Szolnokon tartotta első kvízestjét Gyurcsány Ferenc DK-szimpatizáns fiataloknak.

"A Gyurcsány nevű csávó, az én vagyok." Fiataloknak tartott kvízestet a DK elnöke

"Feri" a srácok között lazára vette a figurát. Az egyik kérdésre például ez volt a válasza:

"A Gyurcsány nevű csávó, az én vagyok."

A jófejkedő Gyurcsány Ferenc igyekezett önironikusnak tűnni, ezért egy "klasszikust" is idézett a játék során:

"nem kicsit, nagyon"

- utalva ezzel az elhíresült őszödi beszédére.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
@Pegero: és a puhos köcsög..?...az ritka nagy szardarab...
kereső
Épitkezik a dk- azaz "elhappolja" a választókat a többi elöl. (mondja majd Donáth Anna).
jáger laszló
Ez volt Gyurcsány csávó a maga valójában aki anno L mondta az L híresült igazság beszédét
Vannak olyanok akik ezt nem felejtik L és nem bocsájtják+, pedig már cirka 17 éve történt:
csak ennyi
barátilag
J.L.
looper
Hiába játssza a lazacsávót, meg jópofizik Gyurcsány, ne felejtsük el, hogy neki (!) és csak neki (!) volt "köszönhető" az első kétharmad, amivel az Orbán vezette fideszmaffia átírt és a maga beteg, hazug, tolvaj képére formált egy csomó törvényt, pl. a két legfontosabbat, a választási törvényt (ami miatt már a negyedik kétharmad van) és az orgiázó buzi zsidó által kreált alkotmányellenes alaptörvényt, ami csak... szar - úgy-ahogy van!
Hogy jókat mond/ír? B+, Gyurcsány nem egy kommentelő !!! Kit érdekel, hogy mit ugat, ráadásul sokszor rosszul vagy egyáltalán nem reagálja le a Fidesz mocskát. Az érdekel, hogy mit csinál. Nos, egy nagy büdös semmit! Celebkedik, hobby politizál. (lehet, hogy nem, de ez jön át a hétköznapokban, és ha valaki úgy totyog, mint egy kacsa...)

@kereső: És sajnos igaza van és nem csak Donáthnak, hanem bárkinek, aki ezt mondja, mert így van. Ott van a rengeteg bizonytalan szavazó, akiket évek óta nem tud megszólítani a DK - és igen, mivel a többi ellenzékipárt kénytelen összefogni Gyurcsányékkal...
Már sose tudjuk meg, hogy Gyurcsány nélkül hol tartana az ellenzék, de az a gyanúm, hogy előrébb, mert Gyurcsány egy kerékkötő az ellenzéki oldalon és rányomja a bélyegét az ellenzéki politizálásra - ez nem vitás!
Valamit tud a csávó, de az QRVA KEVÉS, még a kétharmad megszüntetéséhez is!

