Az állam pénzügyi támogatásával megvalósuló valaha volt legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházást jelentette be Magyarországon a Samsung SDI, amelynek nyomán több tucat magas hozzáadott értékű munkahely jön létre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Hatalmas bejelentést tett Szijjártó: A valaha volt legnagyobb beruházás jön létre Magyarországon
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Samsung SDI beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján. MTI/Kovács Attila

A minisztérium közlése szerint a tárcavezető a Samsung SDI beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a vállalat 22,5 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési projektje nyomán majd tovább nőhet az új elektromos akkumulátorok kapacitása és biztonsága a gyártás gazdaságosságának javulása mellett.

Ehhez az állam 5,5 milliárd forint támogatást ad, így segítve elő többtucatnyi magas hozzáadott értékű munkahely létrejöttét. Ez a kormányzat pénzügyi támogatásával megvalósuló, valaha volt legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházás Magyarországon – tájékoztatott.

Kiemelte:

az elektromobilitás ráadásul az abszolút high-techet képviseli, ezért ez a beruházás hatalmas hozzáadott értékkel bír.

Beszédében arra is kitért, hogy a cég ezzel hozzájárul a magyar gazdaság dimenzióváltásához, valamint tovább erősíti együttműködését azon hazai egyetemekkel, amelyeken már jelenleg is zajlik elektromos akkumulátoripari és autóipari képzés.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Európa a válság éveit éli, eközben azonban töretlenül halad előre az autóipar forradalma, az erre vonatkozó politikai döntések megszülettek.

"Hazánk számára nemcsak a gazdasági növekedés fenntartása érdekében, hanem a munkahelyek megvédése miatt is kifejezetten fontos, hogy sikeres legyen az elektromos autóipari beruházásokért folytatott versenyben" – figyelmeztetett.

Mivel a hagyományos autóipar visszaszorul a jövőben, ezért a hagyományos autóipari munkahelyek száma is csökkenni fog, így ha nem vagyunk képesek elektromos autóipari beruházásokat hozni Magyarországra, akkor a magyar emberek tömegesen veszíthetik el a munkahelyüket

- tette hozzá.

Majd aláhúzta, hogy Magyarország azonban sikerrel szállt be ebbe a versenybe, és épp a mára itt a második legnagyobb cégnek számító, hatezer embert foglalkoztató Samsung SDI hajtotta végre az első beruházást ezen a téren.

A miniszter végezetül arról is beszámolt, hogy a dél-koreai vállalatok a negyedik legnagyobb beruházói közösséget alkotják Magyarországon, a kétoldalú kereskedelmi forgalom pedig az idei év első felében 75 százalékkal bővült, értéke így meghaladta az ötmilliárd eurót.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
" Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Európa a válság éveit éli, " Evvel szemben az igazság , csak Magyarországon élő emberek élik meg a fidesz által teremtett válságot, és az orbáni inflációt , lásd uniós országok inflációs adatait , a magyar többszöröse az uniós átlagnál , gyenge fizetőeszköz , és Európa legmagasabb áfáját 27% is a magyar vásárlók fizetik .
Péter2
" Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Európa a válság éveit éli, " Evvel szemben az igazság , csak Magyarországon élő emberek élik meg a fidesz által teremtett válságot, és az orbáni inflációt , lásd uniós országok inflációs adatait , a magyar többszöröse az uniós átlagnál , gyenge fizetőeszköz , és Európa legmagasabb áfáját 27% is a magyar vásárlók fizetik .
Qqberci
"az elektromobilitás ráadásul az abszolút high-techet képviseli, ezért ez a beruházás hatalmas hozzáadott értékkel bír."

Baszki, szíjrágó, tudod te egyáltalán, mi az a "hozzáadott érték"? Valami olyasmik, ami nálad negatív...
jáger laszló
Nem kell mindent L hinni amit Szijjártó mond!!
Előbb ki kell válogatni belőle az igazságot!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
@Péter2: igen, mert a jelenlegi vezetés nagyon gyorsan szeretne meggazdagodni, de nagyon-nagyon...még nemesi címért hajtanak, az nagyon sokba kerül, valamint a családfakutatásban Árpád környezetében ténykedő felmenőket is ki kell mutatni...ha ez megvan, akár pusztulhat is minden.(ki)
lusta
@Qqberci: Itt vitatkoznék. Szíjj Ártó Pnama Pubi igenis yudja mi is az. A hozzáadott érték olyan érték, amit hozzáadnak. Valami ilyesmiről pofázik mindig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.