Gyopáros Alpár, a Magyar Falu Program kormánybiztosa Fegyir Facebook-oldalának egyik bejegyzése alatt jutott erre a következtetésre – írja az SzMo.

Az ukrajnai nagykövet „nem magyar ember” a vezető fideszes politikus szerint

Novák Katalin 3 hónap után aláírta Fegyir Sándor, az Ungvári Nemzeti Egyetem tanára, az ukrán hadsereg részben magyar származású önkéntesekből álló egysége, a Kárpátaljai Sárkányok vezéralakjának nagyköveti kinevezését.

Sándor Fegyir még márciusban erősítette meg, hogy ő lesz az új nagykövet. Ehhez azonban a köztársasági elnök befogadó nyilatkozatára is szükség volt.

Most a Fidesz egyik politikusa, Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa kommentelt meglehetősen udvariatlanul a kinevezett nagykövet egy posztja alá.

A Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldal szúrta ki, hogy a Magyar Falu Program felelőse a Facebookon azt állította, nem ismeri a cirill betűket, és megkérdezte, hogy hívják az új nagykövetet. 

Miután valaki megírta neki, hogy a név latin betűkkel Fedir Sándornak olvasandó, Gyopáros a következőt válaszolta:

„Köszönöm! Máshol mást olvastam. Ezek szerint nem magyar az ember.”

Képernyőmentés: Diétás Magyar Múzsa

A filozófus és szociológus végzettségű Fegyir Sándor édesapja magyar–szlovák, édesanyja ukrán–olasz származású.

Forrás: SzMo

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Jól nézünk ki , hogy egy többgenerációs bevándorló roma család sarja akarja megmondani ki a magyar ! Ő még csak nem is európai !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Őrnagy: Van hogy a vágyak nem találkoznak a tényekkel...
Dr. Proktor
@kereső: Ukrajnában nem a keresztnévvel kezdenek?
Peller Anikó
@Eladott Ország: Jesszus, a Jongun cigány?
kereső
@Dr. Proktor: Sándor Fegyir (ukránul: Федір Федорович Шандор, magyar környezetben használt nevén Sándor Ferenc[1], Ungvár, 1975. június 10. –) ukrán–magyar kétnemzetiségű filozófus, szociológus, pedagógus, turisztikai szakértő, egyetemi tanár, Ukrajna magyarországi nagykövete. A magyar közvélemény az Ukrajna elleni 2022-es orosz invázió kezdetén ismerte meg, mint a „lövészárkok professzora”.

1975-ben Ungváron született, édesapja magyar–szlovák, édesanyja ukrán–olasz származású. 1997-ben az Ungvári Nemzeti Egyetem szerzett történészi diplomát, 2002-ben az egyetem jogi tanszékén végzett. Általános iskolai tanárként egy ungvári iskolában tanított történelmet és földrajzot, majd kárpátaljai médiumoknál dolgozott újságíróként.[2]

2007-től a szociológiai tudományok kandidátusa, 2014-től a filozófiai tudományok doktora.[3] Több ukrán akadémia tagja, emellett a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének külső tagja.[2]
kereső
@Őrnagy: 14:39 Hivatkozni, csak pontosan -és szépen. Mert mint a rákerésbeől kiderül- Káloncz Csaba cikke a Portfólió -n jelen t meg. A cikkiró folyamatosan idézi egy amerikai konzervativ portál irását, azt amelyet te egy-az egyben Káloncz Csaba irásaként adtad tudtunkra. Egyébként Nuland vörös posztó a kreml szemében- lehet sározni, mert nem átallott részt venni Hilary Clinton külügyminsztériumi munkatársként az Obama adminisztrációban, most meg a Biden adminisztráció egy magas posztot betöltő képviselője, aki mindenkor kiállt Ukrajna mellett. Már 2014-ben is- Merkel kancellárral és az Eu-val szemben is a Krim annektálásakor.
Nos, az általam hivatkozott lap: amire te elfelejtettél hivatkozni:
"A vezető The American Conservative folyóirat felháborodva számol be arról, hogy az amerikai"...ennek cikkét szemlézte Káloncz Csaba

Ennyi(ke).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.