Ahogy korábban mi is megírtuk, lemond Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyar Nemzet értesülése szerint. Varga vezetheti a Fidesz listáját a 2024-es EP-választáson. Donáth Anna a hírre reagálva kemény szavakkal üzent Varga Juditnak, és közölte vele, hogy "az EP-ben százszor szigorúbb felügyeletre számíthat".

Varga Judit július 31-ével távozik az igazságügyi tárca éléről. Donáth Anna Facebook-oldalán reagált a hírre – szúrta ki a 24.hu.

"Varga Judit váratlan lemondásával lényegében elismerte: ő is érintett a végrehajtói maffiával kapcsolatos visszaélésekben" – Donáth Anna kioktatta a távozó  igazságügyi minisztert

Varga Judit igazságügyi miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 12-én. MTI/Illyés Tibor

A Momentum és a Renew Europe EP-képviselője a posztban emlékeztetett arra is, amikor az igazságügyi miniszterék falusi-csok támogatásból újították fel 195 négyzetméteres balatonhenyei házukat. Varga egyébként később visszafizette az igénybevett csokot.

Donáth Anna azt írta,

Varga Judit váratlan lemondásával lényegében elismerte, amit a közvélemény eddig is sejtett: ő is érintett a minisztériumában történt, végrehajtói maffiával kapcsolatos visszaélésekben, és jobbnak látja, ha Brüsszelbe távozik. Sokadik botránya ez: két éve például az is kiderült, hogy falusi csok-támogatásból újította fel a balatoni nyaralóját.

Csak azt nem értem, hogyan gondolhatja akár ő, akár a miniszterelnök, hogy az Európai Parlament lesz a megfelelő menekülőút számára.

Donáth Anna hozzátette Vargának üzenve, hogy

Csak szólok: az EP-ben százszor szigorúbb felügyeletre számíthat a miniszter az uniós intézményektől. Ott nem bújhat el a kérdések elől, és nem fog a segítségére sietni a propaganda, az ügyészség, meg az egész hatalmi gépezet.

Forrás: 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apfelbaum
@Maccska: "Ritka büdös kurva ez a Donáth Anna."...nem otthon vagy a családi ebéden ahol így beszélhetsz te patkány féreg,takarodj innen a faxpajtásokra ott még like -ot is fogsz kapni ,jah és apád üzeni,hogy délután mentek színes fémet gyűjteni,pihenj addig a bdskrvnydb
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@percsi: Némi fogalom zavar, szereptévesztés! De ez a bigott híveknek magas, mint majomnak a zongora!
aqua40
Színjátszás, megtollasodott, és ez is kevés, ott többet kap.
aqua40
@verőce21: Igaz ott is segíteni a takargatásban...
aqua40
Az állam pénzén most jár felsőfokú iskolába, tehát minden különösebb képesítés sem kell a politizáláshoz, a sok fizetéshez, csak protekció?
aqua40
Azért van ott ahol van, középiskolával, állami pénzből tanulgat, de, fekvése jó...
aqua40
@verőce21: Mint a Szili katalin is nagy manét kap mint a miniszter tanácsadója... nagy a dőzs a politikában, de, érdemes elolvasni a rózsadombi paktumot, abban ott van a nem nyertes pártok is a zsebből-zsebbe is kapnak mindig, ilyen országban élünk,,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.