Tarlós István nemrég egy interjúban elmondta, ő semmiképpen sem indul a főpolgármesteri címért, de elárulta, Szentkirályi Alexandra jelenlegi kormányszóvivő nagyszerű jelölt lenne. Ezzel kapcsolatban most Semjén Zsolt elmondta, hogy bár tüneményes teremtés a szóvivő, még nem született döntés róla, ki lesz Karácsony Gergely ellenfele.

Tarlós István nem tervez újra indulni a főpolgármesteri székért. A volt főpolgármester szerint ha mégis elindulna, azon három ember csodálkozna a leginkább: a felesége, Orbán Viktor és ő maga, derült ki egy a napokban adott interjújából – írta meg az Index.

A korábbi főpolgármester arról is beszélt, kit javasolna a kormánypártok főpolgármester-jelöltjének. Szerinte volt helyettese, Szentkirályi Alexandra lenne az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni az önkormányzati választásokon. A jelenlegi kormányszóvivőt azért tartja esélyesnek, mert van városvezetői tapasztalata, hiszen öt évig főpolgármester-helyettes volt.

Semjén Zsolt „tüneményes teremtésnek” nevezte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a balassagyarmati kézilabdacsarnok átadásán 2023. június 8-án.  Fotó: MTI/Komka Péter

Nyilván nem az én feladatom és kompetenciám eldönteni, ki legyen a kormánypárt jelöltje, nekem erre nincs se felhatalmazásom, se jogosítványom, de elég hosszú ideig betölthettem ezt a pozíciót, ősbudaiként viszonylag jól ismerem a várost, a saját politikai közösségemnek pedig használni szeretnék, ezért elmondom, hogy szerintem talán volt helyettesem, Szentkirályi Alexandra az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni

- mondta Tarlós István volt főpolgármester a hirado.hu-nak egy interjúban.

Szentkirályi Alexandra egy tüneményes teremtés

- mondta Semjén Zsolt az ATV Híradójának, amikor arról érdeklődtek, hogy mi a kormánypártok véleménye Tarlós István javaslatáról miszerint a kormányszóvivőt kellene jelölniük főpolgármesternek.

A KDNP elnöke hozzátette, érti, hogy Tarlós miért Szentkirályit javasolta, tekintve, hogy nyelveket beszélő, városvezetői tapasztalatokkal rendelkező politikusról van szó, a párt azonban a Fidesszel együtt még mérlegeli, hogy ki induljon.

Forrás: Index, 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Ki mondta tarlósnak,hogy őt ajánlja? Mert nem a saját ötlete az biztos. Kiadták az ukázt pityukának? Karácsony,de nagy marha voltál,mikor ennek a fasznak dupla pénzt adtál meg díszpolgárságot. Azt hitted,hogy cserébe jófej lesz? Jobboldali kutyából nem lesz demokratikus szalonna!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
+ merem jósolni,hogy ez a tünemény nem lesz BP főpolgármestere!
Kislány ő ehhez!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Mi van Semjén? Vén kecske is megnyalná a sót?
szép új világ
Valamit tényleg jól tudhat ez a némber, ha ennyire bomlanak utána az idősebb fidesz kanok.
CsipkeRózsa
@tothjani: 10:27

Deutsch Tamásnak melyik barátnőjét, sokan voltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.