A kereszténység szerepét hangsúlyozta a magyarországi nemzetiségek és a Kárpát-medencei nemzetek megmaradásában a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Magyarbólyban.

Fideszes államtitkár: a kereszténység garantálja a nemzetek és nemzetiségek megmaradását
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Püspökvác elnevezésű katolikus látogató- és rendezvényközpont átadásán Vácon 2023. április 20-án. MTI/Kovács Attila

Soltész Miklós a dél-baranyai település kormányzati támogatással felújított szerb nemzetiségi házának átadásán közölte, nagyon nehéz helyzetben vannak ma a keresztények Európában.

Nagy nyomás van rajtunk, hiszen a normalitás és az abnormális gondolkodás összeütközése, a kereszténység és ateizmus komoly küzdelme zajlik a fiatalokért, a lelkekért és az emberiségért

- fogalmazott.

Az államtitkár azt mondta, köszönet és hála illeti azokat – így a Magyarországon élő szerb ortodoxokat is – , akik e küzdelemben a kereszténység mellett kiállnak, amikor a kormánnyal közösen templomokat újítanak fel, kereszteket újítanak meg és újakat építenek.

Felhívta a figyelmet:

ahhoz, hogy Magyarországon a nemzetiségek és a Kárpát-medencében a nemzetek megmaradjanak, a kereszténység nyújt kapaszkodót, amely a megmaradást garantáló segítség és erő.

A történelem megmutatja, hogy a kereszténységnek, az egyháznak, a hívő közösségeknek köszönhető a térség különböző nemzetiségeinek megmaradása – jelentette ki Soltész Miklós.

Hozzáfűzte, hogy a magyar kormány felismerte mindezt, éppen ezért hozott számos jogszabályt a keresztény értékek erősítésére, s éppen ezért folytat állandó küzdelmet ezen értékek megóvása érdekében.

Szutor Lászlóné, a Szerb Országos Önkormányzat elnöke azt mondta: a magyarországi szerb közösség tagjai az elmúlt tíz esztendőt aranykornak tekintik, ugyanis "Magyarország kormányának köszönhetően épületeik, intézményeik és értékeik felvirágoztak".

