Orbán Viktor kormányfő megtartotta szokásos pénteki rádióinterjúját, amelyet ezúttal felvételről sugároztak a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A műsorban elhangzott, hogy a kormányfőnek „púp a hátán” az üzemanyagok jövedéki adójának emelése, amit „Brüsszel” kényszerít ránk. Orbán közölte azt is, hogy a lakossági megtakarítások állampapírok és kincstárjegyek felé terelése pedig csak ideiglenes intézkedés. Orbán azt is bejelentette az interjúban, hogy Brüsszel intézkedései következtében jövő héten új gazdaságvédelmi akciótervet hirdet a kormány.

Orbán szerint Brüsszel miatt kell emelni a benzin jövedéki adóját

Az üzemanyagok jövedéki adójának emeléséért Orbán Brüsszelt hibáztatta. Szerinte azonban nemcsak az üzemanyagok, hanem a csomagolóanyagok és ezáltal a hulladékgazdálkodás is drágulni fog. Brüsszel miatt.

A kormányfő azt is mondta, hogy a jövedéki adó emelése „púp a hátán”, de nincs mit tenni, ha az Európai Unió ezt rá akarja kényszeríteni Magyarországra.

Erre nem volt szükség, mint a púp a hátunkra, úgy kellett nekünk, de mégiscsak van egy köre a gazdasági intézkedéseknek, ami fölött nem mi rendelkezünk, hanem Brüsszel

- mondta Orbán Viktor a benzin és a gázolaj jövedéki adójának emeléséről.

A "harmonizálásnak" nevezett intézkedés – mint folytatta – a csomagolóanyagokra is vonatkozik, de szerinte ezek "rosszul időzített előírások", amelyek a hulladékgazdálkodást is rossz irányba terelik.

Orbán Viktor olyan dolog miatt panaszkodott egy sort, amivel sokaknál kiveri a biztosítékot: A  jövedéki adó emelése csak „púp a hátán”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) érkezik, mielőtt interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. március 31-én. Balra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Gazdaságvédelmi akciótervet készített a kormány 

"Mit tudunk tenni? Miután a gazdaságot ez gyengíti, megpróbálunk újabb dinamikát, energiát vinni a gazdaságba,

gazdaságvédelmi akciótervet alkotott a kormány, az utolsó simításokat végezzük rajta, a jövő héten Gulyás Gergely Kormányinfó keretében be is jelenti a részleteket"

- közölte Orbán.

Orbán: A megtakarításokat állampapírban vagy kincstárjegyben kell tartani

Orbán szerint nem könnyű dolog számokat öt-hat hónapra rögzíteni. Háborús időkben védelmi költségvetésre van szükség. Meg kell védeni a családokat, a nyugdíjasokat, a rezsicsökkentést.

A lakosság állampapír-befektetés felé való terelése volt a célja a Magyar Közlönyben megjelent intézkedésnek, amely kötelezően előírja a pénzintézetek számára, hogy egy évben legalább egy alkalommal értesítést kell küldeniük arról az ügyfeleknek, hogy mekkora hozamot érhetettek volna el az állampapírral.

Háborús időkben nem mindegy, hogy az emberek a megtakarításaikat hol tartják. Háborús időkben az segít, aki kincstárjegyben vagy állampapírban tartják

– mondta.

A miniszterelnök megjegyezte, addig avatkoznak bele a megtakarításokba, amíg a háború tart, ez egy ideiglenes intézkedés

– ígérte.

Orbán szerint ha béke lesz, az infláció is visszakanyarodik a normál kerékvágásba

Orbán a friss gazdasági adatokat is kommentálta az interjúban, különösen is a még mindig 20 százalék fölötti inflációt.

Óvatosnak kell lennünk, a kormány világos vállalást tett

- utalt arra, hogy az év végére egy számjegyű legyen a pénzromlás üteme.

Az infláció forrása azonban energiaár-alapú, ami nehezíti a kormány dolgát.

Az inflációnak hiába könyörgünk, azt le kell rántani, törni zúzni

- jegyezte meg.

Ennek szolgálatában áll a jövő évi költségvetés is. Orbán Viktor szerinte a háborúnak nincs megoldása a harctéren, diplomáciai tárgyalásokra van szükség. Ha béke lesz, szerinte az infláció is visszakanyarodik a normál kerékvágásba.

