Márciusban Orbán Viktor egyiptomi tárgyalásai után olaszországi kitérőt tett a honvédség repülőjével. Az ügyészség kezdetben megtagadta a vizsgálatot, de Hadházy ezt a határozatot bíróságra vitte – írta meg a HVG.

„Visszaélés és a hűtlen kezelés”– előrelépés Hadházy feljelentésében?

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Február végén Orbán Viktor Egyiptomban tárgyalt, azonban a honvédségi Airbus A319-es csapatszállítóval nem Budapestre tért vissza, hanem Olaszország felé vette az irányt, nem miniszterelnöki szerepkörében. Ezzel kapcsolatban Hadházy Ákos pártfüggetlen ellenzéki képviselő feljelentést tett, azonban az ügyészség vizsgálat nélkül megtagadta a nyomozást.

A HVG megírta, hogy vasárnap reggel Hadházy a Facebook-oldalán bejelentette, hogy megtámadta a bíróságon az elutasító határozatot. Az EU-s pénzekkel kapcsolatos küzdelem részeként a Fidesz-többség elfogadta, hogy a korrupciós ügyekben a nyomozást megtagadó határozatot bíróság elé lehet vinni.

Hadházy szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte az ügyészség döntését. Ennek eredményeként Hadházy feljelentése hivatali visszaélés és hűtlen kezelés vádjával a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hatáskörébe került.

A politikus hangsúlyozta, hogy nem szabad túlértékelni a fejleményeket, mivel

"a nyomozás megindítása nem jelenti azt, hogy azt a szakmai szabályok szerint végigviszik".

Ehelyett évekig húzódhatnak az aktákat, és sok év múlva eredménytelenül lezárhatják a "vizsgálatot". Hadházy szerint az Európai Ügyészség képes lenne egy ilyen ügyet teljes mértékben feldolgozni.

Forrás: hvg.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd megállapítja Polt, hogy minden a magyar törvényeknek megfelelően történt, oszt jó napot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Szenzációhajhász címet talált az újságíró...
A maffiavezér ural mindent, ellene egy beosztottja nem folytathat vizsgálatot, max. csak színészkedhet az engedélyével.
Mocskos maffia állam!
drrotf
Ugyan már!Most tévesztik meg a kóbor apácákat!Ez a Polt soha nem kezdeményez eljárását Orbán ellen, mert ez az állásába kerül!Inkább maga vállalja a bűncselekmény elkövetését, csak hogy mentse a főnökét.A független ügyészséget már régen feladta ez a rendszer, és csak az kerül bíróság elé akit a rendszer ellenségének tekintenek!Még a 18 éves diák is veszélyesebb Orbánnál, aki pedig meghozhat stupidabbnál stupidabb rendelkezéseket, mert az gondolja hogy ő az Isten miacsoidája, közbe meg egy állandóan védekező gyenge ember!Igazán nem mer ez az ember azok elé állni akiket állandóan becsap, megszégyenít, semmibe vesz!Csak azok éltetik, akiknek hasznot hajt, és ezek egyre kevesebben vannak!
jesz
azt írja a cikk, hogy az európai ügyészség nem tökölne...az biza rendet rakna...hátkérem egy nagy lófaszt!

