Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a múlt héten még azt mondta a magyar sajtónak, hogy az idei ösztöndíjakat nem fenyegeti veszély. Kedden az ATV-nek is hasonlóan nyilatkozott Navracsics.

Már idén ősztől megszűnhet a részvétel lehetősége az Erasmus plusz programban sok magyar diák számára

– nyilatkozta a Népszavának Johannes Hahn költségvetési biztos. Ahhoz, hogy ezt elkerüljék, záros határidőn belül meg kell állapodni, majd aláírni a szerződéseket az uniós támogatásokat kezelő Tempus Közalapítvány és a felsőoktatási intézmények között – tette hozzá.

A kormány mindent teljesített, a Bizottságtól függ, hogy az Erasmus-pénzek mikor érkeznek

– mondta Navracsics Tibor kedden az Atv.hu-nak. A területfejlesztési miniszter nem tud semmilyen „apokaliptikus” határidőről, amit az Európai Bizottság szabott volna. Ezért úgy látja,

az Erasmus-források megérkezése teljes egészében a Bizottság felelőssége.

Cáfolta Navracsics Tibort az EU-s költségvetési biztos: Már szeptembertől kimaradhatnak a magyar diákok az Erasmus pluszból

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Johannes Hahn-t, az Európai Bizottság tagját a Karmelita kolostorban 2023. május 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hahn szerint ugyanakkor az EU továbbra is várja a magyar kormánytól a jogállamisági eljárásban zárolt 6,3 milliárd euró feloldásához szükséges korrupcióellenes intézkedések teljes végrehajtását, mellyel az Erasmus plusz oktatási csereprogram és a Horizont Európa kutatás-fejlesztési program forrásait is feloldhatnák. Jelenleg 21, modellt váltott magyarországi egyetem van kizárva ezekből az európai együttműködésekből az irányító testületeikre jellemző összeférhetetlenség miatt.

Őszintén szólva, nem tudom, hogyan reagáljak, hogyan folytassuk az egyeztetéseket. Már februárban, márciusban megkongattuk a vészharangot, és most ott tartunk, hogy az Erasmus plusz és a Horizont Európa programok komoly veszélybe kerültek

– mondta a Népszavának Johannes Hahn, aki szerint a magyar fél nem hajlandó változtatni a csomagján, ezért nem nehéz arra bármit is válaszolni. Navracsics ezzel szemben azt mondta: „már csak a Bizottságtól függ, hogy megérkeznek-e a források.”

Forrás: Népszava, 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
840 milliárd Ft!!- amelyet nem kap meg a magyar felsőoktatás és kutatás, orbán &Co - a maffia mohósága , telhetetlensége miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@human: Egy bötú a különbség, és rögtön másik szót kapunk- imádom a magyar nyelvet!!
kereső
@Néro2: Ha, oktatásra, kutatásra kellene fizetnem- szivesen, de tartok tőle, hogy a 840 milliárd elköltését sem arra szánta a maffia. Na, ezért sem kap egy huncut eurocentet sem. Ne is kapjon- bár nagyon sajnálom a diákokat, kutatókat- de amikor kellett volna, és tehették volna, mind hallgatott-és nem állt ki magáért sem.
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
ómió
Márpedig a korruptbolsi brüsszeli efftársak még időben ellopják, amit lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.