Forrás: 24.hu, Infostart

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ha már nem tudod hova az egekbe tolni az inflációt, vess még ki néhány energiahordozót érintő adót, ami bizonyosan beépülve a termékek árába, növelni fogja az inflációt. Közgazdaságtan hülyéknek 1. lecke.Ezek szerintem már direkt gerjesztik az inflációt, hogy elinflálják az egyre nagyobb forintalapú államadósságot. Nem lepődnék meg. Uniós csörgőspénz nélkül kicsit kong az államkassza. Minden forint számít ám, ami nem várt tételként kerül be. Most látszik igazán a kb 0%-os GDP-vel, hogy a nagy unortodox jólétünk EU-s futóhomokra épült csak. Elvárom, hogy ezek után a benzinkutak minden benzinvásárlás után a számlán tájékoztassanak arról, hogy mennyit spóroltam volna, ha az adott kilométert MÁV-val tettem volna meg! Vagy ha a környező országokban tankoltál volna. Vagy ha nem a fidesz-maffia kormány lenne.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Érdekes ezt is Brüsszelre keni. De még az is érdekes ha így van akkor erre milyen gyorsan tudtak lépni az igazi követelésre mint a jogállamiság arra bezzeg nem lépnek.
gina
Téged meg ránk kényszeritett pár agyhalott hivöd az sokkal rosszabb te szemét
Eladott Ország
Ha már nem tudod hova az egekbe tolni az inflációt, vess még ki néhány energiahordozót érintő adót, ami bizonyosan beépülve a termékek árába, növelni fogja az inflációt. Közgazdaságtan hülyéknek 1. lecke.Ezek szerintem már direkt gerjesztik az inflációt, hogy elinflálják az egyre nagyobb forintalapú államadósságot. Nem lepődnék meg. Uniós csörgőspénz nélkül kicsit kong az államkassza. Minden forint számít ám, ami nem várt tételként kerül be. Most látszik igazán a kb 0%-os GDP-vel, hogy a nagy unortodox jólétünk EU-s futóhomokra épült csak. Elvárom, hogy ezek után a benzinkutak minden benzinvásárlás után a számlán tájékoztassanak arról, hogy mennyit spóroltam volna, ha az adott kilométert MÁV-val tettem volna meg! Vagy ha a környező országokban tankoltál volna. Vagy ha nem a fidesz-maffia kormány lenne.
SÍva
@Eladott Ország: Hát ez nagy! Az utolsó mondataid veszélyeztették a gépemet a kávétól! Telitalálat volt!
kulabombaafityiszre
A jövedéki meg a többi adóra ráteszed a 27% világbajnoki áfát,te nyomorult,mert levithetnétek ha akarnátok.
Aki Én
Az eu-nak van egy átlagos inflációja is. Nem azt kellene kopizni??? Az is iránymutató lehetne.
Néro2
Púp a hátán ?
Kötél a nyakán ?
Akkor nincs púp a hátunkon.
Meg már a sajátja se zavarja a hátán.:)
Naugye.
lampa laz
Akkor itt miért nem vétóztál púpos? Te még Brüsszel kívánságától is többet emeltél rohadék, ne fényezd magad. Hülye hazudós. Valld be, h az emberekkel akarod megfizetett az eu-s pénzek hiányát, te népnyúzó fasz.
Béla333
Púp a hátán a hazug maffiavezérnek a benzin jövedéki adója, de az azért nem púp a hátán, hogy 32,-Ft+ÁFA azaz 40 Ft emelés helyett elég lett volna 12,-Ft+ÁFA elég lett volna. A többi meg extra sarc, ami meg nekünk púp a hátunkon:

"Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a 24.hu-nak azt mondta:
Amennyiben jobban áll a forint, mint ahogy jelenleg is 370 körül van az euróárfolyam, akkor nem 32 forintot kellene emelni, hanem csak 12 forintot ahhoz, hogy eleget tegyünk az előírásoknak."
24.hu/belfold/2023/06/07/uzemanyagok-jovedeki-ado-emeles-mszp-becsapos/

