Hír jött a nyugdíjasoknak és kiderült, hogy mekkora nyugdíjemelésre számíthatnak az idősek 2024-ben. Éves szinten 150 ezer forintnyi többletnyugdíjjal számolhatnak a nyugdíjasok a hirado.hu számításai szerint.

Elfogadta az Országgyűlés a jövő évi költségvetést. A képviselők 121 igen és 44 nem szavazattal hagyták jóvá a jogszabályt. A Pénzügyminisztérium azt írta: háborús időkben védelmi költségvetés készült, amely megvédi az ország biztonságát, a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést.

Fontos hír jött a nyugdíjasoknak, itt a kormány terve jövőre – Ekkora nyugdíjemelésre számíthatnak az idősek 2024-ben

Fotó: Piaxbay cco

Jövőre 6 százalékos inflációval, 2,9 százalékos hiánycéllal, 4 százalékos növekedéssel számolnak – 385 forint-euró árfolyamon.

A költségvetési törvény elfogadásával sok juttatás mértéke is eldőlt. A hirado.hu azt írja, bár idén várhatóan nem, jövőre minden bizonnyal nyugdíjprémiumot is kapnak majd a nyugdíjasok. A kormány ugyanis a 2024-es költségvetés készítésekor 3,5 százaléknál nagyobb, hozzávetőleg 4 százalékos GDP-növekedéssel számol jövőre, ilyen növekedés után adható prémium. Ha ez a cél teljesül, akkor várhatóan 12 ezer forint pluszpénzhez jutnak majd az idősek.

6 százalékos nyugdíjemelés várható, ugyanis ekkora inflációval számol a következő évben a kormány. A jelenlegi 208 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva ez jövőre havi 12 500 forintnyi pluszt jelenthet. Éves szinten így 150 ezer forintnyi többletnyugdíjjal számolhatnak az idősek.

A portál megjegyezte azt is: ahogy 2022-ben és 2023-ban, így a következő évben is lesz 13. havi nyugdíj.

