Miközben a KSH 2023 júniusában 20,1 százalékos inflációt mért, Nagy Márton ünnepel és nagyon optimista. A magyarországi infláció továbbra is az első az Európai Unióban az Eurostat adatai szerint.

Ahogy péntek reggel mi is megírtuk, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2023 júniusában 20,1 százalékos inflációt mért. Ez egyébként azt is jelenti, hogy 2022. szeptembere óta, azaz tíz hónapja folyamatosan húsz százalék fölötti az infláció . írja a Napi.hu.

Az euróövezeti infláció 5,5 százalék volt júniusban, ennek több mint háromszorosa a magyarországi drágulási ütem. A régióhoz képest is dupla a hazai infláció szintje. Az egyik ok az energiaintenzív ágazatok magas aránya a gazdaságban, az élelmiszerárak kiugró mértékű emelkedése, a magas profitinfláció, illetve a forint gyengülése – írja a Növekedés.hu.

Nagy Márton optimista

A kormány célzott intézkedéseinek köszönhetően tovább folytatódott a szankciós infláció trendszerű és egyre nagyobb mértéket elérő csökkenése: a KSH legfrissebb adatai szerint 2023 júniusában – újabb 1,4 százalékponttal – 20,1 százalékra mérséklődött az infláció éves alapon – állapította meg a legfrissebb adatokat kommentálva a gazdaságfejlesztési miniszter.

Az MTI-nek pénteken eljuttatott közleményében Nagy Márton kiemelte, hogy "a szankciós infláció mértéke már ötödével csökkent a januári tetőzéshez képest, tavaly szeptember óta pedig a mostani a legkedvezőbb adat".

Ez sokaknál kiveri a biztosítékot: A gazdaságfejlesztési miniszter ünnepel, miközben már tíz hónapja a lélektani határ fölött nőnek az árak és Európa-rekorder a magyar infláció

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójának átadásán a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban 2023. július 3-án. MTI/Soós Lajos

A miniszter kiemelte: a júniustól bevezetett kötelező akciózás eredményesen működik és hatékonyan szorítja le az inflációt: a boltok ma már egymásra licitálva jelentik be az akciókat, amelynek hatására éves alapon az élelmiszerinfláció júniusban 4,2 százalékponttal mutatott kedvezőbb szintet a megelőző hónaphoz viszonyítva. Májushoz képest pedig jelentősebb csökkenést mutatott az idényzöldségek és gyümölcsök, a vaj, a tej, valamint a tészta ára.

Nagy Márton hozzátette, hogy "a kormányzat folyamatosan és aktívan dolgozik a szankciós infláció egyszámjegyűre szorításán". Már közel 350 ezren használták a július 1-jén elindult online árfigyelőt, a verseny erősödése pedig oda vezetett, hogy egyes boltok már csökkentették az áraikat. A kormány augusztustól 10-ről 15 százalékra növeli a kötelező akciózás mértékét, ami az árstopos termékekre is ki fog terjedni, így az alapvető élelmiszerek továbbra is kedvező áron lesznek elérhetők.