(Sajnálom, ha nem teccik sok ellenzékinek, de engem csak a valóság érdekel - az ellenzéki oldalon is!)
Csizmás Kond
...bárhogy jópofiskodik akkor is egy kelekótya marad. Azt amit elrontott ilyen beköpésekkel soha nem lehet helyrehozni.
ómió
Szóval, még mindig "lazán" hazudozik! "Reggel, éjjel meg este"!
kereső
@looper: 08:56 Sajnálom, de nem értek Veled egyet- ami az első kétharmadot illeti- és ezzel nem menten fel Gyurcsányt azok alól a hibák alól, amelyet elkövetett a miniszterelnöksége alatt. Valamit mindenki "elfelejt", mert igy kényelmesebb mindenkinek- az mszp-nek, a liberálisoknak, az lmp-nek, a jobbiknak...és mindenkinek. 2010 előtt, akár tetszik-akár nem demokrácia volt Magyarországon- és nem csak az üres kellékei voltak meg, mint manapség. GYF nem volt teljhatalmú miniszterelnök- aki uralta a kormányt, a parlamentet, az mszp-szdsz koaliciót, a sajtót, az alkotmánybiróságot és az egész közéletet- bár orbán és a fideSS akkor ezt hirdette- hazug módon, amely hazugságokat a teljes magyar sajtó negy elánnal hirdetett orbán után. A magyar parlamentben a fideSS orbstuált , gyakorlatilag minden reform lépést és ebben partner volt az mszp. Az szdsz, és értelmiségének nagy többsége meg nem látott a "gőgtől"- lenézve ezzel a társadalmat, amely tulajdonképpen meggátolta az eü elkerülhetetlen több biztositóra történő átállását- tőkét bevonva az eü ellátásba.És ezze teret adott a fideSS populista kommunikációjának- amely aztán a szociális népszavazásba torkollott- és az mszp-nek is igy volt jó tulajdonképpen.
És nem is akarom tovább folytatni- mert minek, nem tudtok tárgyilagosak lenni, hogy mennyiben voltak igazak a fideSS/jobbik/lmp vádjai GYF ellen, és mennyiben nem. És nem zudtok elszakadni a fideSS narrativától- hogy Ő a patás ördög.Nem vagytok hajlandók tudomást venni tényekről: Sólyom László akkori köztársasági elnök állásfoglalásáról, nem vagytok hajlandók tudomást venni azokról a megmondó embberekról- akik már 2008/2009.ben azt nyomták az emberek fejébe, hogy "nem kell félni az orbáni 2/3-tól", nem vagytok hajlandóak tudomásul venni azt a tényt, hogy az mszp gyakorlatilag 2009-ben már teljes egészében átengedte az országot a fideSSnek, amely egyébként is 2006 októberétől kezdve két hatalom között őrlődött:
kereső
@looper: Volt a kormány és csekély többséget parlament-és volt a narancsba borult önkormányzatiság.
Ne feledjük, hogy Bajnai még 2010-ben is mekkora demokratának mondta orbánt- holott akkor már látszott azok számára, akik nem csak néztek, hogy nem az. Nagyon nem.

