Magyarország álláspontja az illegális migráció ügyében 2015 óta eléggé konzekvens: nem lehet szó az Európai Unióban a migránsok kvóták szerinti elosztásáról, különösen kötelező kvótákról – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

A migránsoktól retteg Orbán belbiztonsági főtanácsadója, ám a gyárakba tízezrével jöhetek a külföldiek
Kép: YouTube

Bakondi György elmondta: pár héttel ezelőtt ezt a témát a belügyi tanács elé vitték, ahol nem kell egyhangú szavazás, többségi határozatot tudnak hozni. Magyarország és Lengyelország a felvetés ellen szavazott, négy másik ország pedig tartózkodott, ami voltaképp "halk ellenszavazat", tehát "messze nincs egyhangúság".

Azt találták ki, hogy az érkezőket a brüsszeli központból vagy azokban az országokban, ahol túl sokan vannak, szétosztják az Európai Unió tagállamai között – magyarázta, hozzátéve: Magyarországnak körülbelül 30 ezer migránst kellene befogadnia.

Az elképzelések szerint az adott országon belül kellene a migránsok elhelyezését biztosítani, ott történne a menekültkérelmek elbírálása – közölte.

Bakondi György szerint "súlyosan tévednek", akik azt gondolják, hogy azok, akik most tűzharcot folytatnak a szerb határon egymással, és fegyverrel, botokkal, kövekkel fenyegetik a magyar határőrizeti erőket, az országba belépve egyszer csak politikai menekültté válnak, és a belépésükből valamilyen haszna származna az európai embereknek.

Magyarország álláspontja szerint nem lehet szó kvóták szerinti elosztásról, különösen kötelező kvótákról, arról, hogy egy brüsszeli központból megmondják a magyaroknak, hogy hány embert kell befogadni, eltartani, és gondoskodni róluk hosszú távon – hangsúlyozta a belbiztonsági főtanácsadó. A nyugati példákból jól látható, hogy a munka frontján nagy tömegben nem jelennek meg a migránsok, sokkal inkább a szociális ellátórendszert terhelik a jelenlétükkel – jegyezte meg.

Közölte: Magyarország azt az álláspontot képviselte a kezdetektől – és ezzel meg is oldódna a migrációs probléma –, hogy a határon csak az léphessen be, akit már a túloldalon ellenőriztek. Hotspotokban tartózkodva benyújthatnák a kérelmeket az érkezők, és az kaphatna beutazási lehetőséget, akinek a kérelmét elfogadják, a többieknek vissza kellene utazniuk oda, ahonnan jöttek – vázolta az elképzelést.

Magyarország elképzelése nem élvez nagy támogatást azok – elsősorban a Soros-hálózat és a balliberális pártcsaládba tartozó képviselők – részéről, akik úgy gondolják, hogy be kell fogadni a migránsokat, szolidárisnak kell lenni, és az Európai Unió valamennyi államának bevándorlóországgá kell válnia.

Bakondi György hangsúlyozta: ez helytelen megközelítés, és mindent meg fognak tenni azért, hogy ez az elgondolás ne váljon jogszabállyá, kötelezettséggé.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Megjött az ügyeletes rettegő hétvégére. A senkiházi illipsik már be is szartak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Apfelbaum
"ha az ellenzék nyer elszabadul az infláció,kórházak fognak bezárni és migránsok lepik el az országot elveszik a Magyar emberek munkáját"
A bdskrvnydt orsós cigány Geci
Nessy
Bakondi elvtársat hallgatva a Négyszögletes kerek erdő c. mese jut eszembe. : Jönnek a pomogácsok , jönnek a pomogácsok!
Peller Anikó
Az ellenőrizetlen, erőszakos, illegális migrációt nyilvánvalóan minden eszközzel meg kell állítani.

Most, hogy mit hazudoznak össze a bánék, az egy másik történet, mert ritkán tévednek. Még véletlenül sem mondanak igazat.

A francia zavargások egy algériai csávó miatt robbantak ki, főként fiatalalok. Nehéz elképzelni, hogy nem a bevándorlók törnek zúznak.
jáger laszló
A migránsoktól nem rettegni kell hanem a problémát kezelni szükséges és megpróbálni a helyzetet +oldani,nem lesöpörni az asztalról
Bakondi csak szövegel,de a kerítésen túl nem tekint!!
A kerítés nem, lehet végsó +oldás!!
Nincs +oldási javaslata ezért alkalmatlan a feladat ellátáséra!!
Le kell cserélni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
Csakhogy a gyárakba nem illegális mocskok jönnek!
simmering73
Megjött az ügyeletes rettegő hétvégére. A senkiházi illipsik már be is szartak.
Sakk Matt
@vacsi: Ha Magyarországra jössz, nem kell elvenned a magyarok munkáját! Megkapod azt a kormánytól, ha kevesebbért vállalod, mint a magyarok.
Dr. Proktor
Az a migráns pénzt visz, ez a migráns pénzt hoz...
A NER-ben csak ez számít!
A szolidaritás, az elesettek támogatása, mint tudjuk, a komcsik és lipsik mániája...
Yoda69
Budapest tele van migransokkal. Mitol retteg az vakondi elvtars, amikora migransok mar a spajzban vannak?
Ja persze, kell az agyatlan fideSS csurhet felelmben tartani.
ómió
És efftársilag máig se ismerhető fel, hogy ki a migráncs és ki a külföldi bérmunkás!?
Yoda69
@Maccska: A spiclit magatok között keresd.
@ómió: Bolsevik! A kulfodi bermunkas is migrans. Ahogy te is roman migrans vagy aki itt bassza az idejet.
Peller Anikó
@Dr. Proktor: Ácsi, ácsi, ácsi. Nem vállalhatsz szolidaritást 6000 millió emberrel. A mi dolgunk az lenne ha képesek lennénk szolidaritást vállalni a magyarországon élő magyarokkal, elesettekkel, nyuggerekkel, betegekkel, rokkantakkal. És nem utolsó sorban a dolgozókkal.

