Rétvári Bence közölte, hogy megtévesztő és hamis az amerikai külügyi szóvivő nyilatkozata.

Megtévesztő és hamis az amerikai külügyi szóvivő nyilatkozata, hiszen Magyarország minden egyes konkrét amerikai rendészeti megkeresés ügyében eljárt, a büntetőjogi felelősségre vonás megtörtént, a jogszabálysértőket megfosztották magyar állampolgárságuktól. Ennek ellenére az amerikai kormány a külhoni magyarok adatait követeli

- reagált Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára Matthew Miller nyilatkozatára a tárca MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint.

Rétvári Bence tombol és nekiment az amerikai külügyi szóvivőnek: "Megtévesztő és hamis"

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Rétvári Bence emlékeztetett:

az Amerikai Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező 900 ezer külhoni magyar adatait követeli Magyarországtól, azonban ezt Magyarország nem adja ki senkinek, mert ezzel veszélyeztetné a külföldön élő magyarok biztonságát

Hozzátette: nincs garancia arra, hogy ha eleget tennénk ennek a kérésnek, akkor nem adnák ki a kárpátaljai magyarok adatait Ukrajnának, ami súlyos következménnyel járna az ottani magyarság számára a kettős állampolgárság ukrajnai tilalma miatt.

Mivel Magyarország nem tesz eleget az Amerikai Egyesült Államok indokolatlan kérésének, így egyértelmű, hogy ezért bosszút állnak a magyarokon – szögezte le a politikus.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Tomboljál, csak Bencuska, csináld a fesztivált, te sem fogsz az USÁ-ba utazni! Be sem engednek és nagyon jól teszik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Tomboljál, csak Bencuska, csináld a fesztivált, te sem fogsz az USÁ-ba utazni! Be sem engednek és nagyon jól teszik!
drrotf
Nem ez a kormány mondta, hogy kit enged be az országba és hogy milyen feltételekkel azt a beengedő ország szabja meg?Akkor meg mi a fenét ugrálnak ész nélkül a mi "kedvenc"politikusaink?Miért nem veszik be a gyógyszerüket, hogy legalább úgy nézzenek ki mintha normálisak lennének?
balos
@drrotf: Mert azt a gyógyszert még nem öntötték ki urániumból!
Eladott Ország
A maffiállam nem kapott felhatalmazást arra a magyar néptől, hogy kivezesse az országot az EU-ból és a NATO-ból mert akkor nagyon ráfogtok b@szni, műkeresztény szarzsák, hülyegyerek! A qrva anyátokba vót' má'! Az tudjuk hogy a csútigeci és sleppje anno annak idején nem szavazták meg, ezért le is vannak nagyívben szarva! Kisgenyó, a pofádat inkább a román cigányod seggnyalására és leszopására használd csinovnyik bencike!
Béla333
Toporzék 2.
Akkor toporzékolt volna, amikor a letelepedési kötvénnyel bűnözőket engedtek be az Unióba, ellenőrizetlenül!
Vagy amikor a határon túli kettős állampolgároknak engedélyezték, hogy levélben is szavazzanak, de egy határmenti romos épületben is századmagával bejelentkeztek, hogy kétszer is szavazzanak!
Akkor nem toporzékolt?!
justhpeter
Rétvári nemcsak játsza a hülyét, az is. Amerika nem a környező országok magyar lakossága iránt érdeklődik, hanem a a "kötvényesek" iránt. Degenerált Bence addíg örüljön, míg a magyar lakosság nem érdeklődik irántuk, elvégre mi fizetjük a kamatot számukra.
Béla333
"Az amerikai nagykövetség közleménye ezzel szemben arra vezeti vissza a döntést, hogy 2011 és 2020 között a magyar kormány egyszerűsített honosítási eljárás keretében közel egymillió ember számára adott magyar állampolgárságot a személyazonosságukra vonatkozó megfelelő biztonsági ellenőrzés nélkül, azaz nem kizárólag a külhoni magyarokra, hanem a letelepedési kötvény kapcsán állampolgárságot szerzetteknek is közük lehet az amerikai döntéshez.
Tekintettel a magyar kormány azon döntésére, mely szerint nem kezelte hiánytalanul az egyszerűsített honosítási eljárásból származó biztonsági kockázatokat, a Vízummentességi Programban (röviden VWP) való részvételi eljárások minden magyar útlevéllel rendelkező számára módosulnak
– fogalmazott az amerikai nagykövetség."
index.hu/belfold/2023/08/02/szent-ivanyi-istvan-egyesult-allamok-esta-vizum-magyar-kormany-diplomacia/

Hülye amatőr maffiózók, vagy éppen ellenkezőleg: profi bűnözők!
Lehet tapsolni hülyemagyar maffiahívők! Ezt akartátok, ez lett!
justhpeter
@Béla333: Tökéletesen látod a dolgot.
mn50231
Érdekes!
A fazon a fényképen se nem tombol, se nem toporzékol. Mindezeket a jelenségeket a kommentelők esetében lehet érzékelni. Nagyon szegényes a szellemi felhozatal ezen a honlapon elvtársak, nagyon szegényes. Legalább a magyar helyesírást már elsajátított egyedeket engedjétek megszólalni, ne a társadalmi must alját.
dr. prédikátor
retekbence!!! a biblia fóliázással hogy állsz!!??? be vannak már fóliázval???
csak úgy....
@Shikari: @Maccska: tibim, te bence ágyasa?
jáger laszló
1x volt 1kemence
belebújt a kis Bence
Kormos volt a kemence
Fekete lett kis Bence
Ránézett a mamája
Nem ismert rá a fiára
becsukta a kemencét
Jól elverte kis Bencét!
csak ennyi
barátilag
J.L.
barátilag
J.L.
barátilag
J.L.
VASTAGBŐR
@jáger laszló: éppen az a baj, hogy kivette onnan ..
ómió
Na, de az amcsi efftársak "tájékoztatnák" ukrán efftársaikat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.