A hazai előrejelzéseket tekintve a Magyar Nemzeti Bank 2022. decemberi inflációs jelentésében 15,0–19,5 százalékos inflációt valószínűsített, a Pénzügyminisztérium pedig a 2023. évi költségvetési törvényben közölt előrejelzése alapján 15 százalékos inflációt vár.

Rendkívüli bejelentést tett az Orbán-kormány: Magyarok millióit érinti a bejelentés

Ezzel kapcsolatban tett most nagy bejelentést az Orbán-kormány, akik a Facebook oldalukon tették közzé, hogy 2010 óta védik a nyugdíjak értékét, ha szükségessé válik, idén is lesz nyugdíjkorrekció.

2010 óta védjük a nyugdíjak értékét, ha szükségessé válik, idén is lesz nyugdíjkorrekció.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2023. május 31., szerda

2023 januárjában, Farkas András nyugdíjszakértő arról beszélt az Indexnek, hogy hiába történt egy év alatt négyszer is nyugdíjemelés, az infláció mindig gyorsabban nő. A januári emelést biztosan követnie kell egy nyári és egy őszi korrekciónak is, továbbá nem könnyíti meg a helyzetet az sem, hogy a nyugdíjas fogyasztói kosarat két évvel ezelőtti adatok alapján számítják ki.

Ha idén a becsültnél magasabb lesz az infláció, januárig visszamenőleg jár a nyugdíjkorrekció

- írta Magyarország Kormánya.

A szakértő arról is beszélt, hogy a 13. havi nyugdíj összege egy évre levetítve olyan, mintha 8,3 százalékos pluszemelést kapnának a nyugdíjasok, és ehhez képest kell mérni azt, hogy az élelmiszerárakkal és energiaárakkal még ez az emelés sem biztos, hogy elegendő lesz.

Forrás: Index

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ha jól értem, 8.6% emelésnek kell figyelembe vennünk a 13. havi nyugdíjat. Ezzel csak egy baj van! Ez nem emelés, nem épül be a nyugdíjba, és a következő emelés alapj az alacsonyabb összeg lesz. Ezzel metodikával rövid idő alatt elértéktelenedik a nyugdíj! Illetve már az elmúlt évek alatt is min.20% -t vesztett a vásárló értékéből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
Miért kell bejelenteni a kormánynak azt hogy a törvényt betartja, mi ebben különös?Valamelyik nagy okos mondja már el!Mesélj nekünk Orbán Viktor!
Nessy
Ha jól értem, 8.6% emelésnek kell figyelembe vennünk a 13. havi nyugdíjat. Ezzel csak egy baj van! Ez nem emelés, nem épül be a nyugdíjba, és a következő emelés alapj az alacsonyabb összeg lesz. Ezzel metodikával rövid idő alatt elértéktelenedik a nyugdíj! Illetve már az elmúlt évek alatt is min.20% -t vesztett a vásárló értékéből.
lampa laz
Azéaz olyan megnyugtató, h a miniszterek fizetése infláció követő. "Alavju viktor!"
izéke
@drrotf: azért mert ezzel tudja magát fényezni és az mtv1 csecsén függő birkáknak az jön le,hogy a jóságos minielnökúr a szülinapján megajándékozza őket. Pszihológiai trükk.
jáger laszló
Mindezt L is hiszem,ha a zsebemben lesz!!
Addig csak kételkedem!
Engedtessék + nekem??
csak ennyi
barátilag
J.L.
ágimami
Majd gondoskodnak róla, hogy ne legyen magasabb az infláció a becsült értéknél, nagyon értenek hozzá!

Lehet, hogy nagyon pesszimista vagyok, de hogy a bánatba fogjuk elérni ilyen mutatókkal év végére a 6 %-os inflációt??? Mindennek folyamatosan emelik az árát!! VICC kategória!!!

