Farkas Flórián régóta kerüli a nyilvánosságot, ám most nemcsak megjelent Szolnokon, de fel is szólalt a vármegyeháza dísztermében tartott romaügyi konferencián.

Az Orbán-kormányt bírálta Farkas Flórián
Fotó: Farkas Flórián, a szervezet elnöke beszédet mond a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség kongresszusán Szolnokon, a tiszaligeti Városi Sportcsarnokban 2017. október 28-án. MTI/Mészáros János

A Roma felzárkózási fórum elnevezésű csütörtöki rendezvényen két helyettes államtitkár is részt vett: Radomszki Lászlóné a Belügyminisztériumtól és Márkus Ferenc, a Miniszterelnökségtől.

A Népszava cikke szerint bár a helyi tévé és újság tudósítása nem számolt be Farkas Flórián hozzászólásáról, az egyik résztvevő, Lakatos Gusztáv a közösségi oldalán közvetítette az eseményeket.

Van itt több százezer cigány munka nélkül, csak nem tudnak róla, vagy nem akarnak tudni róla

– mondta Farkas Flórián, a kormánypárti Lungo Drom elnöke, volt fideszes parlamenti képviselő, aki külföldről jövő munkavállalók helyett romák foglalkoztatását látná szívesen.

A Népszava cikke emlékezetet: a belügyi tárca közel 540 millió forintot követel vissza az ORÖ-től, az összeg jelentős részét az adóhatóság révén indított végrehajtási eljárással próbálja beszedni.

Farkas Flórián arról is beszélt Szolnokon, hogy nem érti, ha valóban tartozása volt az ORÖ-nek, akkor miért kapta meg éveken keresztül az állami támogatást. Ebben az esetben – mondta – „hiba van a támogató részéről is”. Nem a rendszert kell megszüntetni, hanem a felelőst kell megtalálni – állapította meg. Óva intett attól, hogy az ORÖ-t csak azért kezdjék el „piszkálni, felszámolni”, hogy „új csírák jöjjenek létre”. Farkas Flórián ezzel feltehetően a Sztojka Attila elnökletével alakult, a kormány támogatását élvező Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szerepére utalt.

