Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön tartott fórumot a kórházigazgatóknak, melyen a Népszava információi szerint főként arról beszélt, hogy további központosítások várhatók.

Tovább centralizálják a kórházakat: Pintér Sándor új részletekkel sokkolta az igazgatókatMTI/Soós Lajos

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott, „A beteg az első” elnevezésű csütörtöki fórumon a megyei és városi kórházi vezetők mellett jelen voltak az egészségügyi irányításáért felelős kormányzati szervezetek-, valamint az ágazati szakmai és érdekképviseleti szervek képviselői.  Azt közölte az államtitkár a találkozóról, hogy

kérdezni nem lehet, de kihelyeznek dobozokat, amelybe bedobhatják papírra vetett észrevételeiket, javaslataikat.

A nepszava.hu értesülései szerint a fórum első részében különböző lezárult uniós projektekről, a kórházak gazdálkodásáról, finanszírozásról, az új ügyeleti rendszerről hallgathattak előadásokat a meghívottak.

A program második részében Pintér Sándor tartott előadást. Információik szerint a miniszter egyebek mellett arról is beszélt, hogy tovább központosítják az egészségügyi intézmények beszerzéseit, valamint a létesítménygazdálkodással kapcsolatos szolgáltatásokat. Olyanokat például mint az őrzés-védelem, a takarítás, a műszaki üzemeltetés, a karbantartás, valamint az ezekkel összefüggő épületfelújítások. Az utóbbi feladatokat a fővárosi intézmények esetében július elsejétől, a megyei kórházakban 2024. januárjától veszi át a Központi Közbeszerzési Főigazgatóság.

Ez a szervezet már nem is a belügy, hanem a pénzügyminiszter irányítása alá tartozik, és két fő feladata a központosított közbeszerzések lebonyolítása, valamint a létesítmény-üzemeltetés. A változás lényege, hogy az állami kórházaknak és szakrendelőknek nem lesz saját műszaki-üzemeltető gárdája. Az ablaküveg pótlásától kezdve a gép- és műszerjavításokig mindent egy helyről, központilag szerveznek. Ez a lépés megkérdőjelezi a másfél éve elindult átalakítást, amelynek keretében a megyei kórházak magukhoz vették a városi kórházak háttérszolgáltatásainak munkatársait és azok irányítását. 

Forrás: Népszava.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Az orvosok keze abszolút meg van kötve azzal, hogy lelkiismereti okoknál fogva nem sztrájkolhatnak. Ellenben a speciális tudásuk , a nélkülözhetetlenségük olyan fegyvertény, amellyel élhetnek, és élniük is kell a maguk , a hivatásuk és a lakosság érdekében.
Tekintve, hogy sem Pintér, sem az államtitkárai nem tudnak műteni, diagnosztizálni, gyógyítani, az orvostársadalom állítsa szembe velük az általa képviselt tudásbeli és erkölcsi hatalmat.
A nép nem hülye, képes felmérni, hogy ki mellé álljon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@Nyírfa: (18:43) Könnyesre röhögtem magam annyira jó, szinte láttam magam előtt a felvételi jelenetet. Ragyás sanya addig "szőkíti" az egészségügyet is amíg a szűrön az általad leírtak maradnak csak fenn.
Nyírfa
@lampa laz: 09.01

Jaj, de jó! Mármint, hogy megnevettettelek! :)
Mondom én, hogy ebből a cirkuszból vígjáték lesz előbb-utóbb az RTL saját gyártású napi sorozataként.
A valóság, persze nem ilyen derűs, már azon is aggódtam, hogy az exem egy egynapos beavatkozásra be kellett hogy vonuljon az egyik kórházba. Túlélte! :)) Meg én is. :)
ómió
@m73: Nagyon barmot láttál a tükörben? És már régóta nem ismered meg magadat!?
csipetke
Ezek tényleg arra gyúrnak,hogy az utolsó orvos is kivándoroljon...Egy rakás parazitát tart el ez az ország. Soha nem volt még ennyi tökfelesleges ember a fidesznél. Megszámlálhatatlan miniszteri biztos,ezek helyetteseik,vagy az államtitkárok,és helyetteseik. Lássuk be,ezeknek a kb 70%-ra semmi szükség. Ezeknek a nemkevés bére elég lett volna egy önálló egészségügyi minisztériumra. Vagy az a cél,hogy teljesen kihaljon a magyar? Mert pintér igen jó úton halad. És ezek akarnak több gyereket?Ebbe a pusztulatba,ahol van kórház,ahol délután kettőig lehet szülni?És az oktatást iy sikerült szétvernie ennek a bandának?Miért nem hozzáértő emberre bízták az egészségügyet,és az oktatást?Nem véletlenül megy el innen évente egy kisvárosnyi ember, tavaly pl 27 ezer. Egy kataszrófa-sújtotta területté tette a fidesz az országot...
Sámannus
Egy nagy kupleráj az egász orbákormány, csak a sanyargatáshoz értenek.
ómió
@m73: Bolsiék szopóaberráltja! Teleszoptad magadat!? Eszerint "megállt" neked Bite efftársad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.