Nem is tagadja a kormány a Mi Hazánk szerint egy állami középvezetőtől származó értesülését, miszerint a harckocsik működését biztosító üzemanyaggal támogatta az ukránok háborúját Magyarország.

Beismerő vallomást tett a kormány, mégis támogatja a háborút – Orbán nem adott egyenes választ a Mi Hazánk szerint
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A párt azt írja, hogy erről kétszer is megkérdezték Orbán Viktort, az írásban benyújtott kérdésre azonban nem kaptak egyenes választ, így nem világos, hogy pontosan mennyi gázolajat adott hazánk, s hogy a támogatás továbbra is folyik-e.

A szlovák védelmi minisztertől megtudták, Magyarország az ukrán katonák, „egészségügyi szakemberek” kiképzésében is részt vesz.

A Magyar Honvédség parancsnoka nyáron szintén titokban látogatta meg az ukrán vezérkart, erről is csak utólag, ukrán híradásból értesültünk, az ottani fegyveres erők vezetője akkor úgy nyilatkozott, hogy elégedett Ukrajna és Magyarország katonai együttműködésének szintjével

– olvasható a párt által kiadott sajtóközleményben.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének elnöke a következő kérdéseket tett fel a kormánynak:

Adtunk-e üzemanyagot akár pénzért, s ha igen: mikor, mennyit, milyen áron?

Novák mind a két alkalommal államtitkári választ kapott, ezekben arról tájékoztatták őt, hogy az Ukrajnának nyújtott támogatásokról a kormány folyamatosan tájékoztatja a közvéleményt.

Az ukrán olajipari infrastruktúrát (finomítókat, tárolókat) tavaly nyáron megsemmisítették az oroszok, azóta külföldről látják el Ukrajna hadseregét üzemanyaggal. Ez nem fegyver, de ugyanúgy kritikus fontosságú. Egy T–72-es harckocsi 435 liter gázolajat fogyaszt 100 kilométerenként. Az ukránoknak nagyjából ezer bevethető harckocsijuk van, illetve a háború kitörésekor volt még kb. 8000 különféle páncélozott járművük és legalább 40 ezer teherautójuk. 

– fejtette ki Novák Előd.

A háború folytatásának támogatásával így nem csoda, hogy hazánk is felkerült az oroszokkal barátságtalan országok listájára. A Mi Hazánk a titkosítások helyett pontos elszámolást vár a háborúpárti magyar kormánytól, s a függetlenségünk biztosítását.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
" Orbán nem adott egyenes választ a Mi Hazánk szerint... "
Egyenes válasz, ez az egyetlen dolog, amelyen Orbán Viktort képtelenség rajtakapni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"A párt azt írja, hogy erről kétszer is megkérdezték Orbán Viktort"
- gondolom arra figyeltek amit mond, és nem arra amit csinál...,pedíg 0rbán figyelmeztetett mindenkit! :)
nejlontacskó
" Orbán nem adott egyenes választ a Mi Hazánk szerint... "
Egyenes válasz, ez az egyetlen dolog, amelyen Orbán Viktort képtelenség rajtakapni...
percsi
Az elmúlt 35 évet kellene megfilmesíteni. Na nem fidnyik módra, mert azok még a történelmet is átírták, illetve meghamisították.
Lenne szotyi és körömrágás a TV-k előtt!
csak úgy....
@nejlontacskó: ...szinte lehetetlen! öt csak a hívei értik 1/2 szavakból is az m.1 en!
- akiket megvéd ,akik neki köszönhetik a semmijüket a nyomorukat és az alázatos butaságukat!
drrotf
Íme Orbán pávatáncának legújabb kűrje !Amit mond , már az is jó ha félig igaz!
qunta
még a télen a kormány bejelentette, hogy 35 etonna gázolajat ad/el?/ ukrajnának.
csak úgy....
@qunta: ha ök vették...,és nyernek a bóton? :) pötyinek ukrán kitüntetést...
justhpeter
Aki a kolostormalac egyetlen szavát is elhiszi, azt biztonságos, zárt osztályon kell elhelyezni. Orbán genetikailag alkalmatlan az igazmondásra.
Eladott Ország
EZ EGY DEBIL TAHÓ ,TULOK, ELMEBETEG, SKIZOFRÉN, SIKKASZTÓ, KIPCSAK, FŐLOPCSAK...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/142428571_1555895491466965_6087111726281456612_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=rhjgEKrvPy8AX_bpG43&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDdJDDEedjINrnuKPFISj8kFyWKeDntSXryIQ76N-57Ew&oe=646B69A8
A cigány az cigány - népi közmondás
memgyar.net/items/21195.jpeg
Az első fára kellett volna már régen felakasztani, ha lenne halálbüntetés, te hazaáruló köztörvényes bűnöző kolostorgeci!
Anyádba szakadtál volna, te mocsok gané'!
Nyírfa
A disznófejű nagyurat a végén még szélsőjobbról buktatják meg.
csak úgy....
@Nyírfa: az kizárt! mit nem föltételezel ,ezekröl a buzizászló tolvajokról és cigány zargatókról? ök csak élni szeretnének...
Nyírfa
@csak úgy...: 20.07