De semmi esetre sem afrika négereivel vagy ázsia arabjaival. És még csak nemis a nagypofájú román gecikkel.

Az olasz görög törög embercsempészeket meg el kell osztani. Legalább négy felé.

Az Eu feladata meg az lenne, hogy szolidaritást vállaljon az Eu polgáraival, de nem a gecikkel. És pont ezt tette magyarországgal is (sajnos túl sokáig) és ezt teszi most Ukrajnával is. Mert ők most elesettek.
balos
A bacondi féle nyilasokat már szárítani kéne,mert nagyon nedveskék!
jesz
@Peller Anikó: minden szavad érvényes...és mit lehet tenni?

Mert ha beengedik a kerítésmászó gazembereket, itt is égni fognak a városok, mint a franciáknál
Dr. Proktor
@Maccska: Csak az illegális az illegális? A betelepített pedig jó elvtárs?
Clavigo
@Maccska: ,,Én kössz,,jól vagyok Nyugat - Európában...
Peller Anikó
@jesz: A határvédelem az alap. A merkelizmus idiotizmusba csapott át.
Revans
@durbincs:maga is csak 1 söpredék GECI!:))
simmering73
Az öreg rettegőt majd el kell vinni egy buszos kirándulásra valamelyik akkugyárba. Hagy barátkozzon a sok migráns melóssal.
Csizmás Kond
Hazug félretájékoztató cikk. Először is a migráncs nem föltétlen munkavállaló viszont a gyárakban alkalmazott szintén migráncs, bejelenkezett és elbírált munkavállaló.
Clavigo
@Maccska: Egy" őslakosnál " kéglizem"... stb...
Toller Béla
Ezt a neofarok semmikatonát nem kellene elővenni a naftalinból ! Megszüntette a normális vízgazdálkodást, rendészetet, tűzoltóságot, határvédelmet - mi a fenét akar még ? Tehetségtelen balfék ! Rettegjen, de csöndben ! Mutassa be az eltűnési trükkjét !
jáger laszló
Javaslom a migránsoknak ,hogy az ukrán vagy a román határ felől támadjanak,mert ott szabad a pálya és adják ki magukat ukránnak!
csak ennyi
barátilag
J.L.
CsipkeRózsa
"amit 2013-ban Orbán Viktor a Cigányügyi Egyeztető Tanács ülésén mondott. A miniszterelnök ugyanis kijelentette: míg a hazai pártok szinte mindegyike problémának látja a romákat, addig kormánya lehetőségként tekint rájuk, minthogy a cigány közösség valójában afféle rejtett erőforrás, a magyar gazdaság tartaléka."

www.blikk.hu/aktualis/velemeny/tenyleg-rejtett-eroforras-e-a-hazai-ciganysag/serdlf9
qunta
A migráncsok élősködni jönnek /tiszt. a kiv.-nek/, a vendégmunkások dolgozni.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Egy cigányügyi akárminn azt illik mondani ami ott nekik jól hangzik. Ami a valóságot illeti a cigányprobléma akkor kezdődött amikor tonnaszámra hordta haza a nyugat a magyar, a román, a bolgár, a szlovák és még kitudjamilyen cigányokat akik külföldön mutatták be hogy milyen is az ők életvitelük, viszont a zunió követelte hogy itthon megadják azt amit ők ott tőlük megtagadtak. A cigány és minden ember mindig igyekszik a legkönnyebb utat választani a megélhetéséhez, sőt a gyérebben civilizált közösségek akár a legalábbvaló dolgokra is képesek csak dolgozni ne kelljen. Tehát minden ilyen cigány vagy más akár migráncs kérdést csak akkor lehet ésszerűen megoldani, ha azt a helyi tapasztalatok alapján helyi törvények alkalmazásával oldják meg.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A cigány ember is meg akar élni, a családját el akarja tartani, ha van rá módja. A munkát elvégzi, ha szüksége lesz rá, de a munkába járás költsége és elérhetősége is szükséges hozzá. A körülmények ismerete nélkül nem lehet csak egyszerűen elítélni a "nem dolgozást".
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..persze hogy meg, és lenne is ahol...
Nessy
Valamikor volt magyar ipar, gyárak, munkásszállások, voltak a "fekete vonatok", és valóban nagyon sok cigány dolgozott becsületesen, sok éven, évtizeden keresztül. Aztán mindez megszűnt 89-90-ben. Most is lesz majd munkásszállás, betanított munka, de filippinóknak, kínaiaknak.
vacsi
@Sakk Matt: Én úgy hallottam, hogy többet kapnak, pl. az indiai buszvezetők...
verőce21
Off! Észtországban most van a dalosünnep...!
Az ETV2-n élőben lehet nézni...!

otse.err.ee/k/etv2
verőce21
Most énekelik az észt Himnuszt...! :)
Dr. Proktor
@Maccska: Magyarországnak nincs szüksége migránsokra, hiszen van elég prosztó és bunkó, nézz pl. a tükörbe..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.