Forrás: Népszava

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Rétinéger, neked is érik a valagad alá a börtön priccs. A zuniónak úgyis fel kell mutatni valami korrupciós ügyet, lehet, h Te leszel az. Az is igaz, h már rég ott kellene döglened a sitten.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Farkas Flóri már a fasorban sincs!!
Könnyű a döglött lóba még 1et rúgni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lampa laz
Rétinéger, neked is érik a valagad alá a börtön priccs. A zuniónak úgyis fel kell mutatni valami korrupciós ügyet, lehet, h Te leszel az. Az is igaz, h már rég ott kellene döglened a sitten.
jesz
jééé...ez tud beszélni? akkor hol a lóvé? he?
telegdilaci
@jáger laszló:Ez a börtöntöltelék akkor hallgatott amikor ellopta a Roma felzárkóztatási programra kapott,EU-támogatásokat! semmi következménye nem lett Pöffeszkedhetett a Parlamentben,nem engedték el a kezét soha egyszer nem szólalt fel amíg képviselő volt,akkor nem volt mondanivalója most hírtelen mevilágosodott!
NKF
Van egy nagyon jó roma barátom aki azt mondta nekem: A cigánynak három ellensége van
a hideg,a meleg,meg a munka! Egyébként rá nem jellemző!
AMORÁLISOK
ugy kellett ez orbánnak mint üveges tótnak a hanyattesés.Látod vitya a saját pártfogoltad fog elárulni Judás is azt tette. Te meg az autódat adtad neki (aztán 3 nap multán itt rit hogy 17 ezerért aksit kőllötte venni? ) meg szabadkezet megvédted 77 x választásoknál meg a 100 millás székháznál fundamentum nélküli házak vásárlásánál meg 199 x poltnál, hogy nehogy ? most akkor mi lesz ?
drrotf
Flóri!Ez a hála azért mert elsikálták a hűtlen kezelést a mit a "Munka világának " kiépítésére kaptál, vagy más néven amit elloptál a közpénzből?Megrovod a kormányt hogy külföldi munkásokat, migránsokat hoz az országba dolgozni akkor amikor itt a sok munka nélküli cigány ember?Nem gondolod ,hogy rátok már azért nem épít ez a kormány mert ismeri azt a munka szeretet ami rátok jellemző, és csak azért nem építtet gyárakat, hogy azután úgy menjen tönkre, hogy abban aki "dolgozik" az ne termeljen semmit?
Macskaszem
Flóri ki lett dobva a virágkosárból, nincs már potyapénz, és ez rosszul esik neki.
Ez csak a kezdet. Az oligarcháknak is egyre szűkül a lehetőség, nincs uniós pénz, csomó beruházás elmarad, nem lesz miből lopni, ezek egymásnak esnek, és ott nyírják a másikat ahol tudják.
CHEWBACCA
"Van itt több százezer cigány munka nélkül, csak nem tudnak róla, vagy nem akarnak tudni róla... ja, de nem is akarnak dolgozni!"
Németh István
Cigány-cigány bazd meg a sárga lábaú kurva anyádat! Elfogyott a pénzed, te moslék? Sikkasztottál és kimostak belőle? te moslék azt alázod most akinek a cipője nyomát sem csókolhanád meg azt vegzálod! te írtózatos geci szemét állat a cignyság szégyene a parlamenben egyszer sem szólaltál fel most meg ugatsz te szemét szar moslék!? Aszámodra leírtakat sem tudtad felolvasni te analfabéta seggfej, undormány!
drrotf
Nem bírálni kell egy vezetőt ha a rábízott közpénzzel nem tud elszámolni, vagy nem azt valósítja meg amire a pénzt kapta, hanem büntető eljárásban kell vizsgálni, hogy hogyan kezelte a rábízott pénzt, hogy a jó gazda gondosságával járt-e el a pénz felhasználásánál!Ezt a magyar állam nem tette meg ezért én is azt gondolom, hogy az állam képviselői is felelősek a Flóri által hűtlenül kezelt pénzek felhasználásáért, mert közrejátszottak, lehetővé tették a pénzek ellopását !Nem mosakodhat az állam csak azzl ,hogy a pénz elköltése rá volt bízva Farkasra, az állami szerveknek itt is ellenőrzési feladatuk van nem csak a beruházások végén, hanem már a pénz odaítélésénél , felhasználásáért és elszámolásáért is az időközi ellenőrzésről már nem, is beszélek!Ha ezek a cselekmények hiányoztak ennél a projektnél is akkor az állam is hűtlenül ,és hanyagul, gondatlanul kezelte az állami pénzek felhasználását, és nem tett meg időben, mondom időben mindent azért ,hogy pénzt jól használja fel az aki kapta! Polt úr! ilyen esetet azért nem szabadna szabadon futni hagyni!Az hogy hiányzik a pénz és nem tudnak elszámolni vele, az arra utal, hogy bűncselekmény történt, és tudomásom szerin az ügyészség feladata a bűncselekmények üldözése!Ez az üldözés most leállt, az ügyészség nem teljesítette a feladatát, úgy hogy Önök csak ültek a seggükön, mint akinek semmi dolguk nincs közben meg eltűnt több millió közpénz,forint!Hogy ki vitte el , mire költötték senki nem tudja az országban,pedig ez az ország nem agy nagy ország, annak ellenére sem ,hogy nálunk a bűnt kiemelten üldözi a rendőségen kívül még az ügyészség is, már csak azért is mert aki a pénzt felvette és elköltötte az országgyűlési képviselő is volt!Ebből a nem odafigyelő olyan következtetést is levonhat hofgy az országgyűlési fideszes képviselőknek mindent szabad még folytólagosdan is bűnözni!
AMORÁLISOK
@CHEWBACCA: ŐK tudják,hogy a munka nemessé tesz mivel a szlogen az átkosba gyökeredzik, ők sem akarnak nemesek lenni, mert a helyes testtartásra is kell ügyelni, nemesekre meg nincs szükség.Akár az átkosban.
percsi
"Van itt több százezer cigány munka nélkül, csak nem tudnak róla, vagy nem akarnak tudni róla"
Hogyne tudnának róla, a munkanélkülieknek fontos szerepük van a választásoknál. Nincs közmunka, ha nem a fidre szavaznak, pár ezres, pár kiló krumpli az X-ért!
Jönnek a külföldi munkavállalók, 2026-ra átírják a törvényt és szavazhatnak majd.
Az ukránokra és románokra (magyar) már nem számíthatnak.
levarosbukta
@Németh István: Nahát, nahát! Szóval mégis lopott a Flóri és a gazdáid elsikálták az ügyét? Nahát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.