Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír Tv-ben reagált az Egyesült Államok budapesti nagykövetének bejelentésére, miszerint az Egyesült Államok szankciós listára rakta az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank magyar alelnökét, Laszlóczki Imrét.

A Fidesz kommunikációs igazgatója felszólította az USA-t
Hollik István, a KDNP képviselője felszólal az ellenzéki frakciók kezdeményezésére napirendre tűzött Gyermekeink jövőjéről, a közoktatás minőségéről és feltételrendszeréről című politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Szerinte olyan szövetségi rendszerekben vagyunk, amelyekben a szövetségeseink más álláspontot képviselnek.

Teljesen világos, hogy az amerikai nyomásgyakorlás oka a háború, illetve az, hogy mi milyen álláspontot foglalunk ebben

– mondta Hollik, aki azt gondolja, hogy csak kölcsönös tisztelettel lehet együttműködni.

A bejelentéssel kapcsolatban elmondta, hogy nem tudják, miért most történt ez a sajtótájékoztató. Szerinte az amerikai magyar kapcsolatok most nem annyira jók, és nem őszinte az USA kormánya a Fidesszel.

Minden tiszteletünk az Egyesül Államoké, elfogadjuk, hogy nekik háborúpárti álláspontjuk van, bár őket egy óceán választja el attól, de mi azt kérjük, hogy ők pedig fogadják el, hogy Magyarország a béke oldalán áll. Ha amerikai barátaink képesek elfogadni azt, hogy mi nem a háború oldalán vagyunk, akkor szerintem képesek vagyunk együttműködni

– figyelmeztette az Egyesült Államokat a kormánypárti politikus.

A plakátkampánnyal szerinte azt akarják elérni, hogy háborúpárti legyen Magyarország. 

Hollik István hozzáfűzte, hogy 12 éve van kormányon Orbán Viktor, az amerikaiak is „megtanulhatták volna már”, hogy ilyen nyomásgyakorlási akciókkal nem érnek el semmit náluk.

A műsorvezető kérdésére azt is elmondta, hogy nem kívánnak válaszlépéseket tenni a világ legerősebb katonai és gazdasági mutatókkal rendelkező országával szemben.

Az International Monetary Fund szerint tavaly 25 ezer milliárd dollár volt az USA előállított GDP -je, még Magyarországé 343 milliárd dollár.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Erről az jutott eszembe, hogy feltették a sz@rt a polcra és most azt hiszi, hoigy lekvár.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 14.20

:D:D:D

Rózsa, ez kurva jó. Bocsánat! :)
amortizáltok
te lyukasfejű genetikai selejt takarodj a parlamentből olyan véresszájú vagy mint annó a marosán keresd meg ki volt??!! kicsi kerti törpe vagy az US-ához képest.
kereső
@Nessy: Benne van a pakliban, ahogy a kettős adóztatás egyezményét is felmondták. Tényleg, hiányolom @division-t. Ő magyar- amerikai vegyes vállalatot igazgat, most nem lennék a helyében.
Nessy
@kereső: Holnapra összehívják a kongresszust! Ha már Hollik, Bayer, külügyérünk reklamál, meg vannak sertésedve, azt komolyan kell venni!
kereső
@Nessy: Az állampárt verje a scheggét a földhöz, és majd megnyugszik...
Galway
@CsipkeRózsa: Kipá-llot a haja néki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.