Ugyanolyanok mint Orbán. Erőszakosak, gátlástalanok, primitívek. De: fiatalok, erőtől duzzadóak, és , mert nincsen kontrolljuk, sem ön-, sem társadalmi, nem félnek szembe szállni a hatalommal.
Ők nem fognak finomkodni, Orbán tart is tőlük, nem véletlenül próbál időnként a kedvükben járni. Az a vád sem alaptalan,. amely az őhazájuk felől éri a fideszt, hogy kimazsoláz néhány kisnyilas programot, amit bedob a köztudatba, mint saját ötletet. Mintha arra akarná felhívni a közvélemény figyelmét, hogy elég ide a fidesz is, semmi szükség még egy jobboldali pártra.
Ezek, akik 2006-ban összeszarták a Kossuth-teret, és betörtek a tévé- székházba, gond nélkül nyakon ragadják a kormánytagokat. Nem kell megrohamozni az épületet, már bent ülnek mint képviselők, hatalommal , mentelmi és egyéb jogokkal felruházva.
qunta
Amúgy az amerikaiak szerint celebszkij és bandájA nagyjából 400 mó$-t sikkasztott el az cusákok által a tankokba való üzemanyag vásárlására adott keretből. ezt nagy valószínűséggel putykótól vették.
qunta
@m73: csodáélkoznék ha nem lenne több a sikkasztás mint 400 mo$
VASTAGBŐR
dankóórkarikórrr bagettt nyugdíjprivazitátor ..
VASTAGBŐR
@Nyírfa: azért ők különbek .. ránézésre is .. ne érts félre nem szavaztam senkire .. ez egy vélemény
Aki Én
@qunta: de lagalább az ukrán sikkasztások lázba hoznak téged is.
Jesszusom...
ESCOBAR
a MI HAZÁNK egy érdekes formáció!

Ha kell balra köpködnek, ha kell jobbra! Így nem lesznek többségben soha! Egyébként koalícióra még van esélyük...
Nyírfa
@VASTAGBŐR: tegnap, 23.20, 23.26

Én nem erőszakos puccsot akarok, annak a kísérletéből már kaptunk ízelítőt 2006-ban. Nem vadembereket akarok rászabadíttatni az országra, hanem haladó szellemű demokratákat kívánok a Parlamentbe, a kormányba.
Ez meg az én véleményem. :)
qunta
@m73: pofáázni ,,segggget nyalni a te műfajod
qunta
@Aki Én: engem nem különösebben. leszarom az ő dolguk
qunta
@Nyírfa: sztem 12 igaz embert anno könnyebb lett volna találni
Nyírfa
@qunta: 13.19

Ha megmondanád, mikor anno, tudnék válaszolni.
qunta
@Nyírfa: a végén már elég lett volna 10 /50-ről lealkudták/
Nyírfa
@qunta: 16.07

Már Jézus korából? Az apostolokra gondolsz? Vagy a követőikre? Talányos vagy, lehetnél bőbeszédűbb is.
Most olvastam el a tegnap, 20.46-kor írt bejegyzésedet, őszintén szólva nem szimpatikus, ahogyan nevezed Zelenszkijt és a katonáit. Úgy vélem, a saját házunk táján kell söpörnünk, van itthon is mit, bőven.
qunta
@Nyírfa: SZODOMA ÉS GOMORRA PUSZTULÁSA

www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/KonyvekKonyve-a-konyvek-konyve-2/az-oszovetseg-7/a-patriarkak-tortenete-96/szodoma-es-gomorra-pusztulasa-CF/

csak arra akartam kilyukadni, hogy olyan emberek akikre te gondolsz a politikusok között nem léteznek

amúgy még túl finom voltam velük. ahogy teloik az idő 1re inkább az a véleményem, hogy a nácifasiszta hoholok európa és a világ 1ik legalja népe. főleg a kabar-kazár réteg
Nyírfa
@qunta: 16,39

