A svájci farkas jeladóját a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egyik búvára találta meg a Hernád folyóban. A bejelentéssel azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel egészen mostanáig várnia kellett a kutatószolgálatnak.

Újabb fejlemény a Borsodban kilőtt svájci farkasról: Búvárok találták meg a védett állat jeladóját még áprilisban, de nyomozás miatt eddig nem szóltak róla

Fotó: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

A nyomozásra való tekintettel csak pénteken számolt be a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook-oldalán arról, hogy

április 8-án találta meg búváruk az M273-as néven ismertté vált farkas jeladóját a Hernád folyóban.

Mint írták, a kutatást az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai és a rendőrség koordinálta és részt vett benne a katasztrófavédelem búvárszolgálata is, az elmúlt időszakban pedig elmondásuk szerint minden résztvevő azon dolgozott, hogy minél több részlet a helyére kerüljön és összeálljon a kép.

Az esetről a posztban azt írták: április 8-án a kora reggeli órákban az előző napon a vízalatti kutatást végző hivatásos búvárszolgálat váltására érkeztek meg Hidasnémetibe.

A folyó vizsgálatát követően egy kölünleges, de környezetre ártalmatlan szerrel megfestettük a folyamot, hogy láthassuk azt, hogy merre veti ki magából a hordalékot. A festés által kirajzolódó terület egybe esett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Itt egy kb 50 méter széles folyószelvényre lehetett leszűkíteni a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban. Búváraink párhuzamosan a megfestett területeket kezdték el átvizsgálni a folyam két oldalán. A kutatás sikeresen zárul és a jeladót átadtuk a hatóságoknak

- közölték.

Ahogy korábban mi is megírtuk, április elején Borsodban kilőtték az M237 kódnéven regisztrált hím farkast, amely Magyarországra vándorolt. Az eset után rendőrség közölte, természetkárosítás bűntette miatt nyomoznak. Később az Országos Magyar Vadászkamara közleményt adott ki, amelyben elítélték a tettet, illetve mindenkit biztosítottak arról, ha bizonyítást nyer, hogy az adott ügyben vadász volt a tettes, és fény derül a személyére, a vadászkamara a saját hatáskörben eljárva is megtesz minden szükséges intézkedést.

Forrás: 24.hu, Blikk

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@dr. prédikátor: Szabolcsi vállalkozó lőhette le a svájci farkast. Ha a vadász csókos, vagy valamelyik csókos haverja, akkor Isten malmai lassan őrölnek. Többek között Polt Peti is szeret vadászgatni és Regécen van (vadász)háza.
www.boon.hu/helyi-kozelet/2023/04/szabolcsi-vallalkozo-lohette-le-a-svajci-farkast-folyamatosan-frissul
dr. prédikátor
az lenne a hír ha a farkast megölő tetemét találták volna meg a Hernádban!!!
jáger laszló
?X találják még +??
A farkast bezzeg nem lelik,mert az szőrén-szálán L tűnt ,mint Petőfi a ködben!!
csak ennyi
barátilag
.L.
Eladott Ország
@dr. prédikátor: Szabolcsi vállalkozó lőhette le a svájci farkast. Ha a vadász csókos, vagy valamelyik csókos haverja, akkor Isten malmai lassan őrölnek. Többek között Polt Peti is szeret vadászgatni és Regécen van (vadász)háza.
www.boon.hu/helyi-kozelet/2023/04/szabolcsi-vallalkozo-lohette-le-a-svajci-farkast-folyamatosan-frissul
jesz
amikor kilőtte valaki a farkast, már azt is tudtuk, hogy jeladó alapján keresték...a nyomozás érdekeire való tekintettel került elő most(is)a jeladó? nofene...
Lepényleső
Fikció;"Az elkövető ismeretlen,a nyomozást lezártuk!" - áll a közleményben?
Nagy titok,itt kinek lehet fegyvere,- vélhetően ezért nem lesz meg sosem az elkövetője?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.