Yaremenko írása egy ukrán lapban jelent meg, a kirobbantó ok pedig a kárpátaljai hadifoglyok szabadon engedése volt – írta meg az Index.

„Orbán könyörögni fog” – megszólalt egy ukrán képviselő

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Bohdan Yaremenko, az ukrán parlament képviselője keményen kritizálta Magyarországot.  Szerinte a kárpátaljai foglyok esete rávilágít a magyar-orosz kapcsolatok sajátos jellegére, miközben Magyarország megszűnt részt venni az EU és a NATO politikájában.

A lapban megjelent nyilatkozatában a képviselő kifejti, hogy Oroszország háláját mutatja ki az ehhez hasonló lépésekkel a magyar kormány felé, amiért az bírálja az Európai Unió szankciós politikáját. 

„Valójában nem kell hírszerzői diploma ahhoz, hogy kitaláljuk: az orosz és a magyar titkosszolgálatok közös és cinikus akciójának vagyunk tanúi. És úgy tűnik, hogy ennek a különleges műveletnek még nincs vége”

- írta Yaremenko.

Szerinte a 11 hadifoglyot Oroszország konkrétan eladta Magyarországnak, ezen pedig akkor fognak nyerészkedni, ha Orbán vagy Szijjártó náluk fog "könyörögni" az energiaárak leszállításáért.

„Oroszország aljasságához nem férhet kétség, de a magyarok még rosszabbul festenek ebben az ügyben”

– összegezte az ukrán politikus.

Az Index arról is beszámol, hogy Yeramenko szerint ezzel a lépéssel Magyarország azt bizonyítja, hogy igényt tart Kárpátalja magyar lakta területeire.

„Az ukrán kormánynak a Magyarországgal szembeni politikájában pedig abból kellene kiindulnia, hogy Magyarország megszűnt az EU és a NATO közös politikájának része lenni, és máris orosz vazallussá vált Közép-Európában”

– zárta írását Yaremenko.