Veled ellentétben én a mai orosz vezetést tartom a nácik XXI. századi utódainak. Ugyanúgy kiérdemlik a nemzetközi megvetést és a Hágai Nemzetközi Bíróság eljárását mintahogy kiérdemelték a németek a múlt században.
Az álláspontjaink egyértelműek, vitának helye nincs.
Az Ószövcetség számomra értelmezhetetlen és érdektelen. Emberek írták, semmi köze a valósághoz.
Nyírfa
@Eladott Ország: 18.04

Ha Orbán nem lenne, nem kéne kitalálni. :)
qunta
@Nyírfa: teljesen tévúton jársz, semmit nem értesz.
Oo. semmilyen szinten nem náci csak egészségesen nacionalista. viszont "ukrajna " nyíltan az . példa: A német sajtóban megjelent hogy a leopárd kiképzésre küldött harckocsizókat a kiképzők felszólították, hogy takarják el a náci jelképeket. ezer + 1 ilyen van náluk. Sajnos Putyin a bolsevizmust nem +semmisítette, hanem csak elüldözte. Nagy tragédiánkra ez átalakulva tovább él ny-európában , brüsszelben és sajnos gyökeret vert az usában is.
qunta
@m73:
na te kis iq bajnok. ezeket én is kérdezhetném tőled. sajnos a szövegértésed sem az igazi.
qunta
@m73: tudod válaszolni annak lehet aki kérdez. te nem azok közé tartozol. ha végig nézed a hozzászólásaidat 1etlen1 értelmesnek mondhatót sem talál az olvasó. csak fröcsögést, anyázást stb, ez alapvetően téged minősít. sajnos +ragadtál 1 nem túl magas szinten (bányászbé...)
qunta
@m73: ez tipikus izraeli stílus. ők mindig csak visszalőnek .megtorolnak. mutass kommentet ahol bárkit -még ha nem is értek vele 1et- csípőből "fröcsögök". a baj az , hogy te alapból ilyen vagy. Miből gondolod, hogy fidess-es vagyok ? Sok dologgal 1et értek amit csinálnak, de többel nem. A gond az, hogy a mostani bolsi ellenzék szinte 1etlen szavával sem értek 1et
qunta
@m73: a legocsmánykodóbbat kihagytad: saját magadat. Amúgy most alapvetően rólad és a fajtádról szösszentem. akikre hivatkozol nem volt szó.
qunta
@m73: Idézz miket "hánytam ide". amúgy sem retkes sem retekteen bandám nincs.
amúgy kiváncsi lennék hogy magDRÓL mi a véleményed.
ómió
Na, de ilyen "izzadságosan" kell ráhazudnotok!?
qunta
a sírás a te műfajod. mást nem is tudsz.
qunta
@m73: a sírás a te műfajod. mást nem is tudsz.
Aki Én
@qunta: Segítek:
,, a mostani bolsi ellenzék"

És ezzel mindent meg is tudtunk rólad és képességeidről :)
Béla333
A maffiózók már akkor hazudnak, ha egy kérdést meghallva bambán pislogni kezdenek...
qunta
@Béla333: sajnos putykó a bolsikat csak kíűzte ahelyett, hogy elpusztította volna azokat. Ehelyett +hódították brüsszelt és a ny-ot. A gyurcsányi féle vérkomcsik +még mindig itt vannak.
qunta
@Aki Én:
sajnos putykó a bolsikat csak kíűzte ahelyett, hogy elpusztította volna azokat. Ehelyett +hódították brüsszelt és a ny-ot. A gyurcsányi féle vérkomcsik +még mindig itt vannak
Aki Én
@qunta: És ezzel ismét mindent meg is tudtunk rólad és képességeidről.
Ne fokozd, éppen elég mélyen vagy már. Mindent tudunk rólad.
qunta
Tudod irigyellek, téged nem fáraszt a gondolkodás hiszen csak hírből ismered /talán/.
qunta
@Aki Én: Tudod irigyellek, téged nem fáraszt a gondolkodás hiszen csak hírből ismered /talán/.
VASTAGBŐR
@Nyírfa: Hát a pandémia ideje alatt is .. talán nem rájuk volt jellemző. Egyébként más a vezetés és más dolog a szavazótábor összetétele is. Egyébként igazad lehet. Kicsit meg is ihlettél.

