Kedd este megjelent a miniszterelnöki honlapon Orbán Viktor Bild-interjújának második része. A legolvasottabb német napilapban főként az orosz-ukrán háborúról, Magyarország vezetésének ezzel kapcsolatos meglátásairól kérdezték Orbánt, valamint szóba került az EU jövője és a migráció kérdése is.

Az interjúban kérdezték Orbánt Oroszországról, Putyinról és a háborúról. A válaszokból egyrészt megismerhetjük az orbáni nemzetkarakterológia újabb elemeit („az oroszok nem azon az alapon élik az életüket, hogy bárki meggyőzze őket bármiről. Ez egy hatalomalapú nép”), másrészt megtudhatjuk, hogy Orbán fel tudná hívni telefonon Putyint, csak nem akarja.

Orbán szerint Putyin nem bukhat meg: "Bármikor felhívhatnám Putyint, és szerintem bármikor hajlandó is lenne beszélgetni"

A Kreml által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyalása Moszkvában 2022. február 1-jén. MTI/Kreml

Bild, Paul Ronzheimer: Miniszterelnök úr, köszönjük, hogy fogadott bennünket itt, Budapesten. A világon mindenki arról beszél, hogy mi történt szombaton Oroszországban. Mire gondolt, amikor Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője arra utasította csapatait, hogy induljanak meg Moszkva irányába?

Azt gondoltam, hogy ez az oroszok dolga, és majd hamar megoldják. Tehát nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget ennek az eseménynek.

- mondta Orbán.

Nem tulajdonít túl nagy jelentőséget?

Így van.

Mit hallott Oroszországból? Önnek jó kapcsolatai vannak ott.

Nem, nekünk hírszerzési szolgálataink vannak. Ők mindennél megbízhatóbbak.

Tehát mit hallott?

Azt mondták, hogy ennek nincs jelentősége.

Ez miként lehetséges? Szerintem Putyin nem tűnik már túl erősnek. Nem gondolja?

Tudja, amikor… A magyar tapasztalat az, hogy amikor van egy ilyen partizán típusú egység vagy hadsereg, és egy igazi háborúban be kell vetni a reguláris hadsereget, a partizán egységeket pedig alá kell rendelni az állandó hadseregnek, az nehezen kezelhető helyzet. Szerintem ez volt az oka.

Ön szerint mennyire gyengült meg Putyin?

Tudja, az, hogy ez megtörténhetett, a gyengeség egyértelmű jele, de amikor a helyzetet sikerül 24 órán belül rendezni, az az erő jele.

Tehát azt gondolja, hogy Putyin még mindig erős?

Putyin Oroszország elnöke. Ha valaki azt gondolja, hogy megbukhat vagy lecserélhető, az egész egyszerűen nem érti meg az orosz embereket és az orosz közjogi struktúrákat.

Ön szerint Putyin még mindig Oroszország elnöke lesz 2024-ben?

Hát persze, ez a realitás.

Ha ezen a héten lehetősége lenne beszélni Vlagyimir Putyinnal, mit mondana neki?

Van rá lehetőségem…

De felhívja?

Nem. Nincs rá okom. De bármikor felhívhatnám. És szerintem bármikor hajlandó is lenne beszélgetést folytatni. Azonban jelenleg nem lenne helyénvaló felhívni. Miért is tenném? Mi komoly emberek vagyunk. Ha felhívjuk egymást, akkor az azt jelenti, hogy valamit el szeretnénk érni. Ha az embernek nincs valamilyen ajánlata, ha nincs elképzelése, akkor miért beszélgetnénk? A probléma az, hogy Magyarország nem elég erős Európában ahhoz, hogy az eseményeket a béke irányába terelje. Ezért nincs értelme, hogy felhívjam.

És meg tudná győzni csapatainak Ukrajnából való kivonásáról?

