Kissé abszurd tüntetés volt pénteken Budapest belvárosában. A Gattyán-féle Megoldás Mozgalom szervezett autósfelvonulást a tanév kezdete alkalmából. Olyan zászlókat lengettek, amelyeken a tanárok mellett állnak ki. A tüntetéshez azonban (indokolatlan módon) luxusautókat választottak, a sok kabrió Mini mellett Porsche, Volvo és Mercedes is volt a flottában – mind kabriók. Ezt nem igazán tudjuk hova tenni. Vajon ennek mi az üzenete? A felvonulásról megosztott videók alatti kommentszekciókban forrnak az indulatok és sokan ízléstelennek vélik ezt a fajta luxusautós tüntetést.

Gattyán Györgyék luxuskabriókból tüntettek „Bella ciao”-t bömböltetve a megélhetésért küzdő tanárokért Budapesten

Fotó: facebook.com/megoldasmozgalom

A Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom szeptember elsején „Tanár nélkül nincs jövő”-feliratú zászlókat lengetve és a „Bella ciao”-t bömböltetve kocsikázgatott Budapest belvárosában csupa luxus kabriókban. Mini Morris, Porsche, Volvo és Mercedes is látható a Facebookra feltöltött videóikban és  előrenyomtatott egyenzászlók.

A párt közleménye szerint:

A Megoldás Mozgalom az akcióval arra hívja fel a figyelmet, hogy a pedagógushiány több iskolában már a művelődéshez, oktatáshoz való alapjog biztosítását veszélyezteti. A pedagógusok méltatlanul alulfizetettek, a presztízsük megtépázott, a bérük rendezésére tett korábbi kormányzati intézkedések, ígéretek eddig kudarcot vallottak.

Mi lehet alkalmasabb ennek az üzenetnek az átadására, mint csomó olyan luxusautó, amit a diplomás átlagbért sem elérő fizetésből tengődő tanároknak nagyjából 20 végigdolgozott élet után tudnának megengedni maguknak.

A luxusautós felvonulásról posztolt videók alatt kiakadtak a kommentelők. Volt, aki azt írta:

Lesz majd balatoni vitorlásos felvonulás is a tanárok mellett? Esetleg azt is lehetne, hogy elmentek hétvégére egy ötcsillagos wellness hotelbe, majd kiálltok a szoba erkélyére és ott lobogtatjátok a zászlokat, közben megy a drón felvétel.

Más úgy fogalmazott:

Hadd gratuláljak az ízléstelenséghez. Épp fél órája futottam a menetbe a Bem utcában – szóval tényleg rohadt hiteles srácok, hogy baloldali mozgalmi dalokat üvöltettek Porsche, Mercedes és Mini kabriókból. Szánalom.

Több kommentelő sem értette, miért épp kabriókkal tüntettek a megélhetésükért küzdő tanárokért. Volt, aki azt írta ezzel kapcsolatban, hogy:

A jópofa felvonulás előtt/mellett a pénzügyi támogatás is felmerült esetleg? Ha már a központi költségvetésből kapott a párt több mint 700 milliót, illetve az egyik leggazdagabb magyar a párt alapítója? Vagy zászlós kabriók a legjobb módja az alulfizetett tanárok melletti kiállásnak?

Egyébként úgy tűnik, hogy az autókázók közül többen nem akarták az arcukat adni a megmozduláshoz, ők A nagy pénzrablás című sorozatból ismert Dalí-maszkot viselnek – írja a hvg.hu.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ha Viktoréktól várod, hogy teljesítsék az alku rájuk eső részét úgy jársz, mint a halász.
Az aranyhal szabira megy és megkéri a krokodilt hogy helyettesíttse.
Másnap az egyik halász kifogja a krokodilt aki azt mondja:
- Helló, én helyettesítem az aranyhalat. Na mondjad mi kéne.
- Azt kívánom hogy a micsodám a földig érjen! - mondja az ember. Hát
valahogy megoldja és visszamegy a vízbe. Jön haza az aranyhal:
- Na, volt kapás?
- Igen volt egy öreghalász azt kívánta hogy micsodája a földig érjen.
- És teljesítetted?
- Igen leharaptam mindkét lábát.
Parancsoljon tanári életpálya modell
twitter.com/dggfthr/status/1676477687936761856/photo/1
Az a kormány, amely a jövő generációit kinevelő tanárokat/oktatókat nem tudja kellő szinten megfizetni az adófizetőktől beszedett pénzből az ALKALMATLAN arra, hogy egy országot vezessen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Nem illik bele a kormány társadalomképébe a magasan képzett önálló munkaerő. Azokkal csak a baj van. Szándékosan 2010 óta az alacsony bérszínvonalat tartják megfelelőnek a gazdasági teljesítményünkhöz. A baromállat fideszesek meg mindig az olcsó munkaerő és a leértékelt forint kombóval akarják szegénységben tartani az országot. Mert ez ugye olyan jól bevált az elmúlt évtizedekben...
uploads.disquscdn.com/images/4d88039d7a292ace67714c687b5a816bc07eaf77e4ff2a4581777334044ab40d.jpg?w=800&h=727
Eladott Ország
Brit tudósok bebizonyították , hogy tényleg van fény az alagút végén!
twitter.com/TothBandi2/status/1682871842326073344/photo/1
Az oktatás lezüllesztése nem más mint egy nemzet elpusztítása...
twitter.com/janos_hary/status/1677932210609872896/photo/1
gina
@KisTehen: Te beteg sz@r idióta remélem mielöbbb elborul a még megmaradt agyad román proli
gina
@Maccska: Olyan agybeteg vagy mint OV zsiros tolvaj cigány te szemét román alja
ómió
Pedig, hát, a "megélhetésért küzdő budapesti tanárok" pénze ideutalását éppen a saját, Brüsszelbe delegált tetvesbolsi efftásraik gátolják meg egyedül!
balos
@szópó-ómió: Mióta fizeti az UNIO a magyar tanárok bérét?maga olyan hülye,hogy a párja csak kapanyéllel eteti!Ahhoz mit szólsz geciputtony,hogy az adódat átutálja minden féle bohócnak?Ja azt maga találta ki,hogy a gyerekei is olyan debilek legyenek,mint aki csinálta őket a meccsek szünetében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.