Márciusban Orbán Viktor egyiptomi tárgyalásai után olaszországi kitérőt tett a honvédség repülőjével. Az ügyészség kezdetben megtagadta a vizsgálatot, de Hadházy ezt a határozatot bíróságra vitte – írta meg a HVG.

„Visszaélés és a hűtlen kezelés”– előrelépés Hadházy feljelentésében?

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Február végén Orbán Viktor Egyiptomban tárgyalt, azonban a honvédségi Airbus A319-es csapatszállítóval nem Budapestre tért vissza, hanem Olaszország felé vette az irányt, nem miniszterelnöki szerepkörében. Ezzel kapcsolatban Hadházy Ákos pártfüggetlen ellenzéki képviselő feljelentést tett, azonban az ügyészség vizsgálat nélkül megtagadta a nyomozást.

A HVG megírta, hogy vasárnap reggel Hadházy a Facebook-oldalán bejelentette, hogy megtámadta a bíróságon az elutasító határozatot. Az EU-s pénzekkel kapcsolatos küzdelem részeként a Fidesz-többség elfogadta, hogy a korrupciós ügyekben a nyomozást megtagadó határozatot bíróság elé lehet vinni.

Hadházy szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte az ügyészség döntését. Ennek eredményeként Hadházy feljelentése hivatali visszaélés és hűtlen kezelés vádjával a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hatáskörébe került.

A politikus hangsúlyozta, hogy nem szabad túlértékelni a fejleményeket, mivel

"a nyomozás megindítása nem jelenti azt, hogy azt a szakmai szabályok szerint végigviszik".

Ehelyett évekig húzódhatnak az aktákat, és sok év múlva eredménytelenül lezárhatják a "vizsgálatot". Hadházy szerint az Európai Ügyészség képes lenne egy ilyen ügyet teljes mértékben feldolgozni.

Forrás: hvg.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd megállapítja Polt, hogy minden a magyar törvényeknek megfelelően történt, oszt jó napot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
""...évekig húzódhatnak az aktákat, és sok év múlva eredménytelenül lezárhatják a "vizsgálatot".""
ÉVEKIG?!?!? Én már most megmondom a végeredményt!
Eladott Ország
Ady nagyon időszerű Csutisztánban. „ Micsoda ésszel kormányozzák ezt a szerencsétlen országot? Miért bolondítanak itt bennünket... Ezeknek már ő is sorosista szabadkőműves, bár azt még nem nerték mondani rá, hogy tuggyukki.
uploads.disquscdn.com/images/d38215f40df6f7d0f23a05e852c1d584f51fd7233fccd30218df84406b5e41e4.jpg?w=800&h=960
balos
Addig nyúlik a geci bűneinek listája,amíg valamelyik fizetett csicskája fel nem nyomja 1 kisebb vagyonért!
ómió
Végtére is, Hullaházy efftárs maga az "efftársi etika", Böszme módra!
gina
@ómió: Te esztelen barom ennyi teklik csak , undoritó kis féreg vagy, becsületed nincs mint annak a zsiros cigánynak...a nyelved sz@ros OV seggétöl ,milyen érzés prosztó??
ómió
@gina: Amikor - ahogy most is - éppen a Böszmeánuszban "oldódsz fel", bolsiék szarkupaca, akkor, mindig ilyen "ütős" az elmebetegséged!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.