Szerintem meg kell azt értenünk, hogy az oroszok nem azon az alapon élik az életüket, hogy bárki meggyőzze őket bármiről. Ez egy hatalomalapú nép. És csak egy másik nagyhatalom tudja őket meggyőzni bármiről. De ez az Egyesült Államok. Mi, európaiak ezt már megpróbáltuk. Ezt ne feledje! Amikor a krími konfliktus volt, mi, európaiak úgy döntöttünk, hogy békét teremtünk, tartós békét, kihagyva ebből az amerikaiakat, valószínűleg helyesen, és megkötöttük a minszki egyezményt, amelyet a németek és a franciák garantáltak. De kiderült, hogy a németek és a franciák még együtt sem elég erősek a béke garantálásához. Ez szomorú. Egyáltalán nem örülök ennek. Ezért van most ez a háború. Az egyetlen megoldás, ha az oroszok és az amerikaiak leülnek tárgyalni, és garantálják a békét Európa számára.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
"Mi komoly emberek vagyunk. Ha felhívjuk egymást, akkor az azt jelenti, hogy valamit el szeretnénk érni. Ha az embernek nincs valamilyen ajánlata, ha nincs elképzelése, akkor miért beszélgetnénk? "

Akkor az ajánlatát, hogy legyen béke, miért azoknak mondogatja, akik ezért nem tehetnek semmit? Miért nem ajánlja Putyinnak, hogy hagyja abba a háborút, amire minden bajt ráfog, azt is, ami a saját hibája?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Megáll az eszem, most már tényleg.
"Tudja, amikor… A magyar tapasztalat az, hogy amikor van egy ilyen partizán típusú egység vagy hadsereg, és egy igazi háborúban be kell vetni a reguláris hadsereget, a partizán egységeket pedig alá kell rendelni az állandó hadseregnek, az nehezen kezelhető helyzet. Szerintem ez volt az oka."- a wagner gyilkos zsoldossereg, "partizán alakulat" orbán szerint.

Mondom én, hogy nem sokára kiérdemli a magyarság ismét a "legpocsékabb nemzet" jelzőt...:((((((((((((((((((((((((((
nemkati
"Mi komoly emberek vagyunk. Ha felhívjuk egymást, akkor az azt jelenti, hogy valamit el szeretnénk érni. Ha az embernek nincs valamilyen ajánlata, ha nincs elképzelése, akkor miért beszélgetnénk? "

Akkor az ajánlatát, hogy legyen béke, miért azoknak mondogatja, akik ezért nem tehetnek semmit? Miért nem ajánlja Putyinnak, hogy hagyja abba a háborút, amire minden bajt ráfog, azt is, ami a saját hibája?
ómió
Miért!? A Szemkilövetőhegyen, Böszme efftárssal "bulizva", még mit mondott Putyin!?
balos
@szópó--ómió: azért nedveske,mert a családod a muszka megszállás alatt mélyen ellenállt a muszka lakótelepen a kitelepítésnek azért a helyedben nem dicsekednék ezzel sem!Hát mivel a gerinctelenek csoportjában a béka is a fönököd jobb ha tovább úszol a szarban!CSALÁDOSTÚL!
sokanvagyunk
A képen is interurbán - igencsak távoli - beszélgetést folytatott vele.
ómió
@balos: Mi van, bolsiék aberrált tehénbaszója!? Még így, a bolsi latrinából kikecmeregve is a "régi boldog efftársi évek emléke" kísérti szarkupacságodat!? Ahhoz képest már nem volt elég "édi" a putyini hátsó, amit Böszme gazdáddal együtt nyaltatok a Szemkilövetőhegyen!?
drrotf
Ha nem mondja OV, hogy bár mikor felhívhatja Putyint és beszélhet vele, ezt akkor is tudjuk, ha nem mondja.A magyar ember már csak így szokott csinálni, az esküdt ellenséggel bármikor bájcseveghet!
Revans
Üdv kommentelők!
Én semmilyen cikk alatt nem fogok állást foglalni,egy bizonyos ember típusra vagyok kíváncsi,aki ezen az oldalon tevékenykedik több néven,mindenki tudja kiről van szó.
Nem sokáig leszek itt megyek a többi fórumra is,de néha lehet vissza jövök megrángatni a bajszát.
Macskaszem
Azt hitték a Szovjetunióról is, hogy nem bukhat meg, a Kádár rendszerről is, a Ceaușescu rendszerről is, aztán mégis megbuktak.

