Bende Balázzsal, az MTVA legendás, visszavonult fideszes szerkesztőjével a 444 Tusványoson találkozott. Bende Balázs a lapnak elmondta, szerinte miről is szólt az értekezletéről kiszivárgott hangfelvétel.

Bende Balázs az elmúlt években vált ismertté az M1 külpolitikai újságírójaként, majd az MTVA vezető szerkesztőjeként. Stílusa, kormány melletti indulatos kiállásai és ideológiai okfejtései rendre nagy visszhangot keltettek. A sajtóban és a közösségi médiában többnyire élcelődve írtak a gyakorlatilag mémesülő Bendéről. Néhány éve kiszivárgott az MTVA-tól egy hangfelvétel, melyen Bende arról beszélt, hogy náluk nem az ellenzéket támogatják, és az anyagok készítése során ezt vegyék figyelembe.

A 2020-ban kiszivárgott hangfelvételen olyasmi is elhangzik az általa vezetett munkaértekezleten, hogy

aki be van osztva, rá kerülhet a sor, hogy a megfelelő narratíva, a megfelelő módszer és irányvonal mentén anyagot kell írjon róla. Továbbra is az a felállás, hogy akinek ez nem tetszik, annak be kell menni a főnökhöz, le kell adni a felmondását és el kell menni

Ezt követően az MTVA sajtóközleménye szerint Bende Balázs az MTVA „hírterületi vezető szerkesztője "egészségügyi okok miatt fejezte be közmédiás pályafutását". Bende a közlemény szerint 2002 óta dolgozott a közmédiánál szerkesztőként és újságíróként, az MTVA külpolitikai szakújságírójaként. Az utóbbi években a Világ című, sokszor erősen vitatott tartalmú műsor arca volt.

Felbukkant Bende Balázs, a köztévé egykori fideszes szócsöve Tusványoson, interjúja közben egy fesztiválozónak eldurrant az agya – videó

Fotó: MTVA

Én azt gondolom, hogy azt tettük, amit tenni kellett

– mondta Tusványoson a 444.hu videós újságíróinak Bende Balázs, a köztévé korábbi vezető szerkesztője, aki tavaly vonult vissza a nyilvánosságtól.

Bendével az újságírók rövid interjút készítettek, amelyben a közmédia politikai elfogultságáról, illetve visszavonulásának körülményeiről kérdezték.

Én azt gondolom, hogy itt nem elfogultságról volt szó, hanem inkább arról, hogy a magyar érdekek, és a magyar szemüvegen keresztül nézve.

– fogalmazott az állami televízió korábbi vezető szerkesztője.

Arra a kérdésre, hogy a közmédia a „magyar szemüveg” kifejezéssel írható-e le, nem pedig inkább pártosságról van-e szó, Bende azt mondta, hogy ők nem a külföldi hírügynökségekre, és nem a „nemzetközi, mindenféle véleményvezérekre” támaszkodtak.

Én azt gondolom, hogy van bizony értéke a magyarságnak, van érdeke a magyarságnak, és ha ezen a szemüvegen keresztül nézzük, akkor igenis, talán másképp látjuk egy kicsit a világot, mint akár sterilen, akár mondjuk egy baloldali elfogultságú szemüvegen keresztül, vagy egy globalista szemüvegen keresztül nézve. És én szerintem ez a helyes út

– fejtette ki.

Bende a köztévétől való visszavonulását követő életéről azt mondta, alapvetően kutyatenyésztéssel foglalkozik, és ehhez kapcsolódóan más haszonállatokat, például szarvasmarhát, birkát, kecskét és szárnyasokat tartanak. Visszavonulása okait így kommentálta:

Nincs mögötte összeesküvés, nincs mögötte veszekedés a közmédiával, nincs mögötte csalódás a politikában, nincs mögötte meghasonlás, semmi. Egész egyszerűen egészségügyi indoka volt. Én elfáradtam.

A videóriportba kéretlenül beleszólt egy fesztiválozó is, aki eléggé idegesen és feszülten fogalmazta meg gondolatit. Az önmagát székely emberként azonosító férfi többek között Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt és Pankotai Lili diákaktivistát bírálta éles szavakkal. Hadházyról például azt mondta,

hát, itt volna, most szétugranám a fejét, vállalnám a felelősséget

Ezt követően, bár nem kérdezte senki, tovább folytatta a szitkozódást és

Pankotai Lilit pedig „büdös kurvának” nevezte,

amit azzal indokolt, hogy zsebre dugott kézzel állt meg a köztársasági elnök előtt. 

Az interjút itt nézheti meg:

Forrás: 444.hu, 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Összefújta a szemetet a szél Posványoson.Nem láttunk még ennyi férget egy helyen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Olyan ágról szakadt kinézése van ennek palinak!A sok nélkülözés rí le róla, a nyaka nagyobb mint a feje.Ezek az emberek beszélnek azokról az emberekről akiknek a nyaka csak 43 nagyságú , mert nem tudták úgy megtágítani mint Bende sógor!
Péter2
Ezt az idegbeteg fideszes székely vagy bozgor cigány , jó tükre az egész fideszes söpredéknek !
izéke
Zsebredugott kéz? Csak? Én szembe is köptem volna a nemzeti szárnyast akit még a nők is utálnak
Pálinkás Pál
a beszóló egy lefizetett magyarul is tudó büdös román, ahogy az összes átszavazó szarzsák..!..kormányváltás után első lépés, állampolgárság megvonása,örökös kitiltás../ aki egyszer is ideszavazott.../. naplózva vagytok ,orbáncsicskák..!
kereső
Valami nagyon nagy "durranás" készül posványoson a "magyar érdek,és magyar érték" érdekében, ha már a csótányok is előmásztak az odujukból??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.