Forrás: Index

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A Putyin által megzsarolt O1G az egész országot feláldozná azért, hogy a saját önző hatalmi játszmája ne kerüljön napvilágra...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A Putyin által megzsarolt O1G az egész országot feláldozná azért, hogy a saját önző hatalmi játszmája ne kerüljön napvilágra...
Péter2
Addig hadifoglyok maradnak , még nem adják ki őket az ukrán hadseregek , ez nemzetközi törvény ! Mit keresnek Ukrán katonai hadifoglyok Magyarországon , ebből még akár mi is lehet , hiába vagyunk NATO tagok , a védelem nem minden esetben áll , mert ha a magyar kormány keveri a szart , könnyen megütheti az ország a bokáját a kormány miatt , mert ez az ukrán hadsereg tartalék alakulatai , simán ledarálna a magyar " hadseregnek nem mondható " szerződéses zsoldos állományt . Nem kéne az oroszlán farkával játszani !
justhpeter
Az ukránok rájöttek arra, amit mi már régen tudunk. Orbány olyan mint a falusi bögre, aljas és nagyfülű.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 19:01
Na most akkor magyarok vagy ukránok?
Kis kancsó.
Béla333
Még azt sem tartom kizártnak, hogy ez a 11 kárpátaljai magyar, aki az ukrán hadsereg tagja azért került az oroszok közreműködésével Magyarországra, hogy a magyar maffiakormány velük zsarolja az ukránokat bármiért.
Félreértés ne legyen: nem a magyar érdekekért, hanem a maffiózók önző, kicsinyes érdekeiért.
Mocskos szemét maffiózók, hazaáruló aljas maffia!
Eladott Ország
A román bűnöző, szélhámos és politikai prostituált gecinek semmi sem drága a hatalmának megtartása céljából! Remélem élete végéig börtönben rohad meg Putler csahos kutyája, pincsije! Egyégként Orbán szarik a magyar nép nyomorára!
kereső
@Béla333: Semjén bejelentette , hogy a 11 magyar szabad ember. Ami nem lehetséges- mert a genfi konvenció szerint is hadifoglyoknak tekintendők, akiket "megőrzésre" adtak át Magyarországnak az oroszok. És miért nem engedi a magyar kormány, hogy az ukrán ügyvivő találkozzon velük? Ukrán állampolgárok- még ha kettősök is, de az ukrán hadsereg katonáiról van szó.
FLETÓ
@KisTehen: Magyarázhatod neki!!! Áááááááááááá!
simmering73
"...az Orbán-rezsim az oroszokkal összejátszva rendkívül súlyos diplomáciai provokációt követett el, hogy a háborús bűnös Kirill pátriárka segítségével Ukrajna kizárásával 11 magyar származású kárpátaljai hadifoglyot adatott át Magyarországnak. Ez nyílt provokáció Ukrajna ellen, mert ukrán állampolgárságú hadifoglyokról van szó, akik az ukrán hadsereg tagjai. Őket Magyarország nem szállíttathatná magyar területre Ukrajna megkerülésével, mert ez azt jelenti, hogy Magyarország nem ismeri el Ukrajna fennhatóságát Kárpátalja és annak lakosai fölött."
nepszava.us/karpatalja-megszallasat-kesziti-elo-a-magyar-hadifoglyok-atadasa/
gina
Mit vártak az ukránok ettöl az elmebeteg magaimádó szemét tolvajtól?. ezt semmi nem érdekli csak a maga zsiros becstelen személye és bandájának jóléte. hogy nincs valaki aki kilőnné végre mint egy vadat...
jáger laszló
A kutya neve Takarodj
Úgy hívja a gazdi
Gyere ide Takarodj!!
Érdekes,nem!!!::
csak ennyi
barátilag
J.L.
Havanagi
@Péter2: Magyarország hazug "királya" háborúba sodorja a magyar népet.Hogy is van ez? Nem a baloldal?Hát nem! A fidesz kormány lesz az,ez már világosan látszik.Még a Holdról is ,hazaárulók!
Aki Én
@Maccska: @Shikari: Ez nem pusztán elmebej, hanem súlyos skizofrénia, ta agyhalott balfasz!
Németh István
A moslékoknak akiknek eme orosz gesztus nem tetszik >> őszíntén kívánom, hogy takarodjanak a háborús büdös kurva anyjukba agyonlövetni magukat, egy az ukrán földet eladó és ezen a saját vagyonát gyarapító utolsó tróger háborús bűnösnek a szaros valagát nyalni!!
CsipkeRózsa
@KisTehen: "Mondd, mit érlel annak a sorsa,"
CsipkeRózsa
@KisTehen: Olvasd vissza a június 11., 20:06-os szövegedet.
Németh István
Mi van baromkák!? a saját gyerekeiteket, vagy magatokat akarjátok kijevnek kiajánlani, hogy a mások pénztárcáját tömjétek? Az idegen gecikét az usa szemetekét, az eu. vezérkar ingyenélőit? Tudjátok mennyibe kerül az Eu. fenntartása?? állatkertek barmai! > amely ráadásúl diktatúrát érvényesít és teszi tönkre az Eu. nemzeteket!? észnélküli barmok!
Németh István
Na most figyelj köcsög >@m73: > azt látni hogy a politikához nem értesz, a gazdasághoz sem tehát egy here vagy! A buzik farkán élősködsz > a soros alexandrovics és a buzi usa nagykövet egymás köcsögei. Ami még csak baj sem lenne, keféljék rongyosra egymás seggét abból nem lesz szaporulat! CSAK HOGY amíg a soros birodalomról, arról a 24 milliárd dolláros összelopott pénztömegről beszélünk addig a MAGYAR BIRODALOM pl. és többek közt, 10 millió főt szám-lál! MI EBBŐL A TANÚLSÁG >> az te senkiházi, hogy a soros birodalom egy fő néhány buzerán-ssal vigéczkedik, míg a világon sok millióan vannak akiktől a sorosék kiénekelték a pénzmagot, s akár éhezik!! DE MÉG EZ IS LA VAN SZARVA veled EGYÜTT, de tovább akarnak élősködni a világ minden polgára felett, úgy, hogy az olyam moslékokat mint az ursula, zelenszkij, meg a sleppjeik így te is, te köcsög, ki tudnak használni - a saját érdekeiknek megfelelően! Most épen embereket gyilkoltatnak egy idegen állam pénz-hiénái >> mint a sosoros meg a biden, rocsild, stb főgecik részére. Remélllllem tanúltál, ha nem hát menj a moslékszájú baromka pajtádba!
Németh István
@m73: akkor te vagy a "nagy köcsög" > hány ló-paripa lőcse fér a seggedbe!? Ja hogy attól van kifordúlva a szemed? azért nem látsz meg még az eszedet is kilőcsőlték! Igaz az se volt, valami trutymólé rohadt a helyén!
Németh István
@m73: Hogy a ló-paripa lőcsök mozognak benned egyre fejlettebb baromságokat tudsz magad-ból kihozni, ami ráadásúl értelmezhetetlen - hottentottául is! Persze érhető a nagy boldogságod-ban elfelejted, hogy mit is akarnál mondani >>"...a propeller fő hülyéje a csikari,de te is elég jól "... Bizony lehet, hogy csikar a hasad, vagy a csintalan jut eszedbe aki megtért lovag a komcsi fejűeknél >> hi-hi-hi- most lesz vezér belőle mint világot látott moslékos edény! >>Na ilyen vagy te is azzal a különbséggel, hogy mint köcsög összevisza vagy repedezve, TEHÁT > ABSZOLÚT SELEJT!
jáger laszló
Hát ezek micsoda eszmecserét folytattak,,,,
De minek itt szórakoztatják a nagyérdeműt
Erre a baromságra senki nem kíváncsi!!
Beszéljék ezt + telefonon vagy e -mail-ben!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.