Forrás: MTI, Napi.hu, Növekedés.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Ünnepel? Mit várhatunk tőle, mikor kinézetre is debil. Meg különben is, orbánCnak ezért kell. /hogy össze-vissza zagyváljon minden hazugságot/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Ünnepel? Mit várhatunk tőle, mikor kinézetre is debil. Meg különben is, orbánCnak ezért kell. /hogy össze-vissza zagyváljon minden hazugságot/
Yoda69
Remelem kirugjak a faszba ha nem lesz 1 szamjegyu az inflacio az ev vegere.
archive
El tudom képzelni, ahogy a sok hájas ül egy asztal körül, és megbeszélik, hogy - hogy is kellene beadni a népnek, hogy ennyire analfabéták vagyunk.
Nyírfa
Dilettáns , önelégült hájfejűek kormányon.
jáger laszló
A hazugság az embereknek szól és nem az inflációnak mert azt nem tudja befolyásolni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
colibri
@Yoda69: Sajnos nem rúgják ki, hiszen ők is tudják, hogy az 1 számjegyű infláció csak mese. Csak a kommunikációban él. Majd év végén jön a magyarázkodás, hogy a háború, meg az únijó, meg az általuk is megszavazott összes szankció a hibás a kimagasló inflációért, még véletlenül sem a magyar kormány.
Yoda69
@colibri: Hat ha ezt a meset is beveszik a fideSSes birkak, akkor lelkuk rajta. De az inflacio oket is sujtja, es foleg oket, hiszen a fideSS szavazotaboranak 90%-a a szegeny retegbol es a nyugdijasokbol kerul ki. A maradek 10% az igazi NER nyertesek, akik rajtunk eloskodnek.
simmering73
@Yoda69: 11:40 Ugyan már. Majd ráfogják Brüsszelre.
colibri
@Yoda69: Teljesen igazad van, de az elmúlt 13 év azt bizonyítja, hogy a fidesz szavazók elhiszik az orbán-meséket. Ezek a birkák ilyenek és borzasztóan alul iskolázottak: buták. Ezért tud orbánC uralkodni rajtuk.
Eladott Ország
„Nagy Márton ünnepel és nagyon optimista.” Ez hülye - ja nem, tökfilkó. Drog és alkohol tesztek kérnék erre a délceg vitézre. Szerintem ezzel csak azt akarta mondani, hogy lesz ez még szarabb is. Michael O’Leary-nek pontos volt a diagnózisa, aki szerint te egy idióta vagy. Én nem tudom elhinni, hogy egy állítólag gazdasági szakember ilyen nyilatkozatokat tesz. Nálam akkor verte ki a biztosítékot, amikor a milliós fizetése mellett azt mondta, hogy a kereskedő igazán hozhatna annyi áldozatot az országért, hogy elviseli a veszteséget, amit az árstop okoz. Infláció az EU-ban 2023 március...
uploads.disquscdn.com/images/d82efd6487fec10984f0eb9bd3d22ec8b0978c1ee20293b68be507eb2259f229.png?w=800&h=1400
Eladott Ország
" Nagy Márton: Sikeres időszakot zárt a magyar gazdaság " A török hódoltsághoz és a II. világháborút követő hiperinflációhoz képest. Ezt elfelejtette hozzátenni. Ja, makkmarci, minden jel erre utal. Nem is kell már a helyreállítási alap hitele, igaz? Sikert sikerre halmoz ez a kormányozni képtelen kormány a teljhatalmú akarnokkal az éle. Az éves hiánycél, akarom mondani deficit már szinte teljesen teljesítve májusban, az éves inflációs cél is nagy lendületet kap majd az egekig érő zöldség és gyümölcsárak eljövetelével. A nyaralás kezdete pedig még meglöki majd azt, az ezerforintos lángossal és az ötszáz forintos gombóc fagyival, szóval az apátok f@szát... Ha ez a siker, akkor milyen lehet a kudarc?! Felcsökkentünk, hülyegyerek. Mártonka etesd ezzel a dumával az m1-et zabáló birkákat. Mink direkt így úszunk... "siker" a felcsökkent árak,a lecsökkent forint érték. Mármint úgy értette, hogy a nemzeti vejkó is jól tarolt meg a kolostorsertés strómanjának is van mit a tejbe aprítani.
uploads.disquscdn.com/images/1150915fb4050c65dab16c9b8516b3fe49e2ab15e618dff9f31757032b605dc3.jpg?w=800&h=533
ómió
És efftársiasan hazudva, ugye, semmit nem is csökkent!?
telegdilaci
@sgl:Nem most találták fel hogy a TyukX@-nem robban,a nagy áruház láncok mindíg is akcióztak,eddig is voltak hetente új akciók!
Nessy
A jelenlegi adatokat nézve ez álom álom édes álom!
Eladott Ország
@Nessy: Hamarosan utolérjük Nigériát az infláció nagyságában, ilyenkor azért nagyot dobban a magyar szív. Őszintén kíváncsi lennék egy fideszes magyarázatára az alábbi táblázat kapcsán. Segítség gyanánt be is karikáztam a kedvenc színűkkel a problémát. Mindig rácsodálkozom, hogy az az ukránok vannak mögöttünk, ahol ugye konkrétan háború van. Az alatt meg az első európai ország Lengyelország majdnem feleakkora pénzromlással.(2023. július 07.)
twitter.com/Epizodista/status/1677215455025549313/photo/1
Nessy
@Eladott Ország: A pakisztáni vendégmunkások viszont boldogok lesznek, az övékénél alacsonyabb inflációval!
Minden relatív!Lehet, hogy Nagy Márton jövedelmével én is optimistább lennék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.