Egy Mercedes sodródott át múlt hét végén az Árpád hídon – az előzetes vizsgálatok alapján 130-150-es tempóval haladva – a szalagkorláton keresztül a kerékpársávba, ahol halálra gázol egy 26 éves fiatalembert, majd nekicsapódott egy BMW-nek. A sofőr a bíróságon kifejezte a sajnálatát, és állítja, nem versenyeztek az Árpád hídon. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a letartóztatását, amit el is rendeltek, így a következő harminc napját biztosan a rácsok mögött fogja tölteni.

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság az Árpád hídi halálos baleset okozásával gyanúsított férfi letartóztatását.

Árpád hídi halálos gázolás: Sírva fakadt a bíróságon a 690 lóerősre tuningolt Mercedes vétkes sofőrje

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt. MTI/Mihádák Zoltán

A Blikknek az ügyészség szóvivője elmondta: a bűnismétlés veszélye miatt döntött a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése mellett a bíróság. A beszámoló szerint a férfi azt állította, nem versenyeztek a hídon, ám sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. A lap szerint a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfi összetört, végigsírta a tárgyalását.

A Fővárosi Törvényszék közleményében az áll:

a bíróság megállapítása szerint bár a terhelt büntetlen előéletű, az eljárás során beszerzett adatok alapján megalapozottan feltehető, hogy a balesetet okozó gépjárművet versenyzésre használja.

Erre utal az autó egyedi rendszáma, illetve a gépjármű jelentős teljesítménynövelése is. A baleset helyszíne klasszikusan olyan hely, ahol korábban is fordultak már elő közúti gyorsulási versenyek, továbbá a terhelt korábbi jogsértéseinek helyszínei is jellemzően versenyzésre használt helyszínek.

A Mercedes nem egyszerű utcai autó volt, hanem egy 690 lóerősre tuningolt sportgép. Amikor elütötte a kerékpárost, legalább 137 km/órás sebességgel száguldott az Árpád hídon – írja a Blikk.

A rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzott, szombaton spontán verseny alakult ki három személygépkocsi között. Az elöl haladó autó – egy 690 lóerős Mercedes – az Árpád hídon a Népfürdő utca vonalában megcsúszott, és elütötte a szalag- és csőkorlát mögött szabályosan közlekedő, 26 éves kerékpárost, aki a kórházba szállítása után meghalt.

Forrás: Blikk, 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ezt a hülyeséget miből olvastad ki?

Azért tartóztatták le mert min 140-el halálragázolt egy embert.

Ezenkívül megalapozottan, érted, nem megalapozatlanul gyanusítják spontán kialakult versenyzéssel (Race 001) de ennek semmi jelentősége nincs, mert a sebességhatárt jelentősen túllépve, lakott területen szana szétszakított egy ártatlan, munkába siető embert a saját hülyesége okán. Lehet versenyezni (bár nem szabad), de akkor az okozott kár teljes egészében az elkövetőt terheli. Fogat fogért. Elbukta. Egy baromállat volt.

Jelen esetben kár a bíróságokat hibáztatnod, mert itta bűnösség meglehetősen egyértelmű és nem feltételezett, mert ezerféle bizonyíték van rá. Még ha nem is itta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
magátaz ügyet nem minősítem..,de..." megalapozottan feltehető, hogy a balesetet okozó gépjárművet versenyzésre használja." tehát ,ma a magyar bíróság nem bizonyítékok,hanem feltételezések alapján zár el embereket..ez volt a pártrendszerben,úgy hítták bírói joggyakorlat---..
Peller Anikó
@Horizont: Késő bánat, leszakadt testrészek.
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Jaj Pali, miféle bizonyítékra vágyódsz még? Ott van a szétszakadt bicikli és a halott gyerek tárgyiasult vallomása. Teljesen mindegy mit hazudik a vagyonos skac, van elegendő bizonyíték, még több is a soknál.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: " " megalapozottan feltehető, hogy a balesetet okozó gépjárművet versenyzésre használja." tehát ,ma a magyar bíróság nem bizonyítékok,hanem feltételezések alapján zár el embereket.." melyik részét nem érted..?..nem azért tartóztatták le az indoklás szerint mert " megölt " egy embert, hanem mert " versenyezhetett"...capise..?..úgy kezdtem hogy nem magát a konkrét esetet minősítem..!
namihami
Talán inkább a verda árának hallatakor kellett volna elsírnia magát! Vagy mielőtt beült!
justhpeter
Mi mást tehetett volna a bíróság ? Nyugodtan börtönben tarthatják a jogerős ítéletig.
jancsipapa
@justhpeter: Inkább köteles ( lenne) benttartani .Esetleg abbahagyja a sírást és meglép ...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ezt a hülyeséget miből olvastad ki?