Csak szólok, hogy a szovjet bukással bukott a Kádár rendszer is, a Putyin bukással bukik az Orbán rendszer is, mert akkor felszínre kerül az összes disznóság amit a csúti suttyó Magyarország ellen elkövetett.
Revans
@durbincs:Mi van kopasz,zaklatottnak tűnik?
Aranyeres segglukát még nem pergették+a szakállas pöcsös nők?:))
Emmersson71
...

"...leghangosabban Szergej Karaganov, Putyin egyik régi harcostársa és propagandistája veri a harci dobokat. Karaganov két nagy cikkben (Nincs más választás, Oroszországnak nukleáris csapást kell mérnie Európára, illetve Egy nehéz, de szükséges döntés címmel) értekezik arról, hogy miért nem kell félni atombombával támadni:

- A kölcsönös nukleáris elrettentés okozta félelem hozta el a békét két világháború után.
- De a félelem már megkopott, feledésbe merült, az atombomba bevetésének lehetőségét senki sem veszi komolyan.
- Oroszország addig gyenge marad, amíg le nem rázza a nyugati gondolkodást.
- Ehhez újra kell gondolnia az atomfegyver bevethetőségének minimumfeltételeit.
- Csak egy atomcsapás árán kerülhetjük el az újabb világháborút.

Karaganov szerint az atombomba egy isteni ajándék volt, de elfelejtettünk félni tőle, pedig ez a félelem garantálta a békét.

g7.hu/vilag/20230628/felporogtek-putyin-strategai-akik-szerint-itt-az-ido-atombombat-dobni-europara/
Giovanni Alba
@drrotf: ma, 10:09
viktornak nem ellensége vlagyimir. Nem barátok ugyan, mert a feltételezést felháborodottan utasította vissza, és ő még sohasem hazudott, de nem is ellenségek. A KüKüM kakadu az orosz nép barátja plecsnivel is igazoltan.
(gyenge szóvicc, egy lavór plecsni)
Toller Béla
Ajánlat ? Hát kérjed meg sépen, hogy neme telepítene ide egy atomrakéta üteget, vagy kettőt ? NATO kompatibiliset !
KisGenyo2
Kurva jó a kép!
Mindkét hataloméhes törpe magassarkú cipőben kompenzálja a kisebbrendűségi mániáját!
XD XD
madlaci66
@ómió: megbeszélték, hogy semmivel nem tudja megzsarolni, mint a jelenlegi főtolvajt. Nem is tudta magához rendelni moszkvába.
gina
Te zsiros cigány, de kikéred magadnak hogy nem vagy Putyin barát te hazug erkölcstelen szemét
Néro2
"Bármikor felhívhatnám Putyint, és szerintem bármikor hajlandó is lenne beszélgetni"
Akkor legyél boldog ettől te várbeli desznyó.
És szóljál te zakkant lény ha bárki más vezető is szóba állna veled akár Európában akár Amerikában.
Érdemben.
Azt leszarom , hogy magad lejáratod te izé de , hogy egy Nemzetet miért ?
Bár tudom lexarx meg telibe mindent csak a közkassza kulcs meg a kicscsalád a lényeg.
balos
@szópó-ómió: nedveske a turulbaszócsaládoddal jössz,mikor anyádon végig ment a kozák hadtest összes lóva?
verőce21
Putyin nem bukhat meg. Ő a kereszténység utolsó védőbástyája...!
Most is azért küzd, hogy Európa megmaradjon európainak...!
Toller Béla
Nem bukhat meg ...annyi módon tűnhet el a haverod, dagadt, hogy neked arról fogalmad sincs !
Lepényleső
...ez is ha olyan biztos mint a háború előtti békemissziója,- fellélegezhet emberek több száz milliója?
jáger laszló
Zelenszkijben én sem bízok
Ukrajna tönkretevőjének,Amerika bábjának, 1 karrieristának tartom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@balos: Bolsiék aberrált tehénbaszója! Inkább szedáltasd magadat ott az elmeosztályon!
ómió
@madlaci66: A főtolvajokat nem kell másutt keresni! Őket a bolsi tetübanda reprezentálja! Már Kun Béla óta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.