A tanulás felkészülés az élethivatásra, de maga az élet, sőt az egész emberiség története is várakozás, felkészülés – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek pénteken Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren több ezer, katolikus iskolában tanuló diáknak.

Erdő Péter okos és balga szüzekről beszélt több ezer diák előtt

A bíboros a budapesti katolikus iskolák közös Veni Sanctéján arról beszélt: a tanulás felkészülés a hivatásra, arra, hogy a "munkánkkal hasznos tagjai legyünk családunknak, népünknek és az egész emberiségnek".

Ugyanakkor az is fontos, hogy ebben a munkában, ebben a hivatásban "örömet találjunk" – tette hozzá.

A bíboros a vőlegényre váró okos és balga szüzek példabeszédét magyarázva kiemelte: Jézus mindenkinek az életében eljön, de aki úgy gondolja, kellően felkészült, hogy nincs más dolga, mint örömmel várni őt, annak könnyen elfogyhatnak a tartalékai.

Úgy fogalmazott: "Elfogynak az illúzióink, elfogy a hitünk, elfogy belőlünk a szeretet meg a jóság, és mire odakerül a sor, hogy elszámoljunk, üres kézzel állunk."

Krisztus eljövetele nem hetek vagy egy-két év kérdése. A várakozás egy életen, sőt generációk életén át tart. Ezért "nagylelkű szeretettel" nemzedékről nemzedékre át kell adni mindent, ami megerősít, ami erőt ad ehhez a várakozáshoz: a hitet, a szeretetet, az örömet, a kultúrát, az "édes anyanyelvünket, amit ajándékként és hivatásként kaptunk" – sorolta a bíboros.

Erdő Péter a szentmise végén átadta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye újonnan, illetve újra kinevezett intézményvezetőinek megbízólevelét.

A szentmisén részt vett mások mellett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Haggyámárabaromságaiddalerdőpéterakurvaanyád!
Csináld4falközöttazértfizetem!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@ómió: Böjte Csaba kezdő szett...
twitter.com/janos_hary/status/1663564816198569984/photo/1
Megb@szta az Isten ! Böjte Csaba mint Becsület Rend ! A f@szom hova jutott ez a világ.
twitter.com/Szakallas40/status/1694443928030728703/photo/1
Új szólásmondás született, a: „ messze van mint Makó Jeruzsálemtől” helyett, a: messze van, mint Böjte a kereszténységtől használható, Böjte Csaba esetében.
twitter.com/GutyinaI/status/1693666265934463312/photo/1
Clavigo
@ómió: Ez a téma téged már nem érint..Te már sehol nem vagy szűz,,tölcsérseggű polgártárs. .
justhpeter
Szerencsétlenek ezek a magyar "nagyegyházak". Hol egy besúgó vezeti őket, hol egy seggnyaló, de a politikai söpredéktől egyik vezető alatt sem tudnak elkülönülni. Hiába, a pénznek nincs szaga, de mégis az a legnagyobb úr.
justhpeter
@Clavigo: Ez a "tölcsérseggű" kifejezés roppant találó.
csak úgy....
sok növel lehetett már dóga a vén kujonnak...
ómió
@Clavigo: Elmebeteg bolsi "filozófusoknál", mint te ott az elmeosztályon, ezt a "vezérelvet szokták vizsgálni"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.