Mihajo Palincsak az Izjum melletti erdőben márciusban készítette azt a fotót, ami a napokban egy új magyar kormányhirdetés fő motívumává vált.

"Nem is tudom, mit mondjak. Furcsa, hogy Magyarország, azaz a szomszédunk az, aki minden lehetőséget megragad arra, hogy nehezebbé tegye a mi életünket itt Ukrajnában, miközben az egész nyugati világ egyesült, hogy segítsen nekünk”

- mondta a 444-nek a fotós, aki az alábbi kép jobb oldalán látható képet készítette.

Kiakadt az ukrán fotós azon, ahogy a tömegsírokról készült fotóját felhasználta a magyar kormány

A 45 ezer lakosú várost hat hónap orosz megszállás után szabadította fel 2022 szeptemberében az ukrán hadsereg az őszi ellentámadási hullámban. Az orosz csapatok kivonulása után fedezték fel, hogy a város szélén a megszállók egyfajta rögtönzött temetőt hoztak létre. 

A fotó felhasználásával ezt a történetet használja a kormány kontextus nélkül a „békepárti” narratívájához.

A fotós azt is elmondta, hogy leírás nélkül semmi nem derül ki arról, valójában mi látható a képen. Így ez csupán ízléstelen hatásvadászat.

"nem vagyok tehát boldog, de mit lehet tenni. Az ügynökségtől megvették a képet, azt csinálnak vele, amit akarnak.”

- mondta a kép készítője.

Forrás: 444.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
béke akkor lesz ha világ kiiktatja a puhos féléket,...remélem az ukik...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
béke akkor lesz ha világ kiiktatja a puhos féléket,...remélem az ukik...
Eladott Ország
Mi lenne ez az orrba-szájba, a csapból is folyó béke? Ukrajna hagyja jóvá, fogadja el Putyin hódítását? Mondjon le mindenről, hódoljon be a ruszkiknak, annyi pusztítás és véráldozat után? Köpje szembe az Uniót, Amerikát, akik rengeteg pénzzel, fegyverrel, szankciókkal támogatták őket? Jó lenne, ha ez a nyálasszájú kakadu, meg a geci részleteznék, hogy mi lenne az a BÉKE, mégis hogy képzelik?! Anno Trianonkor is ezt nyomták a magyarok, hogy csak legyen béke?! Idióta pitiáner középkori nézetű kurmány’ ennyit tud ! Nincs az mennyiségű fideszes fekália amit ne tudnának másra kenni !
Orbán: Mi békepártiak vagyunk!
pbs.twimg.com/media/FtrHivfXsAEWIm-?format=jpg&name=large
Magyarország valóban NATO-ország? Tényleg érdekli őket Európa és a Szövetség, vagy csak Putyin bábjai?!
twitter.com/mats_data/status/1661255723387346945/photo/1
Magyarország miniszterelnöke – mélytorok hadművelet ( Deep Throat)
twitter.com/FinlandNATO2023/status/1661463580787589121/photo/1
Péter2
fideszes horda, söpredék , fel sem tudja fogni , hogy milyen mikor megtámadják valakinek a hazáját , persze Trianonról meg tud óbégatni , pedig az is a jobboldal nézet sara, hamar elfelejtették , hogy miattuk csonka az ország , ha már emberként nem értik meg , talán állatként , hogy az Ukrán hazafiak, csak akkor teszik le a fegyvert , ha elesnek , vagy visszavonul a ruszki horda a nemzetközileg elismert határai mögé , másképp nem lesz béke , nem alusznak a hazájukra , ők nem söpredékek , mint a magyar jobboldal , hogy elvárja, hogy tálcán kínálja fel a hazáját ugye fideszesek férgek , ti még az anyátokat is eladnátok ahogy idáig is tettétek , a hatalomért , pénzért idegen hatalom szolgálatáért ! Okoztatok ennek az országnak akkora anyagi ,demográfiai, pénzügyi károkat , az elmúlt 150 évben , hogy a " kommunizmus " 40 éve , ami inkább szocializmus volt , 100 év alatt nem volna lépes rá !
kereső
@Maccska: Nemzethy, mázas, primitiv cserépedény vagy.Olyanról halottál már, hogy "kegyelet"? Meg olyanról, hogy együttérzés az élővel, és a holtakkal? Nem ? Itt vered a nyálad ezen a hallatlanul feháboritó kormány propagandán- nélkülözve mindent, a mi humán, ami emberi. Te vagy a hányadék, kormányoddal együtt.
Nyírfa
Sem lemosni magunkról, sem elfeledtetni nem tudjuk, hogy milyen aljas kormányt tartunk magunk fölé.
Ennek a háborúnak is vége szakad egyszer, és meg fog indulni az újjáépítés, de a magyarokra megvetés és kiközösítés vár.
kereső
Gábor György:
Megdöbbentő számomra, hogy miközben a fideszes agytröszt komoly és igényes szellemi erőfeszítéssel megalkotta a „Háborúpártiak” című vizuális remekművét, embert próbáló intellektuális kihívásnak felelve meg, s követve a morális kilométerkőként messze kimagasló Gulyás Gergely szelíd humánumtól átcsipkézett instrukcióját, amely szerint a Fideszben még füllenteni sem szabad, a plakáton ismét és újra lerántva a leplet az öt vérnősző szörnyetegről, ám eközben, épp a Petőfi bicentenárium évében egyszerű trehányságból lefelejtették a hatodik trógert, magát Petőfi Sándort, jóllehet egyszeriben annyi, de annyi remekül megfizetett Petőfi-szakértő bújt elő a talajgyökérzetből.
Mert Petőfinél az öt vérnősző közül egyikük sem volt háborúpártibb. Írt olyan verset Gyurcsány, Dobrev vagy Karácsony, mint amilyet ez a Petőfi nevű kiméra?
Petőfi Sándor: HÁBORÚ VOLT...
Háború volt mindig éltem
Legszebb gondolatja,
Háború, hol vérét a szív
Szabadságért ontja!
Egy szentség van a világon,
Melyért fegyverünkkel
Sírunkat megásni méltó,
Melyért vérzenünk kell;
Ez a szentség a szabadság!
Őrültek valának
Mindazok, kik más egyébért
Éltet áldozának.
Békét, békét a világnak,
De ne zsarnokkénytől,
Békét csupán a szabadság
Fölszentelt kezéből.
Majd ha így lesz a világon
Általános béke,
Vessük akkor fegyverünket
Tenger fenekére.
De míg így nincs: addig fegyvert,
Fegyvert mindhalálig!
Tartson bár a háború az
Ítélet napjáig!
(Pest, 1847. március)
És figyeljük meg, hogy a versnek nevezett fércműben a „szabadság” szó három ízben is előfordul (!!!), ráadásul ez a magyar költőnek nevezett homunculus a békét feltételhez köti, s nem is akármilyenhez: „Békét, békét a világnak, / De ne zsarnokkénytől, / Békét csupán a szabadság / Fölszentelt kezéből.”
Egyáltalán nem csoda, hogy midőn Petőfi még színészként tengette az életét, a háborúpárti világhatalom már akkor egy Zelenszkij 2.0-t készült belőle faragni.
2023.06.20.
Nyírfa
@kereső: 17.58

