Szeptembertől már tesztelik a rendszert, a diákok a „honvédelem” tantárgyba csomagoltan fizikáról, kémiáról, biológiáról, földrajzról és történelmről is tanulhatnak a katonáktól.

Szalay-Bobrovniczky megoldja a tanárhiányt? Katonákat küld az iskolákba

Kép: MTI/Rosta Tibor 

Indul a honvédelem tantárgy próbaoktatása – közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tárca közleménye szerint bejelentette:

Szeptembertől hat középiskolában, heti egy tanórában indul a honvédelem tantárgy próbaoktatása.

A 9. és 11. évfolyamos diákok az elsősegélynyújtás, a térkép- és tereptani ismeretek, a lőelmélet, valamint – a miniszter megfogalmazásában – „hazánk kiemelkedő katonai múltjával” is megismerkedhetnek. Ez azt jelenti, hogy bár főleg reál jellegű tudás – fizika, kémia, biológia, földrajz – átadásában számítanak a katonákra, történelmet is tanulhatnak majd tőlük a gyerekek.

Jelenleg közel 16 ezer pedagógus hiányzik az iskolákból

– ezt éppen a honvédelmi miniszter előtt egy nappal nyilatkozta Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke. Totyik hangsúlyozta, hogy sürgősen intézkedéseket kell tenni a probléma kezelésére – valószínűleg nem erre gondolt.

Forrás: MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
@frank: Csak nálunk nincs akkora felháborodás, mint náluk.
jáger laszló
Az iskolák +újulnak
Lesznek hitoktatók,iskolarendőrök,katonák a suliban csak a tanárok fogynak L mint a harmat!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sakk Matt
@frank: "Ausztriában a kormányon lévő Osztrák Néppárt (ÖVP). Karl Nehammer kancellár konzervatív pártja indítványozta, hogy szolgálatot teljesítő katonákkal próbálják orvosolni az iskolákat sújtó tanárhiányt"

Bizony, ez ilyen jobbos baromság!

