A győri polgármesteri hivatal havi 930 ezer forintért bérli a polgármester, Dézsi Csaba András A8-as szolgálati autóját, Dézsi pedig a kocsi magáncélú használatáért 28 777 forintot fizet havonta, írja az Ugytudjuk.hu a város honlapjára felkerült adatok alapján. Feltehetően ez lehet az a „csúcstechnológiás” szolgálati autó, amivel a győri polgármester elment a budapesti Rammstein-koncertre, hazafelé pedig defektet kapott vele.

Felkerült Győr honlapjára a korábban féltve őrzött szolgálati gépjárművekre vonatkozó belső szabályzat, és a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat által fenntartott autók listája is. Ebből derül ki az is, hogy Dézsi Csaba András polgármester szolgálati luxusautóját közel egymillió forintért bérli havonta az önkormányzat, de ő maga csak 29 ezer forintot fizet érte – írta meg az ugytudjuk.hu.

Havi egymillióért bérli Dézsi Csaba András szolgálati luxusautóját a győri önkormányzat, de a polgármester csak 29 ezer forintot fizet érte

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A polgármesteri hivatal havi szinten összesen 3,6 millió forintért bérel hat darab szolgálati Audit, Dézsi A8-asa havonta 930 ezer forintba kerül. Ez valószínűleg ugyanaz az autó, amelyikkel a győri polgármester Rammstein-koncertre ment, és amelyik hazafelé defektet kapott.

Ez Dézsi szerint és a most publikált dokumentumok szerint is szabályos, magánhasználat esetén csak a benzint kell saját zsebből kifizetni. Kézenfekvő lenne, de az autókat nem a győri Audi Hungária biztosítja a városnak, és még csak nem is tőlük bérli az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal: hanem egy bizonyos CarMen Rent Kft-től.

A portál szerint a polgármesteri hivatal havi szinten egy A6-ost 446 ezer, egy Q3-ast 656 ezer forintért bérel áfával együtt, míg az önkormányzat három A6-ost darabonként 526 ezer forintért bérel.

Azt írják, az A6-osokat egyébként az alpolgármesterek használják, de jár még szolgálati autó a jegyzőnek, az aljegyzőnek és a polgármesteri biztosoknak is.

A kocsikat viszont nem az Audi Hungária biztosítja a városnak, nem is tőlük bérli az önkormányzat és a hivatal – hanem néhányat egy bizonyos Carmen Rent nevű cégtől, a portál szerint pedig „ez a gyakorlat még a Borkai-érában kezdődött”.

Azt is írják, a hivatalnak és az önkormányzatnak még több másik autója is van, köztük egy antik Rába teherautó, egy 2013-as évjáratú Audi A6, egy 2019-es Audi E-Tron, egy 2020-as Volkswagen Golf, egy 2017-es Citroen Jumper, egy 2015-ös Dacia Duster, egy 2019-es Mercedes kisbusz, meg egy Ford kisbusz is.

Forrás: Úgytudjuk, Telex, 444

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ez a becstelen orvos is kikerekedett és gyorsan megtanulta a lopást, dehát fideszes
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@jáger laszló: Borkaival nem a jachtozás és a félrekúrás volt a baj. Sőt, ezek mentették meg a komoly Audi-mutyi balhéból!
namihami
Nincs több? Nekem egy A4-es is megfelelne! Ennyiért? Akár kettő is, lenne még jelentkező, családon belül is!
gina
Ez a becstelen orvos is kikerekedett és gyorsan megtanulta a lopást, dehát fideszes
ómió
És Mutyigeri efftárs mennyit fizet az övéért!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.