Ami meg az épitkezést illeti- ki a jó fene gátolja meg a nagyérdemút, hogy gyurcsányon kivül másra is odafigyeljen, hogy a momentumot, az lmp-t támogassa.? Miért GYF a hibás abban, ha középszerúek nem akarnak tovább látni Bpest határánál? Tényleg, miért is van az, hogy Dobrev Klára az előválasztás során tarolt vidéken? Most siránkozik mindenki, hogy a választás vidéken- az "agymosottokon" dől el. Tudod mit mondok- majd, ha beismeritek a tévedéseiteket, és reálisan gondolkodtok a dk-ról, akkor majd lehet itten tömegeket megmozgatni, de addig csak le lehet váltani Gyurcsányt.
Váltsátok le- bár az ász megteszi ezt a szivességet mindazoknak , akik ezt meghirdették. Egy a baj, hogy a teljes ellenzék megy ezáltal a levesbe- mi mindannyian.
Béla333
Sajnálom azokat, akik azt gondolják és hirdetik, hogy 2010 előtt demokrácia volt ebben az országban, mert nem volt!
Ha az lett volna, akkor az olajszőkítésben részt vett politikusok tömegei ülnének még mindig börtönben, a 2006-os puccs szervezőivel egyetemben.
Akkor nem lett volna lehetőség az MSZP-Fidesz közös közpénz lopásokra, mert egy demokráciában ezeket bizony ugyanúgy kezelik, mintha azt Pista bácsi követte volna el.
Egy demokráciában nem helyeznek a politikusok a legfőbb bűnüldöző pozícióba olyan embert, aki mondkét oldal köztörvényes bűncselekményeit eltussolja.
Ebben az országban igazi demokrácia nem volt. Sem 2010 előtt, azóta meg pláne nem!
Béla333
Egyértelmű a dolog! Gyurcsány nem a maffia ellen játszik (csak szóban!), hanem a legfontosabb számára az, hogy egyeduralkodó legyen az ellenzéki térfélen.
Csak azt felejti el, hogy ebbéli tevékenységében barátokat, szavazókat nem szerez, csak ellenségeket.
Aztán mit ér el azzal, ha ő és a pártja lesz a legerősebb ellenzéki alakulat, de a maffiát a személye miatt képtelen lesz legyűrni? Semmit! Csak telik-múlik az idő, már 33 éve történt a gengszterváltás és ha így folytatódik, akkor ebbe a baromkodásba belepusztul az ország.
De csak hajrá Feri!
bence
@Csizmás Kond: ! Ami helyrehozhatatlan , az a 13 év amióta Döbrögi és az őt támogató országát meglopó söpredékei vannak hatalomban !
bence
@Pegero: ! Nem válhat mindenkiből skizofréniával kezelt egy országot átvilágítás nélkül vezető vadbarom !
drrotf
Aki látta és hallotta az első Gyurcsány -Orbán választási vitát az tapasztalhatta, hogy Gyurcsány egy jó előadó, érti amiről beszél, és stílusával, és nagyobb szakmai ismeretével akkor lemosta Orbánt a színpadról!Nem is állt ki ezek után vitázni Gyurcsánnyal Orbán mert emlékezett a csúfos szereplésére.Ekkor került Gyurcsány hatalomra, Orbán bukott miniszterelnök lett, amit azóta nem emlegetnek, mert gondolom nem válik a doktorminiszterelnök dicsőségére,
Csizmás Kond
@bence: ...csak nincs szándékodba a hatalom elfoglalása ?
Pálinkás Pál
@Pegero: orbán a cigók, a külhoni paraziták, meg a demens nyuggerek miniszterelnöke, nem Magyarországé...
kereső
@Béla333: @Béla333: Tudod miért volt demokrácia? Mert bármelyik kormány leváltható volt. Most próbáld meg! A demokráciának nem az a fokmérője, hogy lopnak-e, van-e korrupció(mindenhol van), hanem az, hogy van-e felelősségre vonás- akár politikai, akár büntetőjogi. Politikai felelősségre vonás volt- 2010-ig, ennek legszebb példája Gyurcsány . A büntetőügyi felelősségre vonásnak meg az volt az akadálya- a pártok nem demokratikus múködése, az együtt "mutyizás"- amely kiszolgáltatta az országot gazdaságilag. Na ez is megváltozott 2014 után- jött a törvényesitett rablás, és az ideológiai nagy fordulat a szélsőjobb irányába, Itt zárt be minden kapu az ellenzék előtt- innentől orbán leváltathatatlan- akár dk-val, akár dk nélkül. Az ország előtt két út van- vagy negyven éves fideSS uralom az orosz föderáció árnyékában, vagy ...
És ezen a hely zeten abszolút nem segit, és nem segit változtatni amig mindenki a pártjai érdekei mentén politizál- a dk is- és nem az ország érdekében. Szó nem esik arról, hogy a törvényesitett lopás , a rendszerszintú korrupció oka- a demokrácia és a jogállam hiánya. Mindenki csak hajtogatja a maga kis mondókáját- de még véletlenül sem érinti a legfőbb okot/okokat. Még a legújabb messiás sem. Nem volt tökéletes a demokrácia előtt- de volt,
aki mást mond, az hazudik-és tulajdonképpen összemossa ,mind a 33 évet, ezt pedig nem kellene.
Béla333
@kereső: 15.06
Hogy egy kormány leváltható-e normális eszközökkel, az csak az egyik lépcsője, (bár valóban fontos lépcsője!) hogy egy országban demokrácia van-e vagy nincs. Egyik lépcsője...
A politikusi korrupciónál nem az a lényeg, hogy az mindenhol van, így aztán fogadjuk el, hogy nálunk is van, hanem az, hogy az ellen a politikusi "elit" fellép-e és eredményesen lép-e fel, vagy ellenkezőleg: kéz-kezet mos alapon félrenéz a másik politikusi garnitúra bűncselekményénél azért, hogy az övét se vizsgálják egy adott esetben.
Köztörvényes bűncselekményeknél csak porhintés a "politikai következmény" emlegetése, hogy majd a választók megbüntetik a politikusi bűnözőket, ugyanis a választók nem bírók, nem ügyészek. A politikusok bűncselekményeit - ugyanúgy ahogy azt pl. Mari néninél - az ügyészségnek, a rendőrségnek kell felderíteni, kinyomozni. Na ez az, amit nálunk hírből sem ismerünk.
kereső
@Béla333: Bélám, ha nincs demokrácia- azaz nincs szabad választás, és a hatalom nem leváltható , az egyenlő azzal, hogy a hatalmi ágak szétválasztása csak porhintés- igy az igazságszolgáltatás politikai befolyása is létezik.A rendőrség meg nem független szervezet- mert nem más, mint az állam erőszakszervezete, és az "állam"-kormány mindekori alárendeltje.
Ha, nincs politikai akarat- márpedig, 2010 előtti időszakra értem- hogy az ismert/félig ismert okok miatt (puchék tevékenysége, az szdsz korrpuciói) nem működik megfelelően a NEM politikai felelősségre vonás, az a pártok önzése , és a gazdaségi életbeni összefonódások eredménye. Nagyon nagy bűnének tartom a rendszerváltó értelmiségnek, az irástudóknak , hogy nem tanitották a "demokráciát" az istenadtával- ezért is lehetett /és lehet populista szólamokkal elszéditeni, megvezetni. Most meg már ott ott tartunk, hogy orbán konszolidálja a fasiszta diktatúráját, miközben a demokratikus oldal, még mindig ott tart, hogy kivel igen, kivel nem- és nem hajlandók túllépni pártérdekeiken. Egymást támadják- nem a NERT- és nem igér senki sem vagyonelkobzást, elszámoltatást- a közélet teljes átvilágitását, és főleg őszinteséget nem. Az én szavazatom azé lesz, aki ezt igéri, és felelősséget vállal a tetteiért, a szavaiért. Mert ennek is hijján vagyunk.
Mindazon által, orbán nem leváltható-- és 2026 ban méginkább nem lesz az.Vagy megbukik előbb- mert a külső körülmények olyan gazdasági és politikai helyzetet teremtenek, vagy nincs értelme 2026-nak sem.
Béla333
@kereső: 18.05
"...és nem igér senki sem vagyonelkobzást, elszámoltatást- a közélet teljes átvilágitását, és főleg őszinteséget nem. "