Azért tartóztatták le mert min 140-el halálragázolt egy embert.

Ezenkívül megalapozottan, érted, nem megalapozatlanul gyanusítják spontán kialakult versenyzéssel (Race 001) de ennek semmi jelentősége nincs, mert a sebességhatárt jelentősen túllépve, lakott területen szana szétszakított egy ártatlan, munkába siető embert a saját hülyesége okán. Lehet versenyezni (bár nem szabad), de akkor az okozott kár teljes egészében az elkövetőt terheli. Fogat fogért. Elbukta. Egy baromállat volt.

Jelen esetben kár a bíróságokat hibáztatnod, mert itta bűnösség meglehetősen egyértelmű és nem feltételezett, mert ezerféle bizonyíték van rá. Még ha nem is itta.
namihami
Egy 690 lóerőre felspécizett (tehát minden korlátozás kikapcsolva és a teljesítmény még feltuningolva) autó esetén a ""normál"" vezetés eleve kizárt! A szerencse ""csupán"" annyi, hogy ekkora méretű balesete eddig még nem volt. De az eddigi két esete (pedig ez nem a Noszty fiú) és a 16 büntetőpontja nem a Kresz végletekig történő betartását és betartatását feltételezi!
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Az ügy nyomozati szakban van.

"a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfi" - EZÉRT van elzárva!
Amit te idéztél, az csak közlemény.
justhpeter
@jancsipapa: Ha meglép jobb ha Pintér, Polt Pot és az új igazságügyminiszter szalad utána. Az ok, hogy a NER-ben pénzért mindent, de a pofátlanságnak is van határa !
vacsi
"a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfi összetört, végigsírta a tárgyalását."
Persze, mert magát sajnálta! Nehogy bedőljünk már ennek a gyilkosnak! Pontosan tudta, mit csinál...
Menőmanó
Ez is a méregdrága kocsijától érzi magát férfinak, ha nincs, picsog mint egy szaros hülyegyerek.
Ott rohadjon meg ahol van.
csipetke
@Pálinkás Pál: 15:22 Milyen jó,hogy ma már vannak térfigyelő kamerák,amiknek a felvételei alapján teljesen egyértelmű volt,hogy versenyeztek. Nyilván nem nézel híradót,mert ott be is mutatták a felvételeket. Remélem,sok évet fog kapni ez a fickó...
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
csipetke
@Menőmanó: 18:54 Nem véletlenül hívják az ilyen kocsikat "farokhosszabbításnak"
Pálinkás Pál
@csipetke: látom nálad is gond van a szövegértéssel...! nem magát az esetet véleményeztem ,hanem a letartóztatás indoklását...@Emmersson71: szövegértés!!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: látom nem fogod fel...nem a bűnösséget vitatom, hanem a letartóztatás indoklását...látom tényleg elveszett ez az ország...,eddig azt hittem csak a szektásoknak van nagy baj a szövegértéssel...
jáger laszló
A pénzzel még nem osztanak észt is
A kettő külön kategória!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
SÍva
Ó szegény! Biztosan akkor is sírt és tele volt a szeme könnyel ami a balesethez vezetett! Ja! Pont akkor nem! Akkor menőzött a csúcs verdával, hogy megmutassa ki a "Jani"! Hát mostmár hiába sírsz te elveteműlt gazember mert megöltél egy ártatlan embert! Őszinte részvétem az elhunyt fiatal ember családjának!
Aki Én
@csipetke: @Pálinkás Pál: @Peller Anikó: ...a ,,versenyzésnek" azért van jelentősége, mert súlyosbító.
És azért van jelentősége annak, hogy egyébként arra használja, mert feltételezhető, hogy itt is ez történt.
Az csak egy adalék, hogy egyébként versenyezni szokott.
csipetke
@Pálinkás Pál: 05:46 Lehet,hogy papírtantuszom van,vagy megártott a meleg,de nem tudom,melyik mondatra gondolsz a letartóztatással kapcsolatban?
Pálinkás Pál
@csipetke: " megalapozottan FELTEHETŐ, hogy a balesetet okozó gépjárművet versenyzésre használja."
csipetke
@Aki Én: júl.10 11:40 Németországban ez gyilkosságnak számít,olyan a büntetési tétele is.
@Pálinkás Pál: tegnap 06:03 Gondolom,rendőr fogalmazta...
dr préditákor
Egyébként ki ez a pali? Mi a neve? Ha egyáltalán van neve...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.