Egyébként nagyon időszerű lenne a nyugdíj-plafon bevezetése, hisz rengeteg nyugdíjas van, akinek több 100 ezer, ill. milliós Ft. a nyugdíja, nekik nem hiszem, hogy nagy gondot jelent a megélhetés most sem!
Macskaszem
Először kijelentették, hogy nem lesz évközi emelés.
Aztán Varga kiírta a faszbukjára, hogy ez álhír.
Most bejelentik, hogy év végén visszamenőleg adnak valamit.
Már csak az a kérdés, mi célt szolgál ez a kavarás?
drrotf
@Macskaszem: Ez csak annyit jelent, hogy a törvényben előírton felül, azaz a novemberi évközi emelésen kívül, most sem ígértek plusz külön évközi emelést, s ezért akkor járunk el helyesen ha semmi külön pénzre nem számítanak a nyugdíjasok!
Macskaszem
@drrotf: Értem én, hogy év végén lesz a szokásos módon visszamenőleg.
Csak azt nem értem, mi ebben a rendkívüli bejelentés.
balos
Hoznak 1 balfasz kamu határozatot és az majd leviszi az inflációt a földre!Ezek a föld helyett az-ürben érzik magukat a magas fizetésükkel,amit tőlünk lopnak el!
ómió
Szóval, még mindig nem nyugdíjlenyulás jön, mint anno a Böszménél, hanem inflációs korrekció!? Brávó!
Aki Én
@ómió: miután a korrekció meg sem közelíti az orbáni-infláció mértékét, így IQ 30 felett nyugdíjlenyúlásról beszélünk.
Sokáig tervezel még Böszmézni, te fejlődésképtelen agyhalott tetvesbolsi komcsicska?
Őskorig nem szándékozol visszamenni, ha már azon a szinten vagy?
Nessy
@Aki Én: Ne tessen megsérteni neandervölgyi őseinket.
drrotf
@Macskaszem: @Macskaszem: Valszeg az, hogy törvény szerint járnak el majd a "fijúk", és ez rendkívüli dolog!MI úgy általában betartjuk a törvény , s nem jelentjük be külön, hogy törvényesen járunk el, mert nálunk ez a bevett szokás.A Miniszterelnök úr és miniszterei ezt külön bejelentik, mert ezek szerint csak ritkán tartják be az általuk meghozott szabályokat, és azt hogy az embereket meglepetés ne érje külön be is jelentik!Na hát ezért történt most is bejelentés.
Havanagi
@drrotf: Ezt csak azért mondja,mert most is hazudik.Hol tartja be a tv-t,amikor visszamenőlegesen tartozik a nyugdíjasoknak?Utolsó lepra kormány ez!
drrotf
@Havanagi: Ki ellenkezik ezzel a megállapítással?Valószínűleg senki sem, csak csendben várnak a nyugdíjasok , hátha egyszer csak jobb lesz mert Orbán elvét valamit, s ez a nyugdíjasoknak kedvez!Az hogy tartozik és hogy a nyugdíjasok előlegezik meg a kormány látszat intézkedéseit csak hagyján, de a nyugdíj prémum kiszámítását azt hasraütés szerűen állapítja meg rendszeresen, mert olyankor fizeti ki azt amikor még az éves GDP növekedésről még halvány fogalma sincs senkinek sem, csak sejtések lehetnek róla, de azok mindig negatívak.Így azután amit a jogszabályban megígért a kormány azt nem teljesíti, úgy ahogy azt a múlt évben is tették!És ezek után azt büfögi ez a kormány hogy a nyugdíjasokat megbecsüli, közben meg rendre átvágja őket !
Havanagi
@drrotf: Igen ! Ez az undorító,hogy teljesen hülyének néz kivétel nélkül minden magyar állampolgárt.Remélem meguccsolja valaki,hogy egyszer és mindenkorra vége legyen ennek a gyalázatnak.
Néro2
Ez a sarc lesz a végső kisz-titkár úr ott fen a várban? Vagy új vészhelyzethez majd új sarc lesz ?
Rohadt tolvaj banda az egész fityma társaság.
De hát jó van ez így meg És és ?
Németh István
amit látni kell! >> atrianon folytatódik más eszközökkel!
CSAK A HÜLYÉK NEM VESZIK ÉSZRE!
A MÁSIK > Magyarország után jönnek a többi kis országok >> cseh, szlovák, horvát, macedón, monakó, ausztria, és svájc sem marad ki! NEM KELL BESZARNI EZ a szabadköművesség hosszútávú terve! >> ha nem tesz EURÓPA most és ez ellen keményen, akkor EURÓPÁNAK VÉGE! lesz itt élet > úgy és ahogy a moslék hatalom diktálja >> szar moslék rabszolgaként!
SEGGFEJEK nem láttok a szemetektől mire használjátok a fejeteket! Elmúltak lópacis, bajvívások korai > más hatalmi tényezők uralják a moslék nyerészkedő szabagdköművesség fantáziáját!
ómió