Mocskos hazug, tolvaj banda!
drrotf
Hát ez a Brüsszel!Arra kényszeríti a nagy mester Orbánt, hogy emelje az adókat akkor amikor Varga Misi kijelentette hogy ez az adócsökkentés éve lesz!Amúgy a magyar gazdasági helyzet ezek szerint nem indokolná az intézkedések egész sorát a kormánytól, csak ez a piszok Brüsszel , az kényszeríti "munkára" a kormányt!Érdekes ez a háborús helyzet is.Sehol máshol, még a környező országokban sincs az ami nálunk most is fokozódik, új szakaszba lépet, nincs háborús pszihózis!Ezt az érzékenységet azért nehéz túlszárnyalni, mert amit más államok normális állapotnak tartanak és nem vezetnek be különböző vészhelyzeteket, nem vesznek igénybe rendkívüli eszközöket az államuk irányítására, a mi idegbeteg kormányunk ha lenne ilyen" hárúború a négyzeten vészhelyzetet "vezetne be ahol már nem a kormány hanem csak egyedül a doktorminiszterelnök úr hozhatna törtvényt is hatályon kívül helyező rendeleteket és egyedül irányítaná az kicsi Magyarországot, melyet régen diktatúrának neveztek, csak akkor nem Rákosi diktatúra volt ennek a neve hanem proletár diktatúra. A mai diktatórikus rendszertől jóformán csak abban különbözött a törvényhozás és az államigazgatás működése , hogy t korábban elismerték és fennen hirdették a proletár diktatúra szükségességét és nagyszerűségét!Ma úgy látszik a 133bátor ember közül senki nem meri felvállalni ,hogy az a mit most Orbán csinál nagyon hasonlít, mondhatni azonos az 1948 körül elkezdődött hatalom gykorlással!
human
Szerintem Orbán nem is akarja meglopni a magyarok. Csak nem tehet mást. Ezt dobta neki az élet. Ez az egész profin központosított állami korrupci csak púp a hátán. Nem akarná ezt ő, de akkor mégis ki csinálná helyette? Talán az ellenzék? Azok még ezt is elcsesznék. Azok max a demokráciához, a jogállamhoz konyítanak valamit.
Szóval marad a Viktor nekünk.
namihami
Vitya, Vitya---te nagyobb púp vagy! És már vagy 13 éve!
szép új világ
Minden egyes alkalommal mikor megszólalsz csak azt bizonyítod, hogy milyen aljas, hazug, mocskos tolvaj vagy!
Másoló
a legelőre járókat hülyítsék hazugsággal a jövedéki adó emelésnél is túl tolták a bicajt mint sok mindenben
hazug mocsok geci ner
kereső
Na, megvót ma is a heti betevő a nyájnak. Ócska gyáva alak vagy orbán, nem mered felvállal,ni a saját döntéseidet sem, amelyknek eredménye az európa bajnok infláció. És amelynek eredménye volt a világbajnoki dobogós hely a covid halottainak számában. Már az utóbbiért "csillag" járna, mert tudatosan tetted, amit tettél- ahogyan most is tudatosan fosztod ki a legszegényebbeket az inflációval. Nem kell ahadova, és a másra mutogatás, és alakoskodás-, hogy neked púp a hátadra a jövedéki adó. Akkor amikor, tartalékolni kellett volna "télire", nem csináltál mást csak "muzsikáltál" kormányzás helyett. Plakátoltál, kampány üzemmódban kormányozol 13. éve-és még mindig hátra feléé, és másra mutogatsz. Te vagy a hibás orbán, és te vagy felelős mindenért.
CsipkeRózsa
Az orbáni, kitalált és bevezetett új, és megnövelt régi adófajták emelése is legyen egy-egy púp a hátán. A végére csak púp hátán púp látszana belőle.
Eladott Ország
