Letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta Bige László vesztegetési ügyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség – tudta meg a Magyar Nemzet.

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Bige Lászlóra
Fotó: MTI/Balázs Attila

Bár a milliárdos műtrágyakirályt pár hónapja nem jogerősen felmentette a bíróság, a döntéssel az ügyészség nem ért egyet. Bige és társai emellett egy kétmilliárdos hűtlen kezeléses ügyben is bíróság előtt állnak.

A minősített vesztegetés bűntette miatt a Bige László ellen folyamatban lévő bűnügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a felmentő ítélet vonatkozásában – tájékoztatta a portált a vádhatóság.

A műtrágyakirályt 135 millió forintos korrupcióval vádolja a főügyészség: a vádirat szerint a milliárdos oligarcha 2009-ben üzleti kapcsolatba került az egyik cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Ekkor felajánlotta a cégvezetőnek, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére.

Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja Bigének. Az ügyészség szerint a készpénzért, számla nélkül eladott termékekért 2010 januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135 millió forintot a műtrágyakirály meg is kapta. A bíróság ugyanakkor áprilisban nem jogerősen, bizonyítottság hiányában felmentette Bige Lászlót – emlékeztetett a kormány szócsöveként funkcionáló Magyar Nemzet.

Forrás: mno.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Mi ez? NER kívánságműsor? "Kit csukjunk be ma"?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Mi ez? NER kívánságműsor? "Kit csukjunk be ma"?...
lusta
Ha nem megy jó szóval, menni fog ez keményebben is.
jáger laszló
Azt már tudtuk ,hogy bizonyos ügyek L sikálásában az ügyészség az élen jár
Most azt is +tudtuk,hogy az ügyek kreálásában szintén!!
Ennyit a PP éráról röviden és velősen!!
barátilag
J.L.
szegény hazám
Hogyan is volt a nokiás doboz története? Több mint egy évtized múltán derült ki, hogy valótlanságot állítottak, és jogtalanul meghurcoltak egy embert. A hamis vádról a beismerést maga ez elkövető tette meg. Ez itt megismétlődni látszik. Nincs új a nap alatt. Kísért még Kaja Ibrahim, és Josip Toth szelleme. Természetesen ez még sokkal jobb, mintha egy öreg osztrák nyugdíjas gázolná halálra.
Yoda69
Erot es kitartast kivanok Bige urnak. Nem lehet egyszeru most neki, hogy a bolsevik kommunistrak raszalltak, hogy kiforgassak mindenebol.
lampa laz
Kolostordisznó rácsörgött az ügyészre, "folytatjuk"...
dr. prédikátor
kell a csányinak a műtrágyagyár!!!így megy ez ner körökben!!!
justhpeter
Senkit nem érdekelne a NER-gengszterek működése, ha annak eredményeként minden jobb lenne. Ám a valóság azt mutatja, hogy a NER-kegyelteknek a "saját lábon álláshoz" sok állami "mankó" kell, de még a személyre szabott közbeszerzés mellett sem lehet állami pénz nélkül felszínen maradni.
jesz
azok baszogatják Bigét, akik szerint a mol elnök nem követett el vesztegetést...
Pálinkás Pál
bige tökös gyerek, remélem a tettek mezejére lép...én várok...!
balos
Mindenki bűnös aki nem a gecinek lop,amíg a polt "ragassza" a "foltot"!
Eladott Ország