Pont a napokban gondolkoztam ezen. 133-ból lazán ledarálnék egy 80-ast a szektorban és tölteném MHM-el meg MEMO-val ... egy demót szerintem kurvára megérne. Szarabb biztos nem lenne.

Egyenlőre valami szellemi szintet belőni .. mert ez a jelenlegi egy ideje már kurvára gáz ...
Félre ne érts, nem szavaztam senkire .. csak egy ideje tátom a pofám és megvan a véleményem ..
Nyírfa
@VASTAGBŐR: tegnap, 15.03

Azt mondod, szellemi szint...
Én nem vagyok vallásos. Amit az emberek kereszténység címszó alatt, és más egyéb egyházak követőiként művelnek, az mindenről szól, csak nem az élet lényegéről, a szabadságról, annak felelősségéről, önkiteljesítő öröméről. Abban azonban bizonyos vagyok, hogy Jézus nem kitalált legenda, s ha valaki például szolgálhat arra, amit az élet lényegének tartok, az ő. Számomra az ő szellemisége az a szellemi szint, ami kívánatos, ami méltó, amely a boldogság esszenciája.
Miért adnánk alább? Nem olyan nehéz tisztességesnek, alfogadónak lenni, szolidaritást vállalni egymásért a bajban.
Persze, minden a családban kezdődik, akár apa-anya, akár anya-anya, akár apa-apa a felállás, az alapokat már akkor lerakjuk, amikor az új emberke megfogan. És milyen jó lenne, ha csak akkor foganna meg, amikor kívánt gyermek, és csak olyan családok vállalnának utódokat, akik ölelő karokkal várják őket. Mert semmi nem fontosabb annál, minthogy minden gyermek a saját egyénisége által alkothassa meg a saját életét , bontakoztathassa ki, és élhesse meg azokat a képességeket, amelyeket tehetségéként hozott magával. Ha a család, a társadalom ehhez biztosítja a körülményeket, az eszözöket, a hátteret, akkor az erőszak minden fajtája okafogyottá válik.
Nekem ezt jelenti a szellemi szint, ilyet szeretnék "belőni". :)
VASTAGBŐR
@Nyírfa: Szépeket írtál. Ez tiszteletreméltó. Kár, hogy nem olyanok az emberek, mint Te. Ez viszont sajnálatos.
A többi variációval sincs baj, amíg nem divatból, meg kényszerítésből van ráerőltetve a közösségekre.
Nyírfa
@VASTAGBŐR: tegnap, 07.30

Minden embernek van saját egyénisége. Ha hagyjuk egymásnak, hogy aszerint éljünk, és a fejlődéshez adunk meg minden támogatást , akkor az élet very happy. Ez olyan egyszerű, hogy nem is értem, ezt miért nem látják azok, akik valószínűleg nem is akarják látni, mert nincsenek tisztában önmaguk értékével.
Ezért nagyon-nagyon fontos a felvilágosító munka, a társadalmi megbeszélések, az érdemi viták, konzultációk.
Talán szerencsém volt a tanáraimmal, a szüleimmel, akik ugyan monitoroztak a szükséges mértékig , de nem akartak megerőszakolni, azaz nem magukat akarták újraélni a gyermekeikben.
Mindig melegséggel fogok visszaemlékezni az általános iskolai magyar- történelemtanárnőmre, aki egyben osztályfőnökként vitt minket végig felső tagozatban. Abban a bizonyos átkosban - amit szerettem - olyan felvilágosult emberként mutatott nekünk példát, amely, különösen a fogékony korai években nagyon pozitív hatást gyakorol.
Képzelj el nőben egy Göncz Árpád karakterű entellektüelt, és már értheted is, miről beszélek. :)
Szép volt, jó volt, és felfoghatatlan, hogy az ilyen kvalitású embereknek ma küzdeniük kell azért, amit , ha bátrak voltak, már a Kádár-érában is megélhettek, hozzáteszem, retorzió nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.