Forrás: atv.hu, hirado.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Istenem, istenem, hát ilyen jó szívvel vagy hozzánk, Viktor? Hol a zsebkendő, telesírom örömömben!
Hát még mekkora lenne az örömöm, ha a vagyonodat - bocsánat, a vagyonunkat - visszatennéd a közösbe, a vődet dutyiba, a lányodat átnevelőtáborba - Kína jó lesz neki, nem kell félned! -, a Petit leszállítanád a repülőről, és orvoshoz vinnéd, az oroszoknak bemutatnál, és sűrű bocsánatkérések közepette önként Recskre indulnál , betemetni a bányát. Kapsz hozzá egy lapátot, ne mondd, hogy hálátlan vagyok.
Ha mindezen túl vagyunk, megbeszéljük a jövődet, választhatsz Szeged és Szibéria között.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Istenem, istenem, hát ilyen jó szívvel vagy hozzánk, Viktor? Hol a zsebkendő, telesírom örömömben!
Hát még mekkora lenne az örömöm, ha a vagyonodat - bocsánat, a vagyonunkat - visszatennéd a közösbe, a vődet dutyiba, a lányodat átnevelőtáborba - Kína jó lesz neki, nem kell félned! -, a Petit leszállítanád a repülőről, és orvoshoz vinnéd, az oroszoknak bemutatnál, és sűrű bocsánatkérések közepette önként Recskre indulnál , betemetni a bányát. Kapsz hozzá egy lapátot, ne mondd, hogy hálátlan vagyok.
Ha mindezen túl vagyunk, megbeszéljük a jövődet, választhatsz Szeged és Szibéria között.
jáger laszló
Jövőre több lesz a nyugdíjam,de az 1 milliótól olyan messze mint a Velencei tó az Óperenciás tengertől...
Azért nem panaszkodom ,mert nem éhezem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
A k...a...kat. 2023-at írunk. 20% felett az infláció.
kereső
@simmering73: De csak azért 20,1%, mert csökkent a használt autók ára. Az élelmiszer inflációt ez nem hatotta meg, maradt 30% fölött.
kereső
Nem tudom, hogy a ksh mikor mihez mér- azaz, mit tekint éppen "bázisnak"? Mert , 0,3 % -al csökkent az inflációs ráta az előző hónaphoz képest- ugyanakkor az inflációs növekedés mértéke az előző hónaphoz mérten 0,3%-os növekedést mutat.
csipetke
Ez annyira gusztustalan,hogy nem hagynak ki egy alkalmat se,hogy ne emlegessenek háborús időket. Sehol Európában,Ukrajna egyik szomszédjában sincs háborús veszélyhelyzet, csak ezeknél. Háborús infláció, ami csak orbán agyában létezik, de a birkák szeretik, be is nyalják. 6%?? Akkor azt végképp nem érti senki,hogy ez a semmire se jó kormány minek alapján ad a nagyra dagadt parlamenti vízfejnek a teljesen indokolatlanul, az egyébként se kevés fizetése mellé év elején 30%-ot? Amit ők tiszteletdíjnak hívnak,csakhát az nem lenne igaz,mert ebben a retek bandában nincs kit tisztelni...A pedagógusoknak,egészségügyi dolgozóknak néhány %-ot adnak, és ez felháborító...
csipetke
@kereső: 12:54 A szakértő szerint azért csökkent az infláció,mert az embereknek fogy a pénzük,fogynak a tartalékok,(már akinek van) így kevesebbet,és az olcsóbb árukból vásárolnak. Nagymárton azt mondta,hogy a kormányt sokként érte,hogy kevesebb ÁFA ment a kincstárba,mint amire számítottak. Retek banda..Mégis mit vártak?
lampa laz
Nálunk a Központi Statisztikai Hivatal Elnöke is orbán, mert a KSH mindig azt a számot hozza ki "győztesnek" amit a dagi előír nekik. Ha nem igy tenne úgy ki lenne vágva mint a nyírmártonfalvi lombkoronasétány.
lampa laz
@lampa laz: Nyírmártonfalvai, a végéről lemaradt az "a"
kereső
Nem a 2024-es költségvetéssel kéne foglalkozni, hanem 2023-al. Eltelt félév, és az átlag!!!infláció 20% fölött dekkol, Az élelmiszer infláció meg 30 fölött, és növekszik az infláció növekedési mértéke. Talán akkor nem azt kéne harsogni, hogy 2024-ben mire számithatnak a nyugdijasok, hanem azzal kéne foglalkozni- mennyivel is lopja meg a magyar paréament a nyugdijasokat 2023-ban? És mennyivel lopta meg 2022-ben? Nem, nem a kormányt mondom, hanem a magyar országgyúlést- akik ezek szerint csupán orbán viktort képviselik, és nem az őket megválasztó állampolgárokat. Ugyanolyan rabló, tolvaj horda- mint a kormány!
Nessy
Pártunk és kormányunk szociálisan érzékeny tagjai meglátogathatnák Lucifert a pokolba. Vajh mennyit kap jövőre a kormány, élén Orbánnal? És ezért még kezet is csókol pár demens öregasszony, Bivalybürgözdön, ha választás előtt megjelenik náluk Orbán, és visz ajándékba egy kis krumplit.
Eladott Ország
Abszurdisztánban minden fain gyerekek. Minden szép és jó. Az infláció is rohamosan csökken az oltás miatt. Ti is egyre jobban éltek ebben a piszok háborús inflációban a brüsszeli elnyomás közepette.
twitter.com/i/status/1666100773447426049
A háttérhatalom által irányított kapitalista karvalytőke megtámadta szeretett hazánkat! Orbán: „ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket!” El akarják pusztítani a nemzetünket hogy átoperáljanak minket migránssá!
uploads.disquscdn.com/images/4779ea02eaf4c22f5f876a8363d1b15772008b74d1dab03e636164ce4090d0cf.jpg?w=600&h=718
Egyszámjegyű lesz az infláció 2053-ra!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/357721408_563838112572056_5892996393080357696_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=U-jmI1e0sxMAX97L0bo&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfC6nZSFIMBERoNACqZYBN-x1Dfxx5A1fmk-ORFQ-5Sl3Q&oe=64AF63CD
Hamarosan utolérjük Nigériát az infláció nagyságában, ilyenkor azért nagyot dobban a magyar szív. Őszintén kíváncsi lennék egy fideszes magyarázatára az alábbi táblázat kapcsán. Segítség gyanánt be is karikáztam a kedvenc színűkkel a problémát. (2023. július 07.)
twitter.com/Epizodista/status/1677215455025549313/photo/1
Nyírfa
Közben azon röhögök, hogy világnemzet lettünk , így Orbán egy világnemzet nagyhatalmú földesuraként nyújtogathatja a nyelvét, és nyálazhatja össze annak a nőnemű egyénnek a kezét, aki nem kapja el időben.

