Varga Mihály tegnap azt mondta, hogy a KÖVETKEZŐ évtized elejére lesz eurónk. A baj csak az, hogy az ELŐZŐ évtized közepén meg azt ígérte, hogy a MOSTANI évtized elejére lesz rendes valutánk – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos.

"A forint elinflálásával veszik el az emberektől a pénzt" – Varga Mihály szembement önmagával; elcsúsztak az idősíkok

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Tegnap legalább azt is elismerte, hogy jó lenne ha már lenne. De mostanára annyira tönkretett mindent, hogy megint esély sincs a bevezetésre, ezért inkább nyomja a dumát a hátrányokról – folytatta az ellenzéki képviselő közösségi oldalán.

Valójában két dolog miatt szeretik a forintot: egyrészt a bennfentes információkkal a tűzhöz közel állók gigantikus pénzeket tudnak keresni azon is, ha romlik a forint. Másrészt az euró bevezetése után nem tudnák olyan könnyen játszani azt az ócska játékot, hogy a forint elinflálásával veszik el az emberektől a pénzt.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: Hogy te mivel nem hülyíted magad, buta suttyó...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Nehéz eldönteni, hogy a miniszter csak játsza a bolondot vagy valóban az.
ómió
És közben háborút nem ígért, Hullaházy efftárs? Arról az ukrán efftársaid "meglepiként gondoskodtak"!?
Aki Én
@ómió: Hogy te mivel nem hülyíted magad, buta suttyó...
Clavigo
@ómió: Már megint kiköpted a xanaxot,,ketteske..
Sakk Matt
@ómió: Háborút a vezéred haverja indított!
ómió
@Aki Én: Így frusztrál téged, bolsiék fajkreténje, ha egy olvasott szöveggel találkozol!?
@Clavigo: Ott az elmeosztályon így "kérdeztek rá", bolsiék idiótája!? És ezt mindig másokra hazudod!? Úgy "efftársias"!?
@Sakk Matt: És ki provokálta ki!? Uccu, hazudd meg nekünk!
Aki Én
@ómió: Te vagy itt a leglelkesebb szarsimító :)
tothjani
Nem mellékesen jelenleg nem teljesítjük az Euró bevezetésének a követelményeit.
kereső
BELFÖLD
Orbán Viktor 2004-ben a gyengülő forintról: Ellopják a pénzt az emberek zsebéből
Egyre rosszabbul öregednek Orbán Viktor általános bölcsességei. Az orosz agresszió 2008-as elítélése után most egy 2004-es megfejtést vettek elő a forintról.
avatar
CSERVENÁK ZOLTÁN
2022. március 07. 11:01
Orbán Viktor 2004-ben a gyengülő forintról: Ellopják a pénzt az emberek zsebéből

2004-ben, nagyjából 245 forint körüli euróárfolyamnál – a hatalmas felháborodást meglovagolva – mondta a miniszterelnök, a Hír Televízióban:



„A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak”.



Nos, azóta egy euróért már 400 forintot is kértek március 7-én, azaz ma, így ha valaki nem érti, hogy az elmúlt másfél évtizedben miért emelkedtek a duplájára-triplájára az árak, akkor nem szükséges bonyolult elemzéseket olvasni, az euróárfolyamból is könnyedén megérthető mindez.



Ennek fényében lehet értelmezni az orbáni „gyenge állam” minősítést is akár.



Orbán 2004-ben egyébként azt is mondta, a gyenge forinttal tulajdonképpen „ellopják a pénzt az emberek zsebéből”, mivel a bérből és nyugdíjból élők juttatása egyre kevesebbet ér.
mekkelek
@ómió: Gazdád barátjának CCCP visszaállítási vágya provokálta ki a háború, de az ukránok nem várták tárt karokkal és virágesővel úgy ahogy ti tennétek ha végre ideérne… olyan csodás volt az a 40 év amíg itt voltak, igazi virágkor amit visszasírtok.
ómió
@Aki Én: Ezt, ugye, mint leglelkesebb efftársi hazugságszarböfögő "konstatálod"!?
@mekkelek: Megpróbálhatnál "üdébbet" hazudni! Kazahsztán sokkal nagyobb, ha már CCCP-t akart volna, miért nem azt támadta meg!? Véletlen se a kelet-ukrajnai oroszirtás meg az ukrajnai "natonyújtózkodás" volt az "elszakadt cérna"!? A saját efftársatokat meg - Putyin az volt, a "gyökerei" máig látszanak - nem gyomorforgató, ha másokra próbálod hazudni!?
Aki Én
@ómió: Te vagy itt a leglelkesebb szarsimító :)
ómió
@Aki Én: Nem értetted, amit olvastál, gyagyás!? Már "kakukk" a donor kutyaagyadnak is!?
Aki Én
@ómió: Továbbra is te vagy itt a leglelkesebb önjelölt szarsimító :)
ómió
@Aki Én: Szóval, "kakukk" neki!? Talán, szedáltasd magadat!
rücsü41
Írtam én ezt már korábban is hogy 2010 óta ez az ország a nagy ígérgetők országa lett.Itt a vezetők , Orbán és miniszterei és a többi beosztott olyan ígérgetésekbe kezdtek bele, hogy az ember nm győzi kapkodni a fejét!Azután egyszer csak beleér az ember keze a bilibe és fölébred, hogy szarban nyúltam.
Eladott Ország
Nem kell magyarázkodni, elszurtátok fiúk. Volt 13 kegyelmi év ahol elloptatok mindent és most próbáljátok szépíteni a helyzetet. Szerintem balga az aki abban hiszi, hogy egy eurocentet is utal az EU nekünk, amíg ezek hatalmon vannak. Az oka egyszerű. A röfi képtelen kompromisszumra és bár nagyon kellene a lé, azért még mindíg nem sikerült ( akarták) teljesíteni az utaláshoz szükséges kritériumokat. Nyalunk balra, nyalunk jobbra, csak valaki adjom már pénzt. Az EU-nak nem akarunk megfelelni, mert akkor a NER összeomlik mert az átláthatóságot ez a rendszer nem tudja elviselni.
"Ami igazán számít, az a gazdaságpolitika minősége és hatékonysága." Igazad van Mihály. Na ez az ami nálunk szánalmasan csapnivaló. Benyújtottad már a lemondásodat, ha ezzel ennyire tisztában vagy? Csaxólok’, Mihály hogy az euró övezeti infláció 6 % körüli. Ennyivel te is kiegyeznél? Nem tudjuk teljesíteni a Maastrichti Egyezmény kritériumait. Ezért esélyünk sincs bevezetni az €-t ebben az évtizedben.
Lepényleső
... , a világ legmagasabb forgalmi adójával,a benzin ár ha lemegy 50 $ alá akkor "büntetőadóval", a minimálbér adó-
mentességének megszüntetésével,a magán és az állami nyugdíjak elvételével,trafiktörvénnyel,az oktatás,az
egészségügy,a közlekedés tönkretételével,a közpénzek magánosításával,egyénre szabott törvénykezéssel,az
országban élők hátrányba szorításával a külhoniakkal szemben,jogegyenlőség teljes hiányaval,ideiglenes
örök életű soha nem látott adókkal...stb. ki tudja mikor végehetne ember a felsorolásokkal?
balos
@Lepényleső: Az 56os fiatalok már kimentek nyugatra,mert menthetetlen ez az "istálló"!Gyilkosok közt cinkos aki néma!Az ország fájáról eltávolították a szintézist feldolgozó "leveleket",viszont a nemzethy lián sikeresen megfojtja előbb utóbb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.