Tudom, nagyon nem szereted, hogy felhánytorgatom, de volt itt egy olyan párt, amelyiknek volt antikorrupciós programja, csakhogy ezt a pártot a DK-s fanatikusok lealázták, ahol tudták, mert másként gondoltak el bizonyos dolgokat, mint ahogy azt Gyurcsány gondolta. Ez az LMP volt. (Nem a mai, hanem a 2018-as!):
lmp.hu/korrupcio/antikorrupcios-javaslat-11-pontban/
Akkor meg ne gyere azzal, hogy nem lett volna a korrupció megszüntetésére ellenzéki program, mert volt ilyen!!!
Csak mivel ezt a pártot nem Gyurcsány vezette, hát mocskoltátok, ahol csak tudtátok! Most meg sír a szátok!
kereső
@Béla333: Béla, tudod, hogy lmp-sre szavaztam 2018-ban? Mert ő volt a jelölt. Észre vehetted volna már, hogy nem "pártokban" gondolkodom- nekem nincsen lieblingem, csak éppen nagyon zavar, ha gyurcsányt nem tárgyilagosan itélik meg- hanem a fideSS narrativája szerint.
És, ha korrupció: a III. magyar Köztársaság történetében a Gyurcsány kormány volt az első, amely antikorrupciós törvényjavaslatot vitt a magyar parlament elé- sajnálatos módon , az mszp - fideSS közös erővel ezt nagyon felhigitották. Ennek volt köszönhető- amit azután a fideSS el is törölt- hogy sok polgármesternek választania kellett- vagy ogy képviselő, vagy polgármester. Ennek köszönhető, hogy a vidéki mszp-s párt potentátok megvonták bizalmukat Gyurcsánytól.
verőce21
Lehet, hogy mégis igazat mondott Ferenc testvér, amikor véletlenül "összecsórt fontok"-ról beszélt, az "összeforrt csontok" helyett...? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.