infostart.hu/kulfold/2023/08/08/laktanyabol-a-tanterembe-katonakkal-enyhitenek-a-tanarhianyt-ausztriaban
nemkati
@nemkati: De már ez sem igaz. Már 294 nap múlva.
izéke
A tanárok meg elküldik ezt a bohócot az anyjába operettkatonának,idióta paprikajancsi!
justhpeter
Ez valami új találmány ? Mindenhova fog jutni katona. Temélem a miniszter fogja az ágytálat a honvédkróházban hordani, arra talán még alkalmas. A miniszterelnök, aki Zalaegerszegen volt gépesített lövész - azaz nyúl - tanítja majd a lőelméletet, kiemelve a baklövéstant, abból úgyis alapos ismeretei vannak, a ló nélküli huszár fogja az iskolában a kémiát tanítani, a vezérezredes pedig a szittya matekot. Nem tudom eldönteni, hogy a kormányzati dilettantizmust lehet-e már primitív aljasságnak tekinteni, de hajlok rá.
Menőmanó
Az orvos és ápolóhiányt is "megoldották" katonákkal a járvány idején, akkor jók lesznek tanárnak is.
justhpeter
@Menőmanó: Katona nem gyógykez A miskolcielt a járvány idején, csak rendet tartott.
nemkati
@justhpeter: Beírtam amit írtál a google fordítóba, beletörött a bicskája. :)
Sakk Matt
@KisTehen: Ne zavarjanak meg a TÉNYEK ;)
Hajlítsd csak a magad baromságára, mint dagi vezéred :P
Toller Béla
Tulajdonképpen egyetlen tantárgy elég lesz ! Katonai ismeretek - összefoglaló címmel. MInden belefér. Ki tudják számolni az ívet, a röppályát, tudnak drónt programozni, összeállítanak egy akármilyen bombát a konyhában, a fizika a nehézkedésig meg a gyorsulásig terjed, a biológia a vegyvédelemmel fejeződik be. A földrajz a GPS alkalmazása éjjeli visznyok között- ez már emelt szintű érettségit jelent ! A magyar nyelvet és irodalmat Kapor főtörzsőrmester adja majd elő a saját tankönyve alaján ...
Ezodabasz
@Őrnagy: ma, 14:19 Magyarországon még erről tényleg nincs szó??? "Szeptembertől már tesztelik a rendszert"!
A diákok a „honvédelem” tantárgyba csomagoltan fizikáról, kémiáról, biológiáról, földrajzról és történelmről is tanulhatnak a téglafejű Kristóf katonáitól és persze a huszároktól:)))).
Ezodabasz
@Őrnagy: Én is útállak pedig nem vagyok buzi te köcsög! Nem ezt kérdeztem egyébként...észrevetted gyík?
Ezodabasz
@Őrnagy: Vitát te??? Te egy idióta vagy és csak a pofád jár! Az is hazugság amit kérdezel te tahó! Valamit ideje lenne bizonyítanod nem csak ideröfögni! Ismersz engem? Buzi vagyok? :)))))) Három gyermekem van normális családban élek, és élhető országot, normális társadalmi rendszert szeretnék mint ahogy a többség. Te ezt nyilván nem érted a kőbunkó fejeddel!
Ezodabasz
@Őrnagy: Akkor ideje lenne hogy kussolj! Nem érzed, hogy rizikós vagy mint a feleségeid? Tudod a shikari, a halfarok, a bástya béla efftársad, omió, a tehén, a napifilipke, meg még van egy pár gyökér csak most nem jut eszembe.
namihami
Elégtelen helyett 9 mm-es!
Hulljon a férgese!
Ezodabasz
@Őrnagy: Te szerencsétlen hülye! Szerinted számít az amit idehánysz? Ez egy picsányi oldal kis létszámmal, de itt is látszik a szürke valóság! Ami kicsiben az nagyban is ugyanolyan:) Észrevetted mennyien szeretnek itt téged? Nyugi gyagyás papagájkommandós! orult.hu/wp-content/uploads/2018/04/megnyugi.jpg
jáger laszló
Hiúzzal és leopárddal a magyar oktatásért!!
Nem hiszem,hogy ez a +oldás útja!!
Ezt még az őrnagy úr is L ismerheti!!
Így van ez a hittan tanárokkal és az iskolaőrökkel is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@Őrnagy: 14:19 van is belőle óriási felháborodás, te majom.
ómió
A "kiugrott" tetvesbolsi "tanárok" helyett egy-egy katona is többet ér!
balos
@szópó-ómió: nedveske!Látom a cukros bácsira fogékony voltál!
balos
A casinós ner gigolo azt adja ami a lényege!A szarából csinál fost,hogy fogyaszthatóbb legyen az alantasainak is!
Ezodabasz
@Őrnagy: Én kérdeztelek te tökfejű kretén! Értelmes válasz tőled nem elvárható!!?
Köszi nem is kell mert kurwa unalmas vagy!
Designer
Lónak a ...-át! Már nem '83-at írunk! Akkor minden katonatisztnek volt polgári foglalkozása is (mérnök - tanár). Értettek a matematikához, fizikához, kémiához, sőt az orosz szakot is elvégezték!
Eladott Ország
Valamint „hazánk és a Bobornicki' kétipszilonos család kiemelkedő és sokat megénekelt katonai múltjával is megismerkedhetnek” ha lenne ilyen korú középiskolás gyerekem, akkor most kezdődne a tánc, merthogy nem engedném, hogy fiatalkorúként erőszakra indoktrinálják (politikai célú tanítás, „agymosás”) . ugyanis nem ez az iskola feladata! Ha valaki azt akarja, hogy ilyen ólomkatona buzeráns legyen a gyereke mint ez a csákófejű, paszomántkedvelő kaszinóstróman, akkor írassa kadétiskolába, de erre egy közönséges középiskolában senkinek semmi szüksége. Tudd miért harcolsz?...
uploads.disquscdn.com/images/04a5c10dcd9be1abb6bd85df434b477c72e99e7d904a64b03bc41ed014505743.jpg?w=800&h=620
Csak nehogy eljöjjön az idő, amikor a majd a parasztok járják a folyosókat, mint Viktor Janukovics villájában. Vagy mint a Románoknál. Vicc hogy ők meghaladták azt 30 éve mi meg abba sétálunk bele. Gondolom, nemsokára szállítják a 30 db arany vécékefét is a kondukátornak. Ó édes f@szom, ne lepődjön meg senki ezek után a középiskola után az emberek tömegesen menekülenek a hanyatló nyugatra. Nagyon sokan már a középiskolát is ott végzik.
Eladott Ország
Gyümölcsöt mikor szednek vagy mikor lesz kukoricatörés a közeli TSz-ben a honvédelemi képzés során? Mint egykori előfelvételis újonc a kiképző őrmester előadását tudom felidézni a lőelmélettel kapcsolatban: "Az elsütőbillentyű megnyomása a jobb kéz mutatóujjával történik. Ennek következtében egy erőteljes mechanikus hatásra a lőszer hüvelyében megnövekszik a gáznyomás, ami kitolja a csőből a lövedéket. A csőtorkolat elhagyása után a lövedék érzi, hogy egyre erőteljesebben hat rá a gravitáció, ezért idővel leesik. A lövés akkor sikeres, ha még a leesés előtt a célba csapódik be." Nagyon nehéz volt röhögés nélkül kibírni. Gondolom, hasonlóan színvonalas képzésben részesülnek majd a diákok is, hogy az újonnan szerzett hasznos ismeretek birtokában megvédhessék a NER kedvezményezettjeinek vagyonát, nehogy az ellenség rátehesse a kezét, amíg a gazdája a biztonságos svájci kastélyából figyeli az eseményeket. Csak egy kérdés. Orbán Gáspár óta hány magyar katona vehetett részt a Sandhurst Royal Military Academy elit katinai kurzusán? Vagy az csak egyszer volt, mint Budán kutyavásár.
- Na gyerekek ez a katona bácsi azért jött most hozzátok, hogy a kormányunk álláspontját megtanítsa nektek, szóval most kórusban mondjátok egyszerre: ...BÉKÉT, BÉKÉT, BÉKÉT...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmedia0.giphy.com%2Fmedia%2F36Mdg4UwcWt6E%2Fgiphy-downsized-small.mp4&key=BWnyC64qROnCL9xiB99VJw
Peller Anikó
@ómió: 9:17, neked egy kotona ért volna sokkal többet.
Ezodabasz
@Peller Anikó: :)))) Ez jó! A többi gyökér apjának nem volt kotona?
Peller Anikó
@Ezodabasz: Úgy látszik nem. De lehet csak lukas volt.
ómió
@Peller Anikó: Neked, viszont, ha némi agykapacitás is szorul beléd! De, "sajna", arról is lemaradtál!
Juhász István
Már látom leki szemeimmel, hallom füleimmal, ahogy a KATONATISZT belép a tanterembe, és a hetes részéről felharsan az " ELŐLJÁRÓ ! FEL VIGYÁZZ ! "- vezényszó. Ha nem lesz eléggé harsány, GYAKOROLNI FOGJÁK, mig el nem éri a tökéletesség szintjét. Amúgy a kórházakba is telepitett ez a kurmány katonatiszteket, a kórházi adósság lefaragása végett. Eredmény ? Még nagyobb kórházi adősság...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.