Bele sem merek gondolni, ha ez a fidióta horda nem az adócsökkentések kormánya lenne. Már van kb 54 új adófajta és a jövedéki adó is már kétszer emelkedett az uralkodásuk alatt. A fidióta haszonállatok meg bámulnak bambán és nem értik, hogy valaki nagyon hülyének nézi őket és nem alaptalanul! Pontosabban: fel se fogják, hogy hülyének nézik őket. Mikor még hullott a pénzeső Brüsszelből, ment a handabanda, hogy mi vagyunk Európa motorja, mi adunk kölcsön az IMF nek. Most hogy elállt az eső, egyből padlót fogott a pannon tigris. Eddig nem látott szarcunami közeleg. Látom, a kormány már megint kifogyott a pénzünkből. Most már véglegesen nálunk lesz a legdrágább az üzemanyag. "Az EU-s kötelezettségszegési eljárást kockáztatnák azzal, ha az EU-s szintnél alacsonyabban határoznák meg ezt. Szeretném majd látni a 27%-os ÁFA kapcsán is. Újabb siker a rezsicsökkentésben, pluszban visszaszedik a kétszeresét annak, amit választáskor kiszórtak. Jövőre a gépjárműadót egy összegben kell befizetni, április 15 - i határidővel. Úgy látszik, már szeptemberig sem bírják finanszírozni az országot ezért kell 5 hónappal előbb egy összegben befizetni az eddigi két részlet helyett. Akár csökken az ár, akár nő – ha van sapkája ha nincs – a jövedéki adó csakis nőhet. Bravó!
uploads.disquscdn.com/images/e0a1a3ae358488d8220ae1e880f9ed77c54f7620f691441070bb72230e12b63a.gif?w=800&h=239
Havanagi
Mocskos hazug.Nem volt semmi szavazás erről a kérdésről,de már ő tudja azt is ,ami meg sem történt.Fosd össze magad minden alkalommal,amikor ekkorákat hazudsz,féreg!
Havanagi
Csakhogy arról nem beszél,hogy mennyivel tolta túl a jövedéki adó emelését.
Eladott Ország
@SÍva: ma, 11:18 ♦ A fidesz kormány új adócsomagja azt igazolja, hogy az új adóterveik között szó sincs
inflációcsökkentésről, sőt...
twitter.com/xmedardc/status/1669584449883783168/photo/1
Hamarosan megint drágulni fognak az élelmiszerek. Csak a fidesz, nem igaz szektahívők? 100-125 milliárd forinttal dobhatja meg az élelmiszerek árát egy új díj bevezetése. ”A gyártó cégek illetve a forgalmazók kiterjesztett gyártói felelősség díj (EPR) fizetésére kötelezettek július 1-jétől.”... tehát minden adott ahhoz, hogy az infláció egyszámjegyű legyen.
twitter.com/Skorpiooh/status/1669376308634066946/photo/1
Háry János: Hamarosan utolérjük Amerikát.
twitter.com/jnsjzsef6/status/1669443394588819457/photo/1
Eladott Ország
@Havanagi: Az egyik pécsi étteremben ...2023. június. Kedves vendégeink! Az önök által elfogyasztott ételek és italok után fizetett adók és járulékok...
twitter.com/csorike1520/status/1668880903949492227/photo/1
SÍva
@Eladott Ország: Mint a Hende féle szómenéshez írtam mely szerint "majdnem" utólértük Ausztriát ha helyben futnának akkor sem érnénk utól őket! Ez igaz Amerikára is!
ómió
Akkor, már ez se hazudható nettóban a "Zorbánra"!?
simmering73
"Úgy gondolom, hasonló műsort nyomhatott annak idején a vadnyugat rezervátumaiban az apacs sámán, miután varázsgombával szétcsapta magát az indián tanács ülésére készülve, mint a mi bölcs és mindenhez értő, mindent tudó hatvanpusztai gróf Münchausen Viktorunk az általa eltulajdonított, és a rajongók szellemi-lelki abuzálásra használt közrádióban. Legutóbb csütörtök délután, amit aztán péntek reggel hallgathatott meg felvételről a közönség. Bár azóta is rengeteg minden történt, érdemes meghallgatni. Általában ezek a fél órás flash-ek annyira szürreálisak, annyira nem és egyre kevésbé evilágiak, hogy ha én lennék az UFO újság vagy a Hihetetlen magazin szerkesztője, címlapon hoznám ezeket."
kolozsvaros.com/2023/06/18/ugye-milyen-nyomorult-erzes-ha-nem-az-van-amit-te-kitalalsz/
AMORÁLISOK
a hazudás csimboraszója , Brüsszel ezzel nem is foglalkozott neked kőll a plusz pénz, mint a hulladékgazdálkodós mohó mol-nak . a fejlesztésre meg a bérekre NEM tellik?
drrotf
A kormány azt gondolja, hogy ha a régi gazdaságvédelmi terv nem sikerült akkor mint a zene bohóc elhúz egy másikat pénteken és hétfőn kihirdet egy újat, mondván "Van másik!"és előhúzza ugyanazt ami már nem sikerült.Nincs valami újabb barba trükk ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.