Írják össze a számba vehető magyarokat, éljenek is a világ bármely eldugott zugában, hozzá veszik a létszámhoz a türk népcsoportokat is, hogy minél nagyobb szám jöjjön ki, köll az a mennyiség a világnemzetiséghez.
A logika azt kívánná, hogy minél tovább és minél több nyugdíjast tartsanak életben, de idáig már nem terjed a tudomány. Inkább honosítanak néhány millió filippínót, indiait, vietnámit , kínait - szigorúan értelmiségieket, mert elvárás a magas fokú szakmai felkészültség , mondta kicsi Orbán - , így jók lesznek akkugyári tölteléknek, meg a Lölö építkezésein, öreg Orbán bányáiban.
Hát, magyarok, ti aztán meg tudjátok mutatni, mi mindenre vagytok képesek. Csak életképesek, na, azok nem vagytok.
Eladott Ország
"A nyugdíjuk elértéktelenedése Orbán nem megfelelő gazdaságpolitikájának köszönhető, amely olyan forintgyengülést okozott, mint még szinte soha semmi korábban. Mondjuk lehetne ott kezdeni, hogy az EU-n belül Magyarországon az egyik legalacsonyabbak a nyugdíjak, hiszen mint tudjuk, Orbán a munkaalapú társadalmakban hisz, vagyis addig érték számára egy magyar, ameddig dolgozik és szépen adózik, akkor viszont, amikor már megöregedett és nem adózik – persze minden vásárlásnál adózik, de nyilván nem erre az adóformára gondolok -, akkor jobb, ha inkább elviszi valamilyen betegség. Tudom, erős kijelentés ez, de azért nem véletlen, hogy a magyar egészségügy ennyire siralmasan rossz állapotban van, és évente több tízezren halnak meg olyanok, akik egyébként még élhetnének a mai napig. Magyarországon egy idős ember két állapotában értékes a kormány számára; a választások idején, amennyiben Orbánra adja le a szavazatát, illetve holtan, hiszen akkor nem terheli a költségvetést. Ezt akár beismerik az idősek, akár nem, még így van, és a legszomorúbb talán az, hogy ezt a mai napig sokan be sem látják. Mert nem igaz, hogy Orbán ne vigyázna az idősekre, hiszen mindig kikéri a véleményüket, meg utazgat egyébként is vidékre, hogy ott kezet csókolhassanak neki a nyugdíjasok. Vannak mindenféle idős szervezetek, és Orbán is előszeretettel szól az idősekhez. Ez lehet, hogy mind igaz is, de ha annyira megbecsülné őket a kormányfő, akkor nem 28 500 forint lenne a nyugdíjminimum már több, mint egy évtizede, hanem egy ennél jóval magasabb összeg, mint ahogy nem lenne közel 1 millió olyan idős ember sem, aki kevesebb, mint 130 ezer forintból kénytelen élni havonta. A számok makacs dolgok, amelyek azért jól mutatják, hogy mi az, amivel valóban törődik a kormány és mi az, amivel egyáltalán nem."
Nyírfa
@Mirabilis: 14.19

Meg is hosszabbítja Bicskéig!
namihami
""...háborús időkben védelmi költségvetés készült...""
Nocsak NERtársak, meg vagyunk támadódva? Akkor jön a totális mozgósítás? (persze, azért lesznek ""egyenlőbbek"" is, ugye?)
Nessy
@Eladott Ország: A halott nyugger a jó nyugger pártunk és kormányunk számára. Nem nyafog, nem kerül pénzbe a költségvetésnek!
Nyírfa
@Mirabilis: 16.24

Emberi beszéd helyett akár bégethetne is a fideszszavazó, a gyerekeiknek, a kis bariknak sem bölcsi, sem ovi , sem iskola nem kell, hiszen csak legelnek békésen életük végéig, hasznot hozva a gazdáiknak.
A fidesz számára már csak a nem fidesz állampolgárok jelentenek problémát, s bár nagyon szeretné, nem tudja háziasítani őket. És akkor még ott van Brüsszel is, ajjaj!
Nyírfa
@namihami: 16.27

" meg vagyunk támadódva "...Ez annyira jó! :)))
namihami
@Nyírfa: 16.51: Miként ezt az egész fideszgazdaság oly fényesen illusztrálja!
Nyírfa
@namihami: 16.52

Igen, nehéz, így a hadigazdaság vízén evezni, de nem húznak, csak az igazmagyarok.
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
kulabombaafityiszre
Na fidernyák nyuggerek irány sovány vaddisznó vágtával nyalni a viktor seggét.
ómió
Efftársiasan, viszont, most egy havi nyugdíjlenyulás következhetne, "fájni fog" alapon!
evacica
Orbánnak és bandájának kéne ennyiből élnie! Szemét tolvaj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.