@Aki Én: Hányszáz százalék inflációt hazudtatok meg előre, bolsiék fajkreténje!? Egyelőre "efftársi titok"? Akkor meg talán inkább az agyhalott komcsicska tetves bolsiságotok másrahazudását kéne jobban forszíroznod ott az elmeosztályon! Hátha több dollárt gurít érte Soros atyátok! Pláne, ha - egy virtigli bolsi tetühöz illően - már a "múltat is végképp eltörölted"!
Aki Én
@ómió: Megriadtál csicska, ma is velem álmodtál?
Látom, végleg legyűrt téged a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája, bolsiék elmebetege! Talán a guruló forintok főszervezője, Zorbán helyett mindent másra hazudunk" efftási "irányelve" tette!? Jelentkezz majd, ha megkaptad végre új birkaagyadat!
KisGenyo2
Kedves nyugdíjasok! Majd lehet gondolkodni 2026-ban a szavazófülkében ;-)
ómió
@Aki Én: Látom, a dililemezed, bolsiék fajbarma, lopótökstílusban, végtelenített formában tolja a tetvesbolsi egódat és mocskaidat másra! És az ápolóid hagyják!?
Aki Én
@ómió: Megriadtál csicska, ma is velem álmodtál?
Látom, végleg legyűrt téged a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája, bolsiék elmebetege! Talán a guruló forintok főszervezője, Zorbán helyett mindent másra hazudunk" efftási "irányelve" tette!? Jelentkezz majd, ha megkaptad végre új birkaagyadat!
SÍva
@Németh István: Csak meg kell nézni a Ámerika és az európai államok vezetőinek, bankárainak származását! Mindjárt tiszta lesz minden!
Németh István
Hát IGEN!! Az a tény, hogy a szabadköművesség áttetette székhelyét az usa-ba önmagáért beszél! Az összelopott és kimentett vagyonok ott vannak >> na nem az állami bugyellárisban hanem a miliárdosok zsebében! Ezzel manipulálják a világot miközben a saját országukat, most éppen az usa-at valójában fizetésképtelenné tették! De mert az un. banki hiteleket az usa állam-nak adják, hát így valójában az élősködő pénzmilliárdosok a saját államuk tönkremenetelén nye-részkednek! Az emberek meg le vannak szarva, ha háborút gerjesztenek akkor elhullanak mint a falevél ki nem szarja le őket, de a milliárdosék a szabadköműves rabbló népség marad! Kicsibe ezt játszák el az ukrán föld esetében - ugye felvásárolták és most védetik ezerrel az ukrán cső-cselékkel, had pusztúljanak - a polgárok a történelmi erekjék, semmi sem számít, fő ahatalom!! > közben ha a többi nemzet is károsodik akkor az pont nekik jó! a gyengébbeken könnyebb ural-kodni!!! ÉS itt vagyunk mi magyarok a karrakter nemzet, a trianoni szemétség után is képesek voltunk talpra állni és a békeszeretetünk a kitartásunk nemzetiségünk adottságai, hitünk és az ahoz való elkötelezettségünk szúrja a mocskos zsidó szemét fajtáknak szemét! > a balliberális megrontó csőcselékeknek! Nekik az Isten-haza-család egysége az ördöüg, a sátán vasvellája!
Tulajdonképen meg is rohadhatnak a fenti nyalósaikkal együtt!
verőce21
"Inkább a doktorminiszterelnökúr gazdagodjon minthogy a szemét multik kivigyék a hasznot." - Dünnyögte a fideszes néni, majd berakott még egy szem krumplit a Lidl-es kosarába. Mégiscsak hétvége van, egyszer élünk...! :)
ómió
@Aki Én: Sürgesd az új donor kutyaagyadat, bolsiék elmebetege! Hátha azzal majd felismered a tetvesbolsi fajtádat és nem kell másokra hazudnod az elmebeteg mocsokbolsi egódat se!
AMORÁLISOK
ez ugye egy dolgot juttat ám az emberek eszébe a katonaságnál az éves szabadságot. Jár ? !! dehogy jár elvtársak ADHATÓ na igen orbánisztán és már az emberek megtakarításaira kacsintgat 1 hét és a rénszarvas helikopteres megírja a lenyulás módját.
családi birtok lett az ország. Aki teheti innen elmegy marad itt egy orbánia.
AMORÁLISOK
ami igy kezdődik rendkivüli hát az IGAZI RENDKÍVÜLI AZ LESZ hogy lelép pár órán belül. A tőbbi csak kacsa vagy falka nyuz. álhir. csak figyelemfelkeltés mint a viharjelzések 20/80 as a valószinűsége.bár ha be sem jelentené és lelépne a kutya sem vonyítana.az ország népének 85 -% meglátogatná Szt: Antalt adományaival.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.