A Prva tv műsorában beszélt arról Aleksandar Vucsics szerb államfő, hogy lemond a pártelnökségről, így a Szerb Haladó Párt új vezetőt választ – írja az Index.hu.

Lemond Orbán Viktor szövetségese
Fotó: ARMEND NIMANI / AFP

Aleksandar Vucsics továbbra is az SZHP tagja marad, azt is bejelentette, hogy június végén megalakul a Népi Mozgalom az Államért elnevezésű tömörülés.

Arról is beszélt, hogy a mozgalom nem az SZHP ellenlábasa lesz, és nem is eredményezi utóbbi megszűnését, hiszen „az SZHP a szerb nép kóruspártja”.

Vucsics a Koszovó északi térségében vasárnap tartandó helyhatósági választásokra is kitért.

Úgy látja, hogy április 23-a „szörnyű” nap lesz a demokráciára nézve. Vélekedése szerint aznap mindenki láthatja majd „Európa és a világ szégyenét”. Emlékeztetett arra is, hogy a választásokon azért nem vesznek részt a szerbek politikai képviselői, mert Pristina nem alakította meg a szerb községek közösségét – írja az Index.hu.

Szégyenteljes, amit a Kvint-államok tesznek. Vasárnap a négyből három helyi önkormányzatban egyetlen szerb jelölt sem lesz, míg egyben mintha nem is lenne, csak albán jelöltek vesznek részt. Ezekben a községekben az albán nemzetiségű polgárok részaránya 1-2, vagy legfeljebb 3 százalék, vagyis feltehetőleg a részvételi arány is ekkora lesz. Vajon ezek a választások legitimek lesznek? Szégyelljék magukat! Еnnél aljasabbak nem is lehettek volna. Mindezt azért teszik, hogy május 2-án, amikor Brüsszelben a szerb fél bemutatja a szerb községek közössége statútumának tervezetét, Albin Kurti azt mondhassa, hogy rendben, ám az északi térségben nincsen szerb község, amelyik csatlakozhatna a közösséghez

- háborgott.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Viktor ismét Szerbiába utazott.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Index

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A szerbek sem Európai berendezkedésűek!Közelebb állnak a muszka majmokhoz!Bocsánat,hogy a majmot használtam az állatokhoz!
Giovanni Alba
"azt is bejelentette, hogy június végén megalakul a Népi Mozgalom az Államért elnevezésű tömörülés."
Szerb Polgári Körök?
teuton
Ujabb "szövetseges" bukik, megy a kukaba! A vegen mar csak putyuli marad...
jáger laszló
Sajnálom
Akkor ez 1 búcsúlátogatás!!::
Kár ,hogy nem a magyar ME mod le,de annak is eljön majd az ideje!!??
csak ennyi barátilag
J.L.
Sámannus
Csak a jó emberek tudnak önkritikát gyakorolni. A don csüngőhasú pont nem ilyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.