A helyi baloldali vezetés olyan padokat vásárolt, amelyeken középen van a kartámasz. 

Az önkormányzat direkt olyan padokat telepít Újpesten, amikre nem lehet ráfeküdni
Fotó: MKKP/Facebook

Megérkeztek az osztott üléses padok a készülőben lévő új Főtér-parkba – közölte Facebook-oldalán Szabó Gábor IV. kerületi képviselő.

Ezek olyan padok, amikre nem lehet ráfeküdni. 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi szervezete ezt szóvá is tette: hiába baloldali a vezetés, szociális érzéketlenségre vall. 

„Megjöttek a hajléktalan- és leheveredő szülő ellenes, szigorúan osztottüléses padok az új Főtérre. Hab a tortán, hogy a pad szélén ahol logikusan lenne, ott nincs kartámasz, csak ott ahol ne adj Isten el lehetne feküdni”


- írta az újpesti MKKP a posztjában.

Forrás: rtl.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Ha jól tudom, ezek köztéri ülőpadok - és így, kartámasszal nagyon kényelmesek. Aludni meg otthon kell! Vagy a hajléktalanszállón...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Véleményem szerint ezek a kartámaszok rövid időn belül L lesznek távolítva a padokról erőszakos módon!!
A fejem teszem rá!!!
Ez olyan testidegem megoldás amely teljesen felesleges!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
rokker33
Büdös szaros hajléktalanok takarodjanak dolgozni ne a padon dögöljön a csürhe...
A hagyományos padon senki sem fog megfeküdni, mert fél éven belül tiszta húgy szar hányás szagú lesz...Ez teljesen normális megoldás és a büdös bogarak se mennek rá!
Giovanni Alba
Én el tudom fogadni, sőt, helyeslem ezeknek a padoknak az elhelyezését a játszótereken. Vannak olyan padok, melyek első ránézésre "csak padok", le lehet rá ülni, de ha elfeküdnél, egyből rádöbbensz a turpisságra, a vízszintes rész nem vízszintes, hanem kifelé lejt. Ülni meglehetősen kényelmes, ellenben fekvésre már nem jó. Középen van a kartámasz? Semmi gond, oldalfekvés, az egyik láb a támasz alatt átdugva, a másik a támaszra támasztva. A hajléktalanok egészen más csoport, mint a vagánykodó galerik, akik amúgy -jellemző módon- a padok támlájára "gallyaznak fel", a koszos lábbelijüket az ülőrészen parkoltatva. Nekik, mármint a "nagyon erős" vandáloknak minden kihívást jelent, kezdve a hulladékgyűjtőkkel és folytatva a virágágyásokkal.
Összefoglalva, ez egy látványos látszatmegoldás, vélhetően jó pénzért.
Emmersson71
Hm..nem olvastam - mert egyébként is lexarom - a faszkAlaptörvényben, hogy alkotmányos joga a polgárnak köztéren heverészni! Igaz, más szempontból viszont egyéb alkotmányos jogaitól is meg van fosztva (nem csak) a hajléktalan ember.

És bár egyetértek az ilyen leheveredést nehézzé tevő padokkal és minden egyéb megoldással, amely a köztéri fetrengést ellehetetleníti, azért ezek mellett fontos volna hajléktalan szállók építése is! Igaz, pont azok nem jutnának be, akik a padokon döglenek, mert alkoholisták.
Nehéz ügy, de szerencsére nem az én dolgom...
vacsi
Ha jól tudom, ezek köztéri ülőpadok - és így, kartámasszal nagyon kényelmesek. Aludni meg otthon kell! Vagy a hajléktalanszállón...
CsipkeRózsa
Nem új találmány a hajléktalan padok kialakítása, vagy a padok ülőlapjának leszerelése:

Leszerelték a Gyöngyös patak menti padok ülőlapját, ez volt a hajléktalanok kedvenc helye

www.nyugat.hu/cikk/borostyanko_szombathely_padok_ulolap_hajlektalanok
justhpeter
Íme a városiak szociális érzékenysége.
Emmersson71
@justhpeter: Egy normális hajléktalan, aki nem iszik, mosakszik, az bemegy a szállóra és/vagy melegedőre! Ezek a megoldások a büdös, alkoholista, magát összeszaró és hugyozó emberi hulladékok ellen vannak!
Én nem szeretnék olyan padra ülni, amin egy szaros-hugyos-rühes alkesz fetrengett!

Lehet, hogy neked más a mérce...
jesz
ez az osztott pad nem újdonság, nem az itteni úri közönség találta ki...Kanadától kezdve, Argentínán át, egészen dél-Afrikáig ismerik ezt az utcai pad megoldást...
jáger laszló
Nem szidni kell a hajléktalanokat hanem +kell szüntetni a jelenséget ami csak BP-re jellemző és vidékre nem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
A szegény gyengejellemű hajléktalannak joga van a padon heverészni, összehugyozni, összeszarni, de nincs joga leülni annak a nagy-többségű dolgozó embernek, akinek a pénzéből odatelepítették ezeket az ülőalkalmatosságokat. Érdekes meglátás.
justhpeter
@Emmersson71: Tévedsz. Nem más a mércém. Ahogy a "féllábúakat" sem ítélem el. Ebben az esedtben a hazai szociális ellátás másik "állami féllába" mára már nem létező vagy hiányos.
balos
@justhpeter: Éppen most véreztetik ki a segítőket is!Lehet könyörögni az ispánnál segítségért!Úgy szar a vezetés,ahogy a víziló szétteríti a szarát minden hová!
Emmersson71
@justhpeter: Kevered az önhibából büdös, alkoholista hulladékokat a beteg emberekkel! Rossz a párhuzamod.
justhpeter
@Emmersson71: Vagyis nem kell semmin változtatni, úgy jó ahogy van.
Emmersson71
@justhpeter: A padokon semmiképpen! Viszont ingyenes közfürdők kellenek. Ám az alkoholizmus az egyén döntése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.