Az a Kájli nevű korrupt, pénzlopós picsa is ott ténfereg, ahol nem lenne szabad, ha az unijós ügyészség nem lenne megvehető...néhány szopás, és minden rendben...a többi tolvaj is szabadon jön-megy...na ennyit az eu ügyészségről...pont olyanok, mint a magyar
Eladott Ország
Segítsünk az Ügyészségnek, "aki" hónapok alatt sem tudta kinyomozni, ki lehet a Schadl ügyben érintett, három NAGYon arROGÁNs bűnöző: Tóni, Barbara és Ádám! Van valakinek ötlete?...
twitter.com/janos_hary/status/1647480907945721856/photo/1
Önvallomás. Polt Péter korrupt voltam, elsikáltam a fidesz által elkövetett bűncselelkményeket.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273677747_4595734783889106_3693238684484548360_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=VAlPPEfDAbYAX-_Wm3r&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCAfoiNfF7ksxet78qtRQKCeQxQlt74JRRyAh5paQD6dw&oe=6494BF12
kereső
@jesz: 12:09 Nem az úniós ügyészség hatásköre- ha a nemzeti!!! , az adott állam hatósága-igazságszolgáltatása nem kéri a bűnös EP képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, és nem folytat eljárást az adott képviselő ellen. Nézzünk már utána, mielőtt el kezdünk hülyeséget irkálni az LMP után szavbadon.
kereső
És mindenkinek: az eu ügyészségének fő feladata az eu-s támogatások törvénytelen felhasználásának , az eu-s állampolgárai adóforintjainak csalással történő ellopásának felderitése- a bűnösök felkutatása.
Az EP képviselője meg korrumpálódott- pénzt fogadott el azért, hogy katar érdekében "lobbizzon". Nem eu-s pénzeket csalt. lopott- tegyünk már különbséget. Jó? Mert a fideSS összemos mindent- miközben nem bontja ki az igazság mindent részletét.
kereső
Az eu-s képviselő este , ugyanaz mint a völner ügy- pénzt fogadnak el, bizonyos előnyök biztositásáért- klasszikus korrupció!!!
Völner pedig még meddig ült a magyar parlamentben a lebukás után??
Nessy
Majd megállapítja Polt, hogy minden a magyar törvényeknek megfelelően történt, oszt jó napot!
looper
Sztem, megérte - úgy is-úgy is: www.youtube.com/watch?v=rS_VTsCDbIc
(igen, baszd meg, be vagyok baszva, de... nem azért, mert alkoholista vagyok, hanem mert propellerista vagyok)

Azért a témával kapcsolatban is kisajtolok a maradék eszemből valamit, ami akár értelmesnek is tűnhet:

Azért érte meg a hiábavaló erőfeszítést, mert ebből a helyzetből tökéletesen jól fog látszódni a bíróság függősége és egy elnyomó rendszerben a Polt vezette maffiaállamot védő ügyészség mocska.
Polt Péter, rengeteg (!) bűnt elsikáló, az Orbán-maffia bűneiben bűnrészes börtönbe való gazember!

Polt Péter, nem ágyban párnák közt fog megöregedni - ez biztos...
Ja, már megöregedett (kb. 100 ével idősebbnek látszik) és nyomorék lett a bűnei miatt.
Polt Péterre egyszerűen... rossz ránézni!
gina
Ugyan már ,kis zsiros Napoleon majd elintézi ,ad acta lesz belöle,,ennek a tolvajnak mindent szabad, amig agyhalott követöik bálványozzák ezt a szemét bandát
namihami
""...évekig húzódhatnak az aktákat, és sok év múlva eredménytelenül lezárhatják a "vizsgálatot".""
ÉVEKIG?!?!? Én már most megmondom a végeredményt!
Eladott Ország
Ady nagyon időszerű Csutisztánban. „ Micsoda ésszel kormányozzák ezt a szerencsétlen országot? Miért bolondítanak itt bennünket... Ezeknek már ő is sorosista szabadkőműves, bár azt még nem nerték mondani rá, hogy tuggyukki.
uploads.disquscdn.com/images/d38215f40df6f7d0f23a05e852c1d584f51fd7233fccd30218df84406b5e41e4.jpg?w=800&h=960
balos
Addig nyúlik a geci bűneinek listája,amíg valamelyik fizetett csicskája fel nem nyomja 1 kisebb vagyonért!
ómió
Végtére is, Hullaházy efftárs maga az "efftársi etika", Böszme módra!
gina
@ómió: Te esztelen barom ennyi teklik csak , undoritó kis féreg vagy, becsületed nincs mint annak a zsiros cigánynak...a nyelved sz@ros OV seggétöl ,milyen érzés prosztó??
ómió
@gina: Amikor - ahogy most is - éppen a Böszmeánuszban "oldódsz fel", bolsiék szarkupaca, akkor, mindig ilyen "ütős" az elmebetegséged!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.