Furcsa, hogy a XXI. században még élnek ilyen primitív egyedek mint ez a macskaféle is.
kereső
@Nyírfa: Nem furcsa ez- ezek a humanoid félék, képesek lesüllyedni az aljasságnak a mérhetetlen fokára, amit a kormány , a fideSS, a NER képvisel. Nem sok közük van az "Emberhez", gondolkodó humanoidhoz, Erkölcs nélküli zülöttek, miköozben hányják magukra a keresztet.
izéke
@Nyírfa: egy patkány aki macskának hívatja magát,,,szégyelli az identitását mint rákay a kálmánt ;)))
gina
Rohadt patkányok ezek semmit nem szégyelnek, becstelen emberi szemetek,,
Nyírfa
@kereső: 18.12

Piacra menet több plakát is szembe jött, mind a baloldal háborúpártiságát sulykolva. Az első gondolatom az volt, hogy Orbánt egyetlen motiváció tartja életben, és ez nem a nemzet felvirágoztatása, hanem a fordítottan arányos bizonyítási vágy, ami már az ország tragédiájává vált.
Aztán azon rökönyödtem meg, hogy erre van pénz. És, hogy ilyen pofátlan, dedós szintű emberek döntenek életről, halálról.
Úgyhogy az egyiknél megálltam, és megsimogattam a kiplakátolt arcokat, gondolatban azt üzenve nekik, hogy Orbán és bandája csak egy pillanat tört része a történelmünkben. Rossz pillanat, de el fog múlni. És akkor újrakezdünk.
gina
Pereljék is be ezeket az emberi patkányokat...milliókkal, csak a baj a nép fizeti ennek a zsiros cigánynak minden lépését,
Nyírfa
@kereső: 18.19

Nekem bizony, furcsa. Nem így nevelkedtem az átkosban, nem így tanítottak, nem ilyen volt a családom, a környezetem. És azt reméltem, hogy a XXI. század elhozza azt a fejlődést, amelynek a szellemében éltem az életem. Nem érdekes, hogy száz éve is a húszas években kapott gellert a magyar politika? Pontosabban: akkor tért vissza az összes elhajított bumeráng.
Nyírfa
@izéke: 18.20

A pakányok most kikérik maguknak, ugyanis a még Konfuciusz idejéből származó kínai asztrológia szerint a patkány az egyik legintelligensebb állat. :)
looper
@Nyírfa: Már sosem lesz jó! És nem én vagyok a szkeptikus, akiről szobrot mintáztak. (most nem értettem telesen, hogy mi írtam, de jól hangzott)
Nyírfa
@looper: Legalább jól hangzott. Ez is valami. :)
Ha megmarad az ország, és magyarként marad fenn, akkor még lehet jó.
kereső
@Nyírfa: 18:28 Nem tagadták meg önmagukat azzal a plakáttal. Hazug, becsületsértő, és hitelrontó.
"Ne tégy felebarátod ellen hazug tanúbizonyságot!"- van még olyan pontja a tiz parancsolatnak(alapvető erkölcsi kódex, még a nem hivőknek is)? Nincs. Csak a rosszindulatú gonoszság morál nélkül- orbán hatalmáért.
looper
@Nyírfa: "Válámi ván, dé ném éz áz igázi!"
Nyírfa
@kereső: 19.05

Igen. Hazug és becsületsértő. S bár arra irányul, hogy Gyurcsány, Dobrev, Karácsony, Fodor és Márki-zay hitelét rontsa, de valójában ez is ellenük fordul, mert ez a listázás, ez az ötlettelen, ám erősen fasiszta kampány róluk szól, nem az ellenzékről. Ez az ő imázsuk, az ő önképük. Már nem is titkolják, hogy csak vicsorgó, veszett kutyák.
Nyírfa
@looper: 19.05

Képzeld, féltem Rajkintól. Még gyerek voltam, és, amikor beadták tőle a válámi vánt, én kimentem a szobából.
Volt benne válámi végzetszerű...még most is érzem.
ómió
De, ha elhazudni tervezte, miért készítette!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.