácia mint társadalmi rend, viszonylag újkeletű. Viszont, ha magát a fejlődési vonulatot nézzük, akkor számtalan példát, de legalább kísérletet találunk a legkülönbözőbb korokban, országokban.
Hollandia az 1400-as években fegyveres konfliktusok nélkül lett a kapitaliszmus előszobája, nem véletlenül hívják tőkés mintaállamnak. Később ugyan megvívta a maga szabadságharcát a függetlenségéért, de az aranykor megalapozása megtörtént.
A francia felvilágosodás kora, igaz, a szellemi irányultsága ekőkészítette a jövendő forradalmait.
Hát, hirtelenében ennyi jutott az eszembe.
Persze, közben voltak utópisták, itthon is volt egy uralkodó, aki alatt többet fejlődött az ország, mint azóta bármikor, ő Mátyás király. Hogy miként került trónra, ismert, s hogy mi történt a halála után, az napjainkig mutatja a magyarság jellemében lakozó buktatókat.
Mondanám, hogy '89 is erőszakmentes diktatúra-döntés volt, de nem mondom, mert bennem a szoc. nem diktatúraként él, arról nem is beszélve, hogy az a rendszer gazdaságilag ki lett éheztetve a fegyverkezési versennyel.
Bármi is volt régen, eddig, a negatív példák csak arra jók, hogy tanuljunk belőlük. De tanulni csak az értelmes ember képes.

Ezek a dialógok arra késztetnek, hogy utánanézzek sok-sok elfelejtett információnak. Mennyi dolgot adtok! :)
csak úgy....
ha segg,akkor az legyen a régi megszokott ruszki! :)
Terminátor
Fogadni köllött!
A szmszédunkban, a demokrácia védelmében atomrakéták települnek.
Csak mög köllött beszélni, hogy hogy és mint lössz.
Milyen irányban álljanak a rakéták, s hogy mi is hozzáférünk-e a gombokhoz?
Persze csak akkor kérjük a hozzáférést, ha nem oroszország a cél!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: no azért hunyadi nem a népmesék " igazságos mátyás királya " volt...az csak legenda...és sem a francia, sem a holland változás nem ment vérontás nélkül...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 12.01