Az ügyészséget nem kell, hogy zavarja az ügy életszerűtlensége, mert talán bőséges egyéb inspirációkat kaphat például akár az ország legnagyobb agrárvállalkozójától is, aki már megkísérelte megvásárolni Bige vállalatát, és nem jól tűri a visszautasítást. "Bizonyos kegyelt nagyurak rámutatnak egy vállalkozásra, panzióra, villára, és azt mondják a tulajdonosnak, hogy barátocskám, nem ártana neked egy tulajdonostárs”. Bigéére is rámutathattak, így jár az, aki nem együttműködő a NER-rel.Remélem Orbánék bukása után az intézményvezetők és pribékjeik is mennek a sittre, akik politikai megrendelésre visszaélnek a hatalmukkal. Igyekeznek vállalkozásokat tönkretenni a megszerzésükért cserébe. Kevés lesz a védekezéshez, hogy felülről jött az utasítás. Ki is mondta, hogy a kommunizmus után nem volt az országban egy kommunista se, a fidesz után meg nem lesz egy fideszes se, ezek úgy fognak tagadni, hogy még az anyjukat is elárulják, csak megtarthassák az összeharácsolt vagyonukat.
Eladott Ország
Nagyon kell az a műtrágyagyár valakinek. Amúgy múlt heti hír, hogy Orbán Sára cége felvette a tevékenységi körébe a könyvkiadást- és kereskedelmet. Libri? Még szerencse, hogy Anikó asszony már kivénhedt, mert fialt volna még vagy 8-at és nem győznénk tartani ezt a sok ingyenélő férget, aki apuci szaros farvizén evezget a milliárdosok klubjába.- Nyugi, ott vannak az unokák is. Aki szép szóra nem hajlandó eladni a cégét arról mindig kiderülnek a legnagyobb bűncselekmények. Bizonyítékot pedig nemcsak találni hanem csinálni is lehet. Meg fogják szerezni ezt is. Utána a reptér következik. Már csak ez a kettő nem az övék ebben a redvás maffiaállamban. A leghűbb főügyész és a futni hagyott fideszesek
uploads.disquscdn.com/images/a7b4f643363f43fd51dfcfba39e4df515f7c86da66164505cf0a12e68c9133eb.jpg?w=800&h
ómió
"Jó efftárs"! Majd Böszme gazdija "kimenti"!
lampa laz
@sgl: A számlagyáros Jellinek ügyben lesz a következő nagy sikálás, h csak a baloldalt érintő személyek maradjanak a szarban. A többi szennyesét szépen kimossák.
kereső
11 milliárdos büntetés a "versenyhivataltól"- mert felmerült a kartallezés GYANÚJA!!! Ollan orbáni jogállami módon- az itélethez elég a gyanú.
jáger laszló
Azért Bigét sem kell a fejére ejteni!
Ügyvédei máris dolgoznak a szabolcsi ügyészség vádjainak szétcincálásán!!
Gondolom én!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
@TASzSz: m, 09:34 ☻ Valóban a NER gecik szopása fog eljönni! A börtönben hiába fekszel seggel a falnak, ha nyitott szájjal alszol, szopni fogtok! És a TASzSz nevű fideszes rohadt gecik is! Ja és b@sszátok meg a redvás qrva anyátokat!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/235923953_2151747378300555_1606864582609336005_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=lykal9DnPDgAX97xa1Q&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCz_L7CRVmzLDMVktPPadqpYov3pL_t-qdmXtP4kF3dWA&oe=64E8C42D
TASzSz
@justhpeter: Légy szíves magyarázd el @Eladott Ország: -nak, miért írtam azt! Köszönöm szépen!
justhpeter
@TASzSz: Nem értem mit kell magyarázni. A NER-nagyurak általában uniós pályázatokban utaznak, valamint élvezik a rájuk szabott hazai pályázatokat. Nos Orbán megállította az Uniót, megállt viszont az uniós pénz is. Vagyis egy lába elbotlott a "százlábúnak", tehát oda máris kell egy közpénzmankó. A rossz kormányzás miatt kevesebb a belföldi pályázatokr adható pénz, tehát megsérült "százlábú"másik lába is, oda is kell egy közpénzmankó.
Egyébként a "százlábú" Tiborcz NER-nagyúr felesége, ő mondta, hogy már saját lábra álltak. Nos a közpénzt tekintve még több lábon is áll mint száz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.