A felújított épület átadása előtt megáldották a helyi temetőben szintén állami forrásból létesített szerb ortodox keresztet.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nos...titeket elnézve az ember elfordul a vallástól...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
Már megint időhurokba kerültem. Nálam 2023. 04. 22. van, 22:33 Tudom, menjek aludni, ne itt kukorékoljak, de a cikknél
"Propeller
access_time
Április 23., 05:00
comment
0 hozzászólás"
szerepel. Most megnézem, a hozzászólás elküldése után van-e változás?
Giovanni Alba
@Giovanni Alba: Van változás.
"Propeller
access_time
Április 23., 05:00
comment
1 hozzászólás"
"ma, 22:36"
Nessy
A státuszkereszténység is?? Mert a mai státuszkeresztényeink, Isten helyett Orbánt szolgáló klérussal együtt, farizeusok gyülekezete! Az ő istenük Mammon! Pénz és hatalom!
jáger laszló
Tévedés
A kereszténység nem garancia hanem 1 kulturális identitás Lásd az elmúlt 300 év Európa politikai változásait ,háborúit!!!
Nem kéne misztifikálni,mert nem csodaszer a bajokra,
mint a ukrán -orosz amcsi példa is bizonyítja!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
CHEWBACCA
Ez eddig sem volt kérdés! A béke már inkább!
Toller Béla
Nekünk asszonták, hogy az szovjet békepolitika az, amelyik mindez garantálja ...most mi van ?
Pálinkás Pál
nos...titeket elnézve az ember elfordul a vallástól...
Giovanni Alba
@Nessy: tegnap, 22:49
Mammon, akinek/aminek az aranyozott bikaszobor a jelképe? Akkor már sok minden érthetőbb. Van itt pénz rongyrázásra.
atlatszo.hu/kozpenz/2022/09/26/kilogott-a-200-millios-csodaszarvas-az-mnb-telkerol-a-medve-meg-tul-nehez-volt/
"A Magyar Nemzeti Bank ingatlanos cége 1 milliárd forintért négy állatszobrot rendelt még 2020-ban Szőke Gábor Miklóstól, a kormány egyik kedvenc szobrászától. Két alkotást azonban még mindig nem állítottak fel, mert néhány probléma adódott a helyükkel. A 200 milliós Csodaszarvas talapzata ugyan elkészült, de a szikláról ugró állat kilógott volna a telekhatárról. A közel 200 milliós medve és a bika súlyát az alatta lévő mélygarázs födéme nem bírta volna el, így azt meg kellett erősíteni. A közbeszerzési értesítő szerint a blamák miatt összességében 19,5 millió forinttal drágultak a költségek. Az MNB-Ingatlan Kft. arról tájékoztatta lapunkat, hogy a csúszás miatt 10,5 millió forint extra tárolási díjat fizettek ki a szobrász cégének. A hibák javítását és a szobrok parkoltatását az adófizetők állták."
Nessy
@Giovanni Alba: Mammon jelképe az "arany borjú" volt, azt táncolták körbe a hívek. Időközben kis hazánkban már valóban bikává növekedett! Vizuális típus lévén, elképzelem Orbánt, a kormányt, Orbán püspökeit, amint "körbe táncolnának" egy aranybika szobrot! Igaz, a tánc végére eltűnne a szobor, mint a MANYUP.
Törölt Nick
Milyen kereszténység az, amelyik a tolvajmaffia fizetett csicskája? És mellesleg a pedofília bűnös elnézője.
Nem gondolják, hogy ez visszataszító?
csipetke
...és ez az államtitkár tudja,hogy egy valódi keresztény nem lop,nem csal,nem hazudik. Akkor bizony a fidesz banda pont annyira keresztény,mint egy marék molylepke. Horogkeresztények...
Nyírfa
Keresztényi alázat: Kersztelő Szent János, Jézus
Kereszténykedés: mindaz, amit kereszténység címszó alatt művel az emberiség, a legundorítóbb farizeusi magaatartás.

A templom mi vagyunk, isten bennünk van, és mi benne. Ezt megélni kell, nem intézményesíteni. Nincs szükségünk csalárd papokra és hazug politikusokra, de önbecsülésre, felebaráti érzésekre, az élet iránti alázatra annál inkább.
jáger laszló
Mint már mondottam nem garantál semmit
Ez csak olyan papi kinyilatkoztatás!! Se füle,se farka...
Templomba való igehirdetés a hívők számára!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
A bizniszkeresztények gyűjtik a szolgalelkeket.
telegdilaci
@Horizont:Ez a lényeg ezeknek a gazembereknek,hol van a Magyar kormány a kereszténységhez,legfeljebb áll keresztények,a keresztények,nem hazudnak nem lopnak,nem uszitják a lakosságot egymás ellen,nem szakítják ketté az Országot,aki nem ért egyet a kormány velejéig romlott korrupt,politikályával,azt nem tekintik a Nemzet részének,Milyen keresztény Ország az olyan akinek a leg gyalázatosabb leg aljasabb seggnyalója a Fidesz 5-számú tagkönyvének tulajdonosa békemenetet akar szervezni a Pápa ellen,a Magyar adófizetők adóforintjaiból?
kereső
Egy valódi keresztény!!!- ha vallásos, ha nem ,az minimum betartja a 10 parancsolatot, mint alapvető erkölcsi kódexet Na, ez rátok nem jellemző, mert ti loptok, csaltok, hazudtok, és hazugságokkal vádoltok meg mindenkit, aki másként gondolkodik és él, mint ti- te farizeus. Komolyan, miattatok várom a "lehetetlent"- hogy Jézus lejöjjön, és ostorral úzzön ki benneteket az életünkből, a hazug szólamaitokkal együtt.
kereső
" Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom erkölcsösség nélkül" - Jeremy Bentham angol filozófus.
A mai Magyarország igazolni látszik a fenti mondatot.
ómió
Pedig az efftársak még máig is minden garanciát Internacionalisztán (Európai Egyesült Államok) létrehozásában látnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.