Mátyás korában olyan kulturális fejlődés jellemezte az országot, amely,ha nem szakad meg, az évszázadok alatt egy fejlett, civilizált társadalmat hozott volna létre. Tehát, nem arról beszéltem, hogy igazságos volt-e vagy sem.
A framcia felvilágosodás lett a szellemi atyja annak a foradalmi lángnak, amely végig futott Európán. Nem rögtön, hanem sok-sok évtized múltán.
A hollandok szabadságharca is jóval később következett be,mint az iparosodás, a kereskedelem fellendülése, amely lehetővé tette a tőke kialakulását. A történelem láncolat, minden következik valamiből, és semmi nem egyik napról a másikra fejlődik ki. Minden így van az életben.
Dr. Proktor
@Philip Marlowe: Kötelességük beszámolni róla, főként a közpénzből fenntartott hírszolgáltatónak!
Az álhírek persze dőlnek mindkettőtől...
Eladott Ország
Nos tehát vagyunk mi Magyarország, a NATO és az EU tagja, és egyedül mi tárgyalunk a háborús bűnös, agresszor Oroszországgal és kis csicska patkányával, Belorussziával, miközben az oroszok mészárolják le ukránok ezreit, a fehérorosz elnök meg kurvára örül annak, hogy atomfegyvert telepít hozzá Putyin. Na ezekre már nincsenek szavak, ez a magyar kormány részéről hazaárulás, a magyar érdekek elárulása, a szövetségeseink elárulása, igazi nyilas tempó.
Mindeközben a háttérben lázasan folyik több irányba a próbálkozás, hogy az amerikaiak által felmondott amerikai-magyar kettős adóztatást elkerülő egyezményt újra megkössék. Az egyezmény még 1979-óta él, s most az USA politikai okokból felmondta és nem hajlandó erről Orbánékkal tárgyalni. Amerikai befektetők nem fogják idehozni a pénzüket ez már biztos.
Kis ország vagyunk sem a NATO-nak, sem az UNIÓ-nak nem lesz nagy érvágás ha kilépünk, viszont hatalmas nagy érvágás lesz Magyarországnak. Orbán már így is elintézte ezt az országot évtizedekre.
ómió
Efftársiasan pedig, nekünk csak egy magyarelnyomó ukrán "külügyér" lehetne az "ajropéer partner"!
Eladott Ország
@ómió: Értelmes politikus mióta nem járt itt? Szinte már csak ilyen diktátor gecik jönnek csak ide. Nem találkozhatott volna Szijjártó ezzel a fószerrel Moszkvában? Hamár úgy is ott jár. Hiszen oda valók mind a ketten, Putyin alsójába. Minek ide csődíteni a világ szemetét? Az ilyenből teli van a padlás amúgy is. Már csak Kim Dzsongun nem járt nálunk a diktátorok közül, de remélem rövidesen pótolja a kormány ezt a mulasztást, hogy mindenhol elterjedjen jóhírünk a világban. Barátunk barátja a mi barátunk is...
uploads.disquscdn.com/images/d6fd871834c07090dab39ab2edaa3c655d5db476d3dbc2b968d8103df490b04d.jpg?w=800&h=442
Pálinkás Pál
@Nyírfa: két malomban őrlünk...nem vitatom hogy amiket felsoroltál, azok jó ,hasznos folyamatok, de semmi közük a " vitánk " alapjához,..hogy diktatúrát még senki nem döntött meg erőszak nélkül...hívhatod felőlem szabadságharcnak is, az a vérontáson nem változtat...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Rendben. Akkor csak a volt szocialista országok maradtak, leszámítva Jugoszláviát. A problémám ezzel csak az, hogy ezekben az államokban volt-e valaha is demokrácia, vagy inkább a hibrid rezsim jellemzi a berendezkedésüket.
Közben eszembe jutott az athéni demokrácia, utána nézek.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Nem jó példa az athéni demokrácia, egészen mások voltak a társadalmi viszonyok.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Mielőtt belekezdek a vasalásba, visszajöttem, mert gondolkoztam, hogy hol megyünk el egymás mellett. Végül is nagyon egyszerű a magyarázat - a lényeg mindig az orrunk előtt van, mégsem vesszük észre -, te a klasszikus diktatúrából és forradalomból indulsz ki, és ez esetben igazad is van. Az én szempontjaim mások, nem jobbak és nem rosszabbak a tiedénél, csak más szemszögből nézem ugyanazt. De több szem többet lát! :)
gina
Most kussol itt a sok fideszhivö,, akik mindig libsiznek, most meg én kommunistázok ennek a mocskos vörös kormánynak, ki az az elmebeteg aki örül hogy a mocskos vörösökkel paktál le ez a retkes kormány, ugyan OV megmarad cigány vörösnek ami volt... most irjátok fogatlan hivök ALAVJU hahahahhahaha világ szégyene lett ez az ország...
Csizmás Kond
...és akkor mi van ? ma már csak azzal szabadna találkozni akiket valaki megenged ,...és ettől akkor a pofája sok szarházi nagyszájúnak akik itt üvöltöznek kánonba ?...nyomorék térdeplő szarházi, akinek nincs egy cseppnyi akaratereje , önbecsülése csak behódoló, megalázkodó magatartása.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 16.00

Köszi, készen vagyok. :)
jáger laszló
Minek doboljanak pötyiék amikor semmiféle eredményt nem értej L csak jól L beszélgettek a külügyben!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Elfelejtettem!Az EP menjen a búsba!Remélem jövőre jobban választ Európa!
namihami
Vagy, miként a mondás tartja: Lapulnak, mint a sz@